Schalke 04 – Köln: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 19.
Schalke 04
Teljesítmény:
V N V N V
  • VELTINS-Arena
  • Január 20. 18:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Köln
Teljesítmény:
D V V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai napon három német tippel készültem nektek, ezek közül az első egy igazi kiesési rangadó, a Schalke 04 – Köln találkozó lesz. A Schalke idén már negyedik edzőjét fogyasztja, most épp Christian Gross próbál életet lehelni a csapatba, mellette szól, hogy hosszú idő után először tudott nyerni a gelsenkircheni gárda, a Hoffenheim felett aratott 4-0-s győzelem mindenkit meglepett. Igaz, utána kikaptak a Luka Jovic vezette Frankfurttól, de újra van fény az alagút végén.

Bárcsak elmondhatná ugyanezt a Köln, akik bár a tabellán előrébb helyezkednek el, de ugyanúgy kiesőhelyen állnak. Nem jönnek a találkozók és bár volt egy sorozat, amikor úgy tűnt, feltámadnak, azóta visszasüllyedtek, és immáron csak aktuális ellenfelüket, valamint a Mainzot előzik meg.

A fogadóirodák is tanácstalanok, hogy melyikük számít esélyesnek, az odds közel azonos mindkét csapat győzelmére.

Lássuk, mi mit tudunk kihámozni!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Eintracht Frankfurt – Schalke 04

Azzal, hogy legyőzték a Hoffenheimet egész Németországot meglepték, az ifjú amerikai, Matthew Hoppe volt akkor a meccs hőse, aki először szerzett mesterhármast a Bundesligában. A győzelem ellenére sok volt a kétkedő hang, hogy a Frankfurtot is meg tudják-e a fogni, az élet pedig nem sokkal később választ adott a kérdésre: Nem, nem tudták.

Az egész első félidőt végigtámadták a hazaiak, gólt mégis csak egyet szereztek, holott 12 alkalommal próbálkoztak összesen, amiből öt kaput is talált. A 28. percben André Silva szerezte meg a vezetést egy védelmi hiba után, de szinte rögtön a középkezdés után egyenlített a Schalke: Egy védők mögé belöbbölt – nem túl pontos – labdára startolt rá Matthew Hoppe, és míg Hinteregger és Trapp egymásra vártak, a fiatal csatár elérte a labdát és a kapus lábai között a kapuba lőtt. Szintén nagy hiba, amit büntetett az ellenfél.

A második félidő 62. percében beállt a Real Madridtól kölcsönvett Luka Jovic, és ő volt az, aki eldöntötte a három pont sorsát. Tíz perccel a beállását követően Kostic baloldali beadását vágta kíméletlenül a kapuba, majd a hosszabbításban megverte Kabakot, aztán a rövid alsóba visszahúzta a labdát.

Álmodni sem lehet ennél jobb bemutatkozásról, és Jovic ráfér a sikerélmény, a spanyol fővárosban nem sok jutott belőle. A szerb egyébként első gólját az épp ma a Huracánba távozó David Abrahamnak ajánlotta, aki rengeteget segített neki a nehéz időkben, a második találatot pedig egy nemrég elhunyt fanatikus Frankfurt-szurkolónak és családjának.

A Schalke nem tudta megismételni a múltheti bravúrt, továbbra is nagyon nehéz helyzetben vannak.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.29.Bundesliga
köln
3:0
schalke 04
Bundesliga
2019.10.05.Bundesliga
schalke 04
1:1
köln
Bundesliga
2018.10.31.Német Kupa
köln
5:6
schalke 04
Német Kupa
2018.04.22.Bundesliga
köln
2:2
schalke 04
Bundesliga
2017.12.19.Német Kupa
schalke 04
1:0
köln
Német Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Köln – Hertha BSC

Nincs jó formában Bruno Labbadia együttese, de azért a szurkolók bíztak abban, hogy a nagyon gyengén muzsikáló kölnieket meg tudják verni. Nem így lett. A második félidőben közel jártak a vendégek a gólhoz, az első viszont szinte nézhetetlen focit hozott. Egyetlen Pekarik lövés a vendégek részéről, és egy Jonas Hector kísérlet kölni oldalról. Nem túl sok, nem túl élvezetes.

Ahogy említettem, a második játékrészre feljavult a játék, de ez egyáltalán nem a Köln érdeme volt, a Hertha kezdett el támadni, és sorra vezették a veszélyes akciókat. Alderete fejese nem sokkal ment fölé, aztán Krzysztof Piatek is megpróbálkozott bevenni Timo Horn kapuját – sikertelenül -, végül a francia középpályás, Matteo Guendouzi is lőtt, kétszer is. Az első esetén a kapus hárított, másodszor viszont a jobboldali kapufa.

A döntetlennek a Köln örülhet jobban, mert szinte a teljes mérkőzésen veszélytelenek voltak Schwolow kapujára, és csak a szerencsén múlt, hogy nem szaladtak bele egy verésbe.

Összefoglalás

Egyikük sem dúskál a pontokban, a Schalke ezidáig hét egységet gyűjtött (1 győzelem, 4 döntetlen), míg a Köln tizenkettő pontnál jár (2 győzelem, 6 döntetlen). Pontosan ugyanannyi gólt rúgtak (13-at), viszont a hazaiak jóval többet kaptak (42-t, míg a Köln 27-et).

Több mint egy hónapja nem sikerült nyernie a Kölnnek, még december 12-én verték a Mainz együttesét idegenben. És ha már az idegenbeli meccseknél tartunk, a Köln mindkét győzelmét távol az otthonától aratta, hazai pályán még nyeretlenek.

A Schalke győzelmeit könnyű számontartani, mert össz-vissz egy van belőle, a már korábban is megemlített Hoffenheim elleni.

Matthew Hoppe, mint üstökös robbant be a csapatba, most már négy gólnál jár az ifjú titán, kell is a lelkes, harcos játékos a csapatba, mert ennyi sikertelenség után a keret nagyrésze valószínűleg már belefáradt abba, hogy csak a kudarc jut nekik.

Nincs még minden veszve, egy fél szezon még hátravan, Grossnak pedig igaza van abban, hogy az év elejét kell megnyomniuk, ha ott nem sikerül legalább zárkózni, akkor kiesésre ítéltetett csapata.

Van-e jobb alkalom a győzelemre egy rossz formában levő, szintén kiesőjelölt csapatnál? Szerintem nincs.

Őszinte leszek, véleményem szerint a leggyengébb keret a Schalke 04-é, de ha a sérültek felépülnek, akkor talán tudnak egy olyan tavaszt produkálni, mint tavaly a Werder Bremen.

És az is a hazaiak mellett szól, hogy a Köln utolsó öt bajnokiján egyszer sem tudott a kapuba találni…

Még a sérülteket megemlítem, mielőtt jönne a verdikt: Hosszú a névsor a hazaiaknál, többek között Gonzalo Paciencia, Omar Mascarell, Vedad Ibisevic és Salif Sané esett ki, míg a másik oldalon Sebastian Andersson és Florian Kainz. Anthony Modeste játékára látok némi esélyt.

Jöjjön hát a verdikt: Nem várok nagy meccset, nem várok sok gólt, aki megszerzi a vezetést, az a körme szakadtáig védeni fogja. És szerintem az a csapat a Schalke lesz…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső