Schalke 04 – Mainz: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 03.
Schalke 04
Teljesítmény:
V V D V V
  • VELTINS-Arena
  • Március 05. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Mainz
Teljesítmény:
V N D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Külön is tervezek majd írni a Schalke idei – de tavaly már elkezdődött – vesszőfutásáról, de egy pár infót azért itt is elejtenék, ha már pénteken Schalke 04 – Mainz mérkőzést rendeznek, és írok is róla. Szóval a gelsenkircheni együttes Christian Grosstól is megvált (ki fogom fejteni a cikkben, hogy hogyan és miért), és immáron ötödik edzőjével vág neki a folytatásnak. Sokáig úgy tűnt, hogy az új edző az MTK-t is irányító Michael Boris lehet, de mint kiderült, soha nem kapott hivatalos megkeresést az újonc csapat mestere. Helyette a Vfl Bochum egykori másodedzőjét, a görög-német Dmitriosz Grammozisz választották, aki a Darmstadt csapatától érkezik.

Rá vár az a szinte megoldhatatlan feladat, hogy valahogy kicsikarja a bennmaradást. Nem lesz egyszerű dolga, a Schalke továbbra is mindössze egyetlen győzelmet aratott (azt Gross irányítása alatt), és jelentős lemaradásban van a többiekhez képest.

Mostani ellenfelük tehát a Mainz lesz, aki előttük helyezkedik el a tabellán, nyolc pont a differencia kettejük között, így hát létfontosságú lenne megnyerni ezt a találkozót a hazaiaknak.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

VfB Stuttgart – Schalke 04

Hadd kezdjek egy idézettel így a meccs elején, amely a német Bildben jelent meg. A lap újságírója azt állította, hogy: még soha, egyetlen csapat sem játszott ilyen módon az edzője ellen.

Ez azért sokat elárul, nem igaz? Az eredmény talán ismert néhány ember számára, a hazai pályán gyengélkedő, a meccs előtt csak egyetlen győzelmet arató csapat 5-1-re kapott ki, ezt követően menesztették Gross mestert.

A három pont sorsa gyakorlatilag már az első félidőben eldőlt, sőt fél óra alatt már kétgólos előnyre tettek szert a stuttgartiak. Mindkét gólt a japán légiós, Wataru Endo lőtte, aki két szögletnél is tudta, hová kell helyezkedni: A hosszú oldalra. Valahogy mindig átcsorgott hozzá a labda, neki meg onnantól kezdve már nem volt nehéz dolga.

A Stuttgart harmadik gólja is egy szöglet után esett, ekkor Sasa Kalajdzic bólintott Langer kapujába.

Az első félidőben még sikerült szépítenie a vendégeknek, Sead Kolasinac, a balbekk lapos lövése talált utat a kapuba.

A szünet után tovább zárkózhatott volna a Schalke, tizenegyest kaptak ugyanis, de Nabil Bentaleb nagyon gyenge lövését Kobel kivédte.

Már mindenki a meccs végét várta a – Schalkénál -, de a hazaiaknak még volt kedve focizni, volt kedve gólt rúgni. A 88. percben Klement lőtt laposan, fordulásból, a hosszabbításban pedig Didavi lőtte meg a meccs gólját több mint húsz méterről.

Nem meglepő, hogy Grosst menesztették, ő sem hozta meg az áttörést, ráadásul a hírek szerint a játékosoknak sem volt a szíve csücske, állítólag többen kérték, hogy távolítsák el a svájci mestert a kispadról. Hát, ez megtörtént, most a játékosok jönnek…

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.07.Bundesliga
mainz
2:2
schalke 04
Bundesliga
2020.02.16.Bundesliga
mainz
0:0
schalke 04
Bundesliga
2019.09.20.Bundesliga
schalke 04
2:1
mainz
Bundesliga
2019.02.23.Bundesliga
mainz
3:0
schalke 04
Bundesliga
2018.09.29.Bundesliga
schalke 04
1:0
mainz
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mainz – Augsburg

Szalai Ádám csapata jelenleg 8 ponttal előzi meg a sereghajtót, egy dologban viszont a gelsenkircheniek vezetnek immáron. Dmitriosz Grammozisz a Schalke ötödik vezetőedzője, míg a Mainz „csak” a negyediket fogyasztja Bo Svensson személyében. Elmondható, hogy a Mainz is baromi nehéz helyzetben van, főleg, milyen amatőr hiba miatt kaptak ki az Augsburgtól.

Történt ugyanis, hogy a 25. percben az egyébként a szezonban stabilan teljesítő Robin Zentner egész egyszerűen odapasszolta a labdát – távol a kapujától – Florian Niederlechnernek. A német csatár önzetlennek bizonyult, a jobb helyzetben álló André Hahn elé tálalt, ő meg a kapuba.

Hiába próbáltak a társak lelket önteni Zentnerbe, a kapus vigasztalhatlannak bizonyult. Még az első félidőben a mainziaknak volt egy jó próbálkozása, amit Gikiewicz egy robinzonáddal hárított, aztán jött a szünet.

További gólt, gólokat a második félidő sem hozott, csak két kapufát. Először a vendégek találták el a baloldali kapufát, majd a meccs legvégén a vendégek. Pár centin múlt mindkét esetben a gól, de a végeredmény maradt 0-1, Zentnert pedig még a meccs végén is vigasztalni kellett…

Összefoglalás

Grammozisznak is fel van adva a lecke, de természetesen minél később vesz át egy edző egy csapatot, annál nehezebb dolga van. Hát még a görögnek, aki a béka feneke alatt levő morál mellett 11 sérülttel is kell, hogy számoljon… Fontos játékosok, kezdve Fahrmannal (akinek eltört a bordája, szóval egy darabig nem is lesz bevethető), de folytatom a sort: Mark Uth, Klaas-Jan Huntelaar, Salif Sané, Goncalo Paciencia, Kilian Ludewig, Steven Skrzybski, Matija Nastasic, Frederik Rönnow és végül, de nem utolsó sorban Nassim Boujellab.

Egy csapatot ki lehetne állítani a sérültekből…

A Mainznál csak két sérültet találtam, de mindkettejük fontos láncszem ebben a csapatban. Robin Quaison a nyár egyik legkapósabb játékosa volt, végül maradt, de idén nem tudja úgy hátán cipelni az együttest, ahogy a 2019/2020-as szezonban. A másik spíler pedig Edimilson Fernandes, ő február közepe óta nem játszhat.

Ennyi sérült mellett nem tudom, mit tud kezdeni az új vezetőedző, de vannak kétségeim. Utolsó három hazai meccsén még gólt sem rúgtak, de kemény ellenfeleik voltak (Bayern München, RB Leipzig, Borussia Dortmund). A mezőny hátrébb elhelyezkedő csapatai ellen azért sikerül gólt lőnie Hoppe-éknak, ebben bízom most is. Pláne, ha az új mester tényleg akkora motivátor, mint mondják.

A Mainznál is benne van a pakliban a lőtt gól, ritka, amikor idegenbeli találkozón nem tudnak kapuba találni. Szóval a tippem innentől kezdve adott: Mindkét fél gólt szerez.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső