Schalke 04 – RB Leipzig: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 február 20.
Schalke 04
Teljesítmény:
D D N D V
  • VELTINS-Arena
  • Február 22. 18:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
RB Leipzig
Teljesítmény:
N N D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Rég volt annyira szoros a német elsőosztályú labdarúgó-bajnokság, mint mostanában, az első helyezett, 46 pontos Bayern München és a negyedik helyen álló, 42 pontos Borussia Mönchengladbach között mindössze négy pont a különbség, a második RB Leipzig pedig 45 pontjával áll a bajorok sarkában. A harmadik helyen pedig a Bundesliga legerősebb hazai pályáját maga mögött tudó Borussia Dortmund áll szintén 42 ponttal, így könnyen belátható, hogy egyetlen vereség milyen sokba kerülhet bármelyik csapatnak.

Főleg, hogy az ötödik helyen álló, 40 pontos Bayer Leverkusen is szédületes formában igyekszik feljebb a tabellán. Így minden fordulóban találhatunk olyan meccseket, amely szorzókat és esélyeket tekintve is mindenképpen fogadásra érdemesek, ilyen a most szombaton megrendezésre kerülő rangadó, a hatodik Schalke 04 és a második RB Leipzig között. Az aktuális formát tekintve egyik alakulat sincs most a legjobbak között, ha a legutóbbi hat meccset vizsgáljuk, akkor a vendég lipcseieknek 2 győzelem mellé 3 döntetlen és 1 vereség jutott, a Schalke pedig még ennél is rosszabb sorozatban van, hat meccsből egyetlen győzelmük van csak, négy döntetlen és egy vereség mellett.

Tehát a formából nagyon következtetéseket nem lehet levonni, esetleg az számíthat, hogy a Leipzig 3-0-as könnyed győzelemmel hangolt a mostani mérkőzésre, a Schalke pedig nem nagyon találta góllövő cipőjét a kiesés ellen harcoló Mainz otthonában és 0-0-val zárta azt a vendégséget. Ami amellett szólhat, hogy a vendégek nem fogják olyan könnyedén megnyerni a meccset, az az, hogy a Schalke 11 meccsből odahaza mindössze egyetlen egyszer szenvedett vereséget, öt döntetlen mellett ötször nyerni is tudott. A Lipcse ráadásul annyira nem is acélos vendégként 11 találkozójukból hatot tudtak csak megnyerni otthonuktól távol, tehát az eddigiek alapján inkább a döntetlen felé hajlanak az esélyek.

Előző 5 meccs eredménye
2019.09.28.Bundesliga
leipzig
1:3
schalke 04
Bundesliga
2019.03.16.Bundesliga
schalke 04
0:1
leipzig
Bundesliga
2018.10.28.Bundesliga
leipzig
0:0
schalke 04
Bundesliga
2018.01.13.Bundesliga
leipzig
3:1
schalke 04
Bundesliga
2017.08.19.Bundesliga
schalke 04
2:0
leipzig
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ami még inkább azt erősíti, hogy nem lesz könnyű dolguk a vendégeknek az az, hogy a gelsenkircheniek számára létfontosságúak a pontok, ha meg akarják őrizni a nemzetközi kupaszereplést garantáló pozicíójukat vagy továbbmegyek, esetleg el akarnak csípni egy Bajnokok Ligája-selejtezőt érő helyezést. A Leipzig is kemény sorozatot tudhat magáénak, hiszen még a Bajnokok Ligájában is állnak, tehát nagyjából minden harmadik napon meccset kell játszaniuk, ami azért kemény terhelést jelent, ez szintén tényező lehet szombaton.

Tegyük fel tehát, hogy a végkimenetel tekintetében igazából a döntetlen mellett fogunk dönteni, érdemes még megvizsgálni, hogy esetleg a gólszámos fogadásokban nincs-e keresnivalónk. Az biztos, hogy egyik csapat sem adja könnyen a gólokat, mindketten harminc találat alatt kaptak a szezonban, ami azért mindenképpen a védelmeket dicséri, hiszen ilyen kapott gólszámmal a legjobbak között vannak, ráadásul rúgott gólok tekintetében a Leipzig lőtte a harmadik legtöbb gólt a ligában, szám szerint 56-ot (ebből 20-at egymaga Werner).

Odahaza a Schalke 11 meccsen 17-szer tudott betalálni, ami valamivel kevesebb, mint 2 rúgott gól átlagban, a Lipcse viszont vendégként bőven kettő felett teljesített, tehát összességében azt mondhatjuk, hogy a döntetlen tipp mellé bevállalhatunk egy mindkét csapat lő gólt eseményt, hiszen gólgazdag meccs valószínűleg nem lesz, de egy-egy találat begyötrésére mindkét félnek van esélye.

Egymás ellen nincs olyan komoly múltjuk, hiszen a Lipcse nem olyan régóta stabil tag az elsőosztályban, a 2010 óta lejátszott nyolc meccsükből hármat a Schalke, hármat a Leipzig nyert meg, tehát ez is csak azt erősíti, hogy a döntetlennek van reális esélye (főleg, hogy a gelsenkircheniek utolsó három meccse is így végződött).

Legutóbbi találkozójukra tavaly szeptemberben került sor, akkor Lipcsében nyert könnyedén a Schalke, az a Schalke, amelyről még nem került kiemelésre a tény, hogy 11 meccse veretlenek odahaza a Bundesligában (a Lipcse pedig pont ellenkezőleg áll, az elmúlt öt meccse komoly szenvedéseket hozott magával). És bár a szorzók nem igazolják ezeket az esélyeket, azért a statisztikákat jól átböngészve elég gyorsan belátható, hogy a döntetlen tippnek reális esélye van ezen a szombati rangadón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső