Schalke 04 –Hoffenheim: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 06.
Schalke 04
Teljesítmény:
V N V V D
  • VELTINS-Arena
  • Január 09. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Hoffenheim
Teljesítmény:
V V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem fogok nekiállni és visszakeresni, de emlékeim szerint még nem volt Hoffenheim tippünk az idei szezonban. Nem azért, mert nem érdekes csapat, csak így alakult valamiért. De most ezen változtatunk, a Schalke 04 – Hoffenheim meccset vesszük górcső alá.

Azt mindenki tudja – aki követi a német focit -, hogy a Schalke idén történelmi mélypontra került, kereken harminc mérkőzés óta nyeretlen, ez már majdhogynem rekord (Az első helyezett 37 meccs után tudott nyerni), negyedik edzőjüket fogyasztják, kiábrándítóan gyenge teljesítményük természetesen csak az utolsó helyre elég. Mondanom sem kell, ők lőtték a legkevesebb gólt és ők kapták a legtöbbet, szám szerint 8, ill. 39 ez a szám. Tizennégy meccsen.

Az új vezetőedző azt mondta, minden a startnál fog eldőlni. Ha a Schalke tud pontokat szerezni, győzelmeket felmutatni 2021 elején, akkor lehet esélyük. Ha nem, akkor végük. A bemutatkozás nem sikerült jól, 3-0-ra kikaptak Berlinben a Herthától.

A Hoffenheim szénája sem áll túl jó, erőteljes visszaesést mutatnak a tavalyi szezonhoz képest, valószínűleg itt is a tripla terhelés okoz problémát, az Európa Ligában is szerepelnek.

Egyik oldalról mondhatom, hogy egyszer minden sorozat megszakad, másrészt viszont a Hoffenheim szemszögéből ez egy kötelező győzelem. De mi az igazság?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Hertha BSC – Schalke 04

Nem tűnt úgy az első húsz percben, hogy lesimázza a fővárosi gárda a Schalkét, a meccs vége mégis 3-0 lett a hazaiaknak.

Dodi Lukebakio ugyan gólt szerezhetett volna, de akkor még a helyén volt Fahrmann. A másik oldalon Mark Uth kapott egy nagyszerű indítást, Schwolow mellett sikerült is ellőni a labdát, de a kapu mellett is. Mondjuk ehhez kellett az is, hogy a Hertha hálóőre még egy picit bele tudjon piszkálni a lövésbe.

Az első találatra a 36. percig kellett várni, ekkor Matteo Guendouzi elett termett egy megpattanó lövés, az Arsenaltól kölcsönkapott középpályás a bal alsóba tekert.

Fordulás után még kettőt hintett a Hertha, itt már nagyon a Schalkénak helyzetei sem voltak. Jhon Cordoba két hónapot hagyott ki sérülés miatt, visszatérését viszont góllal ünnepelhette, Darida visszapasszolt labdáját lőtte a kapu közepébe.

A kegyelemdöfést pedig Krzysztof Piatek adta meg, aki úgy tűnik, csereként beszállva veszélyesebben tud játszani. Itt szinte az első labdaérintéséből gólt lőtt, miután a vendégek védelme ismét elaludt.

Nem jött össze tehát a bemutatkozása Christian Grossnak, a Schalke új vezetőedzőjének, aki elképesztően nehéz feladatot vett a nyakába.

Előző 5 meccs eredménye
2020.03.07.Bundesliga
schalke 04
1:1
hoffenheim
Bundesliga
2019.10.20.Bundesliga
hoffenheim
2:0
schalke 04
Bundesliga
2019.04.20.Bundesliga
schalke 04
2:5
hoffenheim
Bundesliga
2018.12.01.Bundesliga
hoffenheim
1:1
schalke 04
Bundesliga
2018.02.17.Bundesliga
schalke 04
2:1
hoffenheim
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Hoffenheim – Freiburg

Vereséggel kezdte az évet a Hoffenheim együttese is, akik Sallai Roland csapatától hazai pályán szenvedtek 3-1-es vereséget. A magyar válogatott szélsője egyébként ezúttal csak a kispadon foglalt helyet, Grifot váltotta a 80. percben.

Gyorsan elhúzott a vendég Freiburg, hiszen a félidei szünetre háromgólos előnnyel vonulhattak. Az első gólt Baptiste Santamaria szerezte, a francia középpályás ismerős lehet a Ligue 1 szerelmeseinek, az Angers gárdáját hagyta ott a Freiburgért. Szerencsés körülmények között került elé a labda, és bár nagyon ki volt szorítva, remekül eltalálta a labdát, a rövid felsőbe bombázott.

A második vendég találatot Vincenzo Grifo szerezte tizenegyesből, a játékvezető kezezést vélt felfedezni egy szöglet után, az olasz meg nagyon magabiztosan értékesítette a büntetőt. Grifonak egyébként nagyon jól megy a szezonban, ez már a hetedik BuLi találata volt.

Jutott még egy gól a félidő előtt, Adams kísértetiesen hasonló öngólt lőtt, mint a Frankfurt – Leverkusen meccsen Tapsoba. Jobboldali bepassz után menteni akart, de a saját kapujába lőtt.

Mondhatni, hogy tökéletesen használta ki a helyzeteit a Freiburg. A második félidő pedig inkább a Hoffenheimről szólt, akiknek viszont csak a szépítésre futotta: Ihlas Bebou ragasztott nagy gólt a Freiburg kapujába az 57. percben.

Többre nem futotta, az első félidő gyengélkedése miatt sima vereség lett a vége a Hoffenheim szemszögéből.

Összefoglalás

Négy szerzett pont tizennégy meccs alatt. Nem egy bizalomgerjesztő teljesítmény, nem is csoda, hogy itt már csodára van szükség a bennmaradáshoz. Kemény fordulók várnak a Schalkéra és hatalmas formajavuláson kellene keresztülmenniük, hogy a következő szezont is a Bundesligában kezdhessék.

A Hoffenheim szereplése is csalódás, tavaly nagyon jó focit játszottak és végül meg is kaparintották a hatodik helyet. És ami még inkább furcsává teszi ezt a gyenge szereplést az az, hogy az Európa Ligában parádés játékkal első helyen jutottak tovább, hat meccsen csak két gólt kaptak, tizenhetet lőttek. Oké, nem volt bombaerős a csoportjuk, de ez akkor is nagyszerű teljesítmény.

Idegenben amúgy jobban teljesítenek, többször nyertek, mint hazai pályán, ez számukra biztató lehet, a Schalke otthon eddig két pontot szerzett és háromszor talált kapuba.

A régi időkben azért meg tudták verni a Veltins Arénában a Hoffenheimet, tavaly ikszeltek, de nem is olyan rég 5-2-re nyert a Hoffenheim.

Nem tudom, meddig tart ez a mélyrepülés, hogy egy kicsit átugorjunk más országba, a Sheffieldről is azt gondoltam, hogy hamar túllesznek a legdurvább részen, de nem, ők is ugyanúgy ramatyul állnak.

A meccs kimenetele számomra nem egyértelmű, bár, ha fogadnom kellene rá, akkor a vendégek győzelmére fogadnék. De szerencsére vannak más alternatívák, például a gólszám: Nincs olyan formában a Hoffenheim, hogy megszórja ellenfelét, a Schalke pedig… Maradjunk annyiban, hogy nem várok sok gólt a találkozótól, így a tippem: Under 2,5.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső