Schalke 04 – Hertha BSC: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 10.
Schalke 04
Teljesítmény:
V V V N V
  • VELTINS-Arena
  • Május 12. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Hertha BSC
Teljesítmény:
D N D D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Dárdai Pál elmondása szerint csapata most boldog. Meg tudom érteni őket, elég nagyot hajráznak, és jó eséllyel szerdán is nyerni fognak, ugyanis Schalke 04 – Hertha BSC mérkőzést rendeznek. Ez még egy korábbról elmaradt találkozó, a berlinieknek három meccsük maradt el, mivel több játékos koronavírusos volt, az egész gárdát karanténba küldték.

Visszatérve ikszeltek a Mainz-zal és az Arminia Bielefelddel és nagyon simán verték meg a Sallai Rolanddal felálló Freiburgot. Egy újabb győzelem pedig egészen a tabella 13. helyéig repíthetné őket.

Viszont a földön kell maradni, mert egyáltalán nincsenek kint a vízből, csak lépéselőnyben vannak. Innen még simán ki lehet esni, ami – tudom, sokszor mondtam már – ezzel a kerettel elég durva lenne.

A Schalke pedig már kiesett. Már tavaly tavasszal érződött, hogy ennek nem lesz jó vége, de akkor még megúszták. Most viszont elkerülhetetlenné vált a búcsú. Lement majdnem egy teljes szezon, és a gelsenkircheni alakulat kettő győzelmet számlál. 13 pontot gyűjtött.

A rengeteg sérülésre is lehet fogni, de itt azért többről van szó.

Kezdjük a mai utolsó meccsünket!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Hoffenheim – Schalke 04

Alaposan megijesztették szurkolóikat Kramaricék, de végül – számukra – happy enddel zárult a találkozó. Történt ugyanis, hogy kissé komolytalanul álltak a meccshez, és a Schalke együttese 2 góllal elhúzott. Innen kellett felállni a hazaiaknak, de megtették.

Azért elképzelem a hoffenheimi szurkolók arcát 0-2-nél, mennyi rossz emlék jöhetett fel újra. Tudniillik abból a két győzelemből, amit a királykékek – ezúttal fehérben játszottak – arattak az idényben egy a Hoffenheim ellen volt. Nem is akármilyen győzelem, 4-0-ra verték akkor Baumannékat.

12 perc elteltével Mark Uth talált a hálóba, kihasználva, hogy az előtte álló védője elcsúszott, így lemaradt a csatárról.

A félidő végén pedig Shkodran Mustafi is betalált, ő egy szöglet után fejelt gólt.

Így, kétgólos hátrányban vonultak szünetre a hazaiak, de a második félidőre megemberelték magukat és jött a henger.

Andrej Kramaric szabadrúgásgólja hozta vissza a reményeket, a támadónak ez volt a 18. bajnoki találata, amellyel beállította az eddigi csúcstartó rekordját, és bár több gólt nem sikerült szereznie a csatárnak, azért még két gólban főszerepet vállalt.

Négy perccel később Kevin Akpoguma fejére varázsolt egy szögletet, majd ugyanezt tette nem sokkal később, ott Christoph Baumgartner bólintott a kapuba.

A legvégén pedig jött egy Ihlas Bebou gól is, amellyel végképp lezárták a meccset.

Sajnáltam a Schalke együttesét, látszik, hogy még mindig akarnak, leginkább gondolom a szurkolókat akarják engesztelni – ami lehetetlen feladat -, és a saját becsületüket akarják visszaszerezni, de ebben a csapatban ennyi van.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.02.Bundesliga
hertha
3:0
schalke 04
Bundesliga
2020.02.04.Német Kupa
schalke 04
3:2
hertha
Német Kupa
2020.01.31.Bundesliga
hertha
0:0
schalke 04
Bundesliga
2019.08.31.Bundesliga
schalke 04
3:0
hertha
Bundesliga
2019.01.25.Bundesliga
hertha
2:2
schalke 04
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Hertha BSC – Arminia Bielefeld

Megint egy erős csapatot tudott pályára küldeni Dárdai Pál, ahogy a Freiburg ellen is. A vendégek aggódhattak, sikerült-e túllépni fejben a múltheti 5-0-s vereségen. Hát, itt pont öttel kevesebb gól született.

Maximilian Mittelstadt és Jhon Cordoba a hazaiaktól, míg a vendégeknél Manuel Prietl kínálta meg a kapust egy-egy lökettel. A kolumbiai csatár járt legközelebb a gólhoz (amellett, hogy kollégái kísérletei sem voltak rosszak), ő estében tudta még kapura küldeni a játékszert, ami a kapufáról jött ki.

A második félidő is hasonló játékot hozott, főként a kapusokra szegeződtek a szemek, Alexander Schwolow és Stefan Ortega is védett nagyokat.

Végeredményben a 0-0-s döntetlen igazságosnak mondható, ezúttal a csatárok nem villogtak, pedig egy győzelem mindkét csapatnak jól jött volna.

Összefoglalás

Hát, kíváncsi leszek, ki lesz majd az, akitől a végén búcsúzni kell. A Schalkén kívül hivatalosan még senki nem esett ki, mind harcban vannak. A Köln helyzete a legrosszabb, de ők is például csak két pontra vannak Dárdaiéktól. Szóval itt még tényleg bármi lehet.

Majd a végén az egész szezonban biztonságban levő, de tavaszra teljesen elfáradó Werder kerül veszélyben, akik a kiesőzóna közelében sem voltak… Ilyen a foci.

Na nézzük, kik azok, akik nem szerepelhetnek majd szerdán: Matteo Guendouzi biztosan nem, neki a Freiburg elleni meccsen eltört a talpcsontja, lehetséges, hogy már egyáltalán nem látjuk a Hertha mezében, hiszen ő az Arsenaltól érkezett kölcsönbe, a szerződés pedig hamarosan lejár.

Maximilian Mittelstadt és Matheus Cunha is sérülést szenvedett a Bielefeld elleni meccsen, valamint Sami Khedira sérülése is folyton kiújul.

Annak már jobban örülhetnek a vendégek szurkolói, hogy Dodi Lukebakio, Marvin Plattenhardt és Eduard Löwen felépültek.

Jarstein a hírek szerint még mindig nyögi a koronavírust, így Alexander Schwolow újabb esélyt kap, hogy bejátssza magát a kezdőbe.

A gelsenkirchenieknél szintén rendkívül sok játékosra nem lehet számítani. Mark Uth eltiltott, William, Nastasic, Mendyl, Boujellab, Ludewig, Bentaleb és Mascarell pedig sérültek.

Egészen elképesztő ez a mélyrepülés, egyszerűen ez a mostani Schalke tényleg nem üti meg a Bundesliga szintjét. Votlak, akik télen még reményekdtek, főleg, hogy jöttek olyan rutinos játékosok, akik segíthettek volna, de szépen ők is beleszürkültek a mezőnybe, és nem tudtak maradandót alkotni.

Nyolcvan gólt kapott ez idáig a Schalke… Ez rengeteg. És nagyon erősen kétlem, hogy szerdán durván nyolc körül ez a szám még mindig ennyi lesz.

Ezzel el is árultam magam: A vendégek győzelmére tippelek, méghozzá úgy gondolom, hogy nagyon simán fektetik kétvállra majd a Schalke 04 együttesét.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső