Schalke 04 – Augsburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 09.
Schalke 04
Teljesítmény:
V V V D V
  • VELTINS-Arena
  • április 11. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Augsburg
Teljesítmény:
N N V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A helyzet immáron kilátástalan, ezt be kell látniuk a legvérmesebb Schalke szimpatizánsoknak is! Tíz pont, ennyit sikerült 27 forduló alatt összehozni. Egy győzelem, hét döntetlen. És persze öt vezetőedző. A gelsenkircheniek már látványosan a másodosztályra készül, épp ezért lehet talán könnyű terep a Schalke 04 – Augsburg találkozó.

Mert bár nem egy világverő alakulat ez az Augsburg, plusz idegenben is kifejezetten rosszul megy nekik (utolsó öt meccsükön négy vereség és egy győzelem), de a hazaiak minden szempontból össze vannak törve.

A hét döntetlen közül az egyiket épp ellenük érték el Hoppe-ék, de tegyük hozzá, hogy majd egy egész félidőt emberhátrányban játszott az Augsburg, és még így sem sikerült nyerniük…

Még nem annyira biztos, hogy a vendégek megmenekültek, 32 ponttal rendelkeznek, de ott a Köln 23 egységgel, az csak három győzelem…

Nem tehetik meg, hogy lazán állnak a meccshez. Talán ki tudjuk használni ezt…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bayer Leverkusen – Schalke 04

Grammozis kinevezése sem hozta el a várt sikert, úgy tűnik, nincs olyan edző, aki ki tudná húzni a gödörből az együttest. Gross az elején úgy látszott, hogy fel tudja, de végül – ha lehet hinni a híreknek – a játékosok üldözték el a tapasztalt edzőt.

A Leverkusenről sok szó esett ebben az idényben. Beszéltünk róluk ősszel, amikor megállíthatatlannak tűntek, amikor azt hittük, hogy Kai Havertz távozása semmit sem számít, beszéltünk az első vereségükről a Bayern München ellen, és beszéltünk tavasszal is, amikor elkezdtek alkotóelemeikre hullani.

Talán azt gondoljátok, ez túlzás, de ha azt nézzük, hogy az őszi szezont szinte veretlenül lehozták, most meg küzdenek a hatodik helyért…

Ó, és még egy infó pluszban: Peter Bosz munkáját a Hertha elleni vereséget követően megköszönték, Hannes Wolf lett az utódja.

No, térjünk rá a meccsre! Az első 45 percben egy nagyobb helyzetet láthattunk a vendégektől, Klaas-Jan Huntelaar fejelt kicsavarodva fölé, a másik oldalon pedig Lucas Alario okozott bonyodalmat. Sőt mi több, az argentin a vezetést szerezte meg, így a bonyodalom enyhe kifejezés. Demirbay verte meg szépen ellenfelét, középre lőtte erőből a labdát, Alario meg becsúszva értékesítette a ziccert.

Egy óra telt el a meccsből, amikor az egykori kedvenc, a rutinos Huntelaar gólra váltotta Matthew Bozdogan passzát, de az asszisztens egyből emelte a zászlaját. Egy igazán sasszemű asszisztens lengetett, nem Huntelaar volt lesen, nem is a gólpasszt adó Bozdogan, hanem még az akció kezdetén Amine Harit.

Egyenlítés helyett kapott még egyet a Schalke, az Alariot váltó Patrick Schick 16 méteres lövésével nem tudott mit kezdeni Ronnow.

Klaas-Jan Huntelaar számára a végén azért a gól csak sikerült, a 81. percben minden dühét belerakta abba a közeli bombába… De ez őt bizonyára nem vigasztalja, ahogy a szurkolóikat sem…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.13.Serie A
napoli
2:1
sampdoria
Serie A
2020.02.03.Serie A
sampdoria
2:4
napoli
Serie A
2019.09.14.Serie A
napoli
2:0
sampdoria
Serie A
2019.02.02.Serie A
napoli
3:0
sampdoria
Serie A
2018.09.02.Serie A
sampdoria
3:0
napoli
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Augsburg – Hoffenheim

Két gól az elején, egy a végén, röviden így foglalható össze az Augsburg legutóbbi bajnokija. De ennél azért bővebb leszek.

Nagyon korán kétgólos előnyre tettek szert a hazaiak, az első találatot Rubén Vargas szerezte, miután Daniel Caliguri a középpálya közepén labdát szerzett, és a kapu felé kezdett rohanni. Kitette a balszélre Vargasnak, ő meg laposan csavart a bal alsóba.

Gól után gólpassz következett, a 23. percben Vargas jeleskedett az előkészítésben, saját tizenhatosa előteréből lőtte ki Andre Hahnt, a fent ragadó teljes hoffenheim bottal üthette a csatár nyomát. Ketten azért megpróbálták elérni, de Hahn 16-ról kilőtte a jobb alsó sarkot…

A második félidőben a hazaiak a védekezésre helyezték a hangsúlyt, a Hoffenheim pedig – érthető módon – támadni kezdett. Bebou révén majdnem szépítettek is, de a lövés a kapusról mellé ment.

Hiába a nyomás, az Augsburg kitartott, egészen a 85. percig, amikor is a vendégek egy csodálatos góllal szépítettek. Robert Skov, a dán válogatott a tizenhatos sarkáról, droppból lőtt a jobb felsőbe. Nincs kapus, aki ezt ki tudta volna szedni.

De ugyanazt kell mondanom, mint Huntelaar góljára: Ez a gól sem őt, sem a szurkolókat nem vigasztalta…

Összefoglalás

Az utolsó öt, a Veltins Arénában lejátszott meccs mérlege: Két Schalke győzelem, két döntetlen és egy Augsburg diadal. Azt épp tavaly májusban szerezték, már akkor tartott a Schalke kálváriája.

Ami most… Csúcsra ért. Nincs ennél jobb kifejezés.

Mindenesetre, ha nem is teljes hittel és szívvel – bár ki tudja? -, de amíg matematikai esély van a bennmaradásra, addig harcolni fognak.

Mondanom sem kell, hogy a legrosszabb hazai mérlege a Schalkénak van. Meg a legrosszabb idegenbeli is, de ez most nem számít.

Sérültekből is van szép számmal, Bentaleb, Ludewig, Boujellab, Skrzybski, Mendyl, Nastasic mind-mind sérültek, és még az is lehet, hogy Amine Harit is csatlakozni fog hozzájuk, és nem játszhat a hétvégén.

Ha ez így lesz, akkor Matthew Hoppe újra a kezdőben lesz, minden bizonnyal Klaas-Jan Huntelaar párjaként. Vedad Ibisevicet viszont nagy valószínűséggel többet nem látjuk a Schalke mezében…

A másik oldalon is vannak gondok, például Florian Niederlechner sérülése a legaggasztóbb – mármint, hogy nem lesz ott, ő azért fontos szerepet tölt be a csapatban -, mellette még Mads Pedersen és Alfred Finnbogason szereplése kérdéses.

Iago és Jan Morávek erőnlétileg nincsenek még ott, ahol lenniük kell, viszont Noah Joel Sarenren Bazee játékra készen áll, és valószínűleg szerepet is kap valamilyen formában.

Lehet, hogy még egy utolsó dobása van a Schalkénak… Lehet, hogy én nem akarom beismerni, hogy itt már vége a dalnak, és valóban kiestek. Nem tehetek róla, nem vagyok meggyőződve, hogy feladták. Mivel fogadunk, én egy biztosabb tippre mennék. Arra, hogy azért gólesőt nem hoz a vasárnap délután…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső