Sassuolo – Parma: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 15.
Sassuolo
Teljesítmény:
V V N V N
  • Mapei
  • Január 17. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Parma
Teljesítmény:
V V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A pénteket Olaszországban fejezzük be, még két tipp van hátra, abból az egyik a Sassuolo – Parma mérkőzés lesz. Vannak most problémák a Sassuolonál, a szimpatikus támadófocit bemutató együttes ebben a szezonban nem az igazi, az Atalanta ellen nagy pofonba szaladtak bele, és bár utána nyertek a Genoa ellen, utána a Juventus hármat lőtt nekik… Valami nem az igazi. Jól mutatja ezt, hogy a kupából is kiestek egy másodosztályú ellenfél ellen (a tavaly még élvonalbeli Spal nyert 2-0-ra), de az igazsághoz hozzátartozik, hogy emberhátrányban játszottak egy egész félidőt.

A Parma viszont még nagyobb bajban van, már csak a Crotonét előzik meg, Fabio Liverani munkáját meg is köszönték, és visszahívták azt a Roberto D’Aversát, aki korábban komoly sikereket ért el a csapattal, és tavaly nyárig ő irányította a Parmát. A második eljövetel egyelőre nem hozott szerencsét, sima vereséget szenvedtek a Lazio ellen hazai pályán.

Szóval, két gyengébben teljesítő csapat néz farkasszemet.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Juventus – Sassuolo

A találkozón ismét a rosszabb arcát mutatta a Sassuolo, a Juventus már az első félidőben lőhetett volna két gólt, miközben a vendégek támadói nem jelentettek veszélyt az Öreg Hölgy kapujára. Az első helyzet Cristiano Ronaldo hagyta ki, Paulo Dybala erőből belőtt labdáját fejelte fölé. Nem sokkal később Weston McKennie bravúrosan tartotta meg a labdát az ellenfél tizenhatosánál, majd sarokkal a balon érkező Frabotta elé tálalt, aki a kapu fölé lőtt. Ez is nagy helyzet volt.

Fordulópontjához érkezett a meccs a 43. percben, amikor Obiang nagyon csúnyán rácsúszott Federico Chiesa lábára. A játékvezető először csak sárgát adott, majd a visszajátszás után pirosra cserélte a kártyákat, és teljesen jogosan. Csoda, hogy Chiesa megúszta komolyabb sérülés nélkül.

A gólok a második játékrészben jöttek, a találkozó 50. percében a jobbhátvéd, Danilo vállalkozott lövésre, és a távoli bomba a kapu jobb alsó sarkában kötött ki.

Nyolc perccel később innen még felálltak a vendégek, Gregoire Defrel egy jó labdaátvétel után egyenlített.

A gól után felpörgött a Juve, és előbb Chiesa, majd Ronaldo szerezhetett volna gólt, de előbbit a kapufa, utóbbit Consigli kapus akadályozta meg ebben.

A hajrá már egyértelműen a hazaiaké volt, de Vlad Chiriches kellett ahhoz, hogy újra az övék legyen az előny. Frabotta baloldali beadását könnyedén kivághatta volna a román válogatott, de elengedte a labdát, vesztére érkezett Aaron Ramsey és közelről a hálóba pofozta a második találatot.

És hogy a szurkolók megnyugodjanak, a hosszabbításban rúgtak még egyet, ezt Cristiano Ronaldo szerezte.

Megnehezítették tehát a Juventus dolgát Caputoék, de végül pont nélkül maradtak.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.16.Serie A
sassuolo
0:1
parma
Serie A
2019.09.25.Serie A
parma
1:0
sassuolo
Serie A
2019.04.14.Serie A
sassuolo
0:0
parma
Serie A
2018.11.25.Serie A
parma
2:1
sassuolo
Serie A
2015.03.15.Serie A
sassuolo
4:1
parma
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Parma – Lazio

Visszatért tehát Roberto D’Aversa a parmaiak kispadjára, azonban nem sikerült pont vagy pontok szerzésével indítania az újabb etapot. A Lazio végig jól játszva gyűjtötte be a három pontot.

Itt sem esett gól az első félidőben, az első helyzet pedig a hazaiaké volt. Andreas Cornelius fejelhetett védője szorításában, de Pepe Reina bámulatosan védett, így megőrízte kapuját a góltól. A kipattanónál még a sérülésből visszatérő Gervinhonak volt esélye lőni, de azt már blokkolták.

A Lazionál a Correát helyettesítő Felipe Caicedo volt a legveszélyesebb, egyszer lábbal, egyszer fejjel veszélyeztetett, de eredmény nélkül.

A fordulás után jöttek a gólok, Lazzarri elfutása után Luis Albertohoz passzolt, aki állítgatás nélkül a bal alsóba helyezett. Később a brazil lőhetett volna még egy gólt, a próbálkozás azonban mellé ment.

A mindent eldöntő vendég találat a 67. percben esett egy gyönyörű összjáték után: Szergej Milinkovics-Szavics és Ciro Immobile kényszerítőztek, a szerb gólhelyzetben nem lőtt, hanem az üresen álló Caicedo elé pörgette a labdát, akinek csak az üres kapuba kellett passzolnia.

A bemutatkozás tehát rosszul sikerült, de nem is a Laziot vagy a hasonló kaliberű csapatokat kell a Parmának megvernie ahhoz, hogy jövőre is a Serie A-ban szerepeljenek.

Egy utolsó infó: Balogh Botond ismét pályára lépett, a 36. percben váltotta Valentit.

Összefoglalás

A gyengébb forma ellenére elvárható a hazaiak győzelme, ez látszik az oddsokon is. Szerintem lesz annak eredménye, hogy visszaült a régi edző a Parma kispadjára, de ahhoz azért még idő kell. Plusz, tavaly volt egy bizonyos Dejan Kulusevski a csapatban, aki a hátán vitte a gárdát az egész szezonban.

Berardi nagyon hiányzik a csapatból, a csapatkapitány mentálisan is nagy segítség, valamint a gólokkal és gólpasszokkal sem maradt adós. És persze Obiang sem játszhat a Juve elleni piros lapja miatt.

A vendégeknél több a sérült, a napokban Iacoponit, Kuckát, Karamoh-t és Gagliolot is elvesztette egy időre D’Aversa.

Gyengébb a hazai mérlege az idegenbelinél a Sassuolonak, már öt meccsen veszítettek pontot vagy pontokat. Viszont a Parma nem az a csapat mostanában, akik idegenben veszélyt jelentenek bárkire. Összesen egyszer tudtak nyerni nyolc bajnokin, emellett van két döntetlenjük és öt vereségük.

Van miért visszavágni, tavaly mindkét bajnokit Gervinhoék nyerték (mindkettőt 1-0-ra), de egyébként is szüksége van a győzelemre a hazaiaknak. És meg is lesz ez, érzésem szerint. Nem fog – remélem – kiesni a Parma, én drukkolok nekik, de nem a Sassuolo ellen fognak – remélem – feltámadni. Hazai győzelmet várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső