Sevilla – Atletico Madrid: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 16.
Sevilla
Teljesítmény:
N N V N N
  • Ramón Sánchez-Pizjuán
  • December 18. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Atletico Madrid
Teljesítmény:
V N V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Zárásként következzen egy rangadó, a Sevilla – Atletico Madrid mérkőzés. Jelenleg a spanyol elsőosztályú bajnokságot a Real Madrid uralja, így mondhatjuk, hogy aki ezen a mérkőzésen vereséget szenved, az még távolabb kerül a bajnoki címtől, vagy a küzdelemtől. Idén a Barca nincs képben, így a tavalyi bajnok, a tavalyi ezüstérmes és a tavalyi negyedik helyezett között fog eldőlni majd a bajnokság, ebben szerintem már most megegyezhetünk. A Real Sociedad volt még képben egy darabig, de egy gyenge sorozat miatt ők kiszálltak. Egyelőre legalábbis biztosan.

Nagyon kellene a győzelem a matracosoknak, mert bár a Bajnokok Ligájában sikert értek el, de a hétvégén a városi derbyt kifejezetten simán bukták el a Santiago Bernabeuban. A Real előnye most nyolc pont a Sevillával, 13 az Atletivel szemben, de a blancók egy mérkőzéssel többet játszottak.

Ha már szóba került a Bajnokok Ligája említsük meg, hogy a bravúr a Sevillának nem jött össze, csak harmadik helyen végeztek, így vár rájuk az Európa-liga, abban a közegben otthonosan, mondhatni a kupa specialistái…

A közelmúltban szoros meccseket játszott ez a két gárda, és régóta nem fordult már elő, hogy az idegenben játszó csapat nyerni tudott. Rossz hír ez Diego Simeone és csapata számára… De hát a múltból nem lehet kiindulni, nem is tesszük, inkább A-tól Z-ig átvesszük ezt a bajnoki rangadót, és a végén egy győztes tippet adunk. Reméljük egy győztes tippet adunk…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Athletic Bilbao – Sevilla: 0-1

G.: Delaney

Tökéletesen bejött a mérkőzésre adott mindkét tippünk. Egyrészt azt mondtuk, hogy az Athletic Bilbao a rossz formája miatt biztosan nem fog maradandót alkotni, úgy sejtettük, hogy Julen Lopetegui együttese mindhárom pontot elviszi a San Mamésből. Illetve – hogy korrekt legyek – pedzegettük az X2-t is. Mindegy, nyilván az is nyert volna. Másik tippünk pedig a két és félnél kevesebb találat, ezt is hozták nekünk a srácok. Így aki velünk tarottt, nagyot kaszálhatott.

A kezdők:

Athletic Bilbao:

U. Simon – Lekue, Alvarez, Martinez, Balenziaga – N. Williams, Vencedor, D. Garcia, Muniain – R. Garcia, Williams

Sevilla:

Bono – Montiel, Koundé, Diego Carlos, Augustinsson – Fernando, Delaney – Rodriguez, Papu Gomez, O. Torres – R. Mir

Nem lepődhettek volna meg a srácok, ha már 10 perc elteltével 1-1-et mutat az eredményjelző, mindkét együttesnek volt egy komoly helyzete. Az ötödik percben Thomas Delaney fejesébe bólintott bele pluszban még Inigo Lekue, a baszkok jobbhátvédje, a gellert kapó labda centikkel suhant el a baloldali kapufa mellett.

És hasonló volt a szituáció Inaki Williams helyzeténél is a befejezést illetően. A hátul passzolgató vendégek egyszer csak mindenféle előjel nélkül eladták a labdát, Williams kapura fordult, majd kissé kifacsart testhelyzetben lőtt… Kapu mellé.

A 23. percben még közelebb kerültek a vezetéshez a hazaiak, Nico Williams passzát Dani Garcia durrantotta rá 18 méterről, a labdába Bono egy kicsit bele tudott érni, így pattant a játékszer kapufára. Onnan meg vissza a mezőnybe.

Meggyűlt a baja a hazaiaknak a célzással, a 32. percben Nico Williams is centikkel tévesztett célt, de a játék olajozott volt, egyre jobban játszottak Marcelino legényei. Csak a gól hiányzott.

A 35. percben újabb védelmi hiba után Raúl Garcia került helyzetbe, az ő gurítását Bono lábbal védte szögletre, maradt még mindig a 0-0.

És hogy milyen igazságtalan játék a futball, arra a 38. percben kaptunk választ, a jobbára csak védekezéssel törődő Sevilla eljutott a Bilbao tizenhatosáig, ott pedig Thomas Delaney nagyszerűen csavart a jobb felsőbe.

Frusztráltak lehettek a hazai szurkolók és a játékosok egyaránt, mert 2-3 góllal nekik kellett volna vezetniük.

Hihetetlen balszerencse jellemezte a Bilbao játékát, a 41. percben Iker Muniain hibázott három méterről, majd a harmadik elszórt labdát sem tudták gólra váltani, ezúttal Unai Vencedor találta el a kapufát…

A második félidő kevesebb helyzetet tartogatott, de egy százszázalékos ziccere így is volt a házigazdának: A 69. percben Inaki Williams passzát Iker Muniain vágta fölé 8 méterről.

Nem a baszkok meccse volt ez, gólokkal kellett volna nyerniük, erre maradtak üres kézzel. A San Mamés közönsége nem is bírta szó nélkül hagyni a látottakat, heves füttykoncert hangzott el a lefújást követően.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.04.La Liga
sevilla
1:0
atletico madrid
La Liga
2021.01.12.La Liga
atletico madrid
2:0
sevilla
La Liga
2020.03.07.La Liga
atletico madrid
2:2
sevilla
La Liga
2019.11.02.La Liga
sevilla
1:1
atletico madrid
La Liga
2019.05.12.La Liga
atletico madrid
1:1
sevilla
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Madrid – Atletico Madrid: 2-0

G.: Benzema, Asensio

Karim Benzema a Bajnokok Ligája mérkőzést az Inter ellen nem tudta vállalni, most viszont a kezdőben kapott helyet. Fontos szerepe volt, még ha csak egy félidőt is játszott. A matracosok számára volt fontosabb a három pont begyújtése, hiszen egy vereséggel jelentős lemaradást szedhettek volna össze. Végül össze is szedték, ezen az estén a jobban játszó csapat nyert.

A kezdők:

Real Madrid:

Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Kroos, Casemiro, Modric – Asensio, Benzema, Vinicius Jr.

Atletico Madrid:

Oblak – Llorrente, Felipe, Kondogbia, Hermoso – Correa, De Paul, Koke, Carrasco – Griezmann, Cunha

Legnagyobb gólvágója nélkül volt kénytelen játszani az Atletico Madrid, a nyelvvizsga-botrányon túleső Luis Suárez csak a második félidőben tudott beállni, miután a Bajnokok Ligája meccsen (a Porto ellen) megsérült.

Egy elég foghíjas csapattal állt ki tehát a vendégcsapat, míg Carlo Ancelotti a gálatizenegyet küldhette pályára.

A korábbi derbykből kiindulva arra számíthattunk, hogy a futball kevesebb szerepet kap, a hangsúly a küzdésen, a mezőnyharcokon lesz majd. Nagyot nem is tévedtünk. Azonban voltak szép jelenetek a mérkőzésen, mint például a 16. percben, amikor egy Luka Modric által megszerzett labdával a Real villámgyorsan elindult Jan Oblak irányába. Casemirotól Benzemához került a játékszer, tőle Asensiohoz, ő indította Vinicius Jr.-t, november hónap legjobb játékosa pedig – anélkül, hogy felnézett volna – a 16-os vonalánál álló Karim Benzemát játszotta meg. A francia nem szórakozott, ráfordult a labdára, és kapásból a bal alsóba vágta, 1-0.

Húsz perccel később veszélyeztett az Atletico Madrid is, a 16-os sarkáról végezhetett el szabadrúgást Antoine Griezmann, a jobb felsőbe tartó labdát Thibaut Courtois szép mozdulattal védte.

Az első félidőben még láthattunk egy finom Vini Jr. pörgetést, amely Jan Oblak kezéről ment szögletre, és aztán Mateu Lahoz hármat fújt a sípjába.

A második félidőre az addigi egyetlen gól szerzője nem jött vissza, Luka Jovic váltotta Benzemát.

Diego Simeone szintén cserélt, Griezmann és Carrasco helyett jött Thomas Lemar és Joao Félix. Valóban nem muzsikáltak jól a lecserélt spílerek.

Nagyobb elánnal kezdte a játékrészt az Atletico, de a Real 10 perc után letörte a lelkesedésüket: Egy felívelt labdát Jovic tartott meg remekül, tette ki oldalra Viniciusnak, aki lövés helyett a hosszún érkező Marco Asensio elé tálalt. A pár perccel korábban még hibázó szélső ezúttal betalált, jobb alsóba tartó lövésébe Oblak csak beleérni tudott, 2-0.

A második gól után a Real Madrid taktikus játékot mutatott be, hiába támadtak többet a vendégek, nem sikerült bevenni a remek formában védő Courtois kapuját. A belga kétszer is hárított egy-egy ígéretes próbálkozást, először Thomas Lemar szabadrúgását, majd a hosszabbítsában Joao Félix ziccerét fejjel védte. Abba mondjuk egy kicsit bele is szédült…

A győzelmével a Real megőrizte első helyét, és rendületlenül robog előre a bajnoki címért.

Összefoglalás

Diego Simeone csapatában jelenleg három sérült van, José Giménez és Sime Vrsaljko már egy ideje kiesett a csatasorból, a legfrissebb hiányzó pedig Antoine Griezmann. A francia játékára az argentin mester idén már nem számíthat.

A Sevillánál sokkal nagyogg a gond ez ügyben, hiszen Fernando eltiltása mellett Susora, Jesús Navasra, Youssef En-Nesyrire és Erik Lamelára nem számítat majd Julen Lopeteguei.

Nem sok csapat van, amelyik elmondhatja magáról, hogy hazai pályán még veretlen, a Sevilla az egyik: Hat győzelmük mellett egy döntetlenjük van.

Az Atletico meg idegenben szerepel egész jól, bár azért tavaly jobban ment nekik a szekér… Már most begyűjtöttek két vereséget és két döntetlent, tehát csak mérkőzéseik felét tudták megnyerni.

Az andalúzok a hét közepén a Király Kupában játszottak, az alacsonyabb osztályban szereplő Andratx ellen csak tizenegyesekkel tudtak továbbjutni, pedig a kezdőben olyan játékosok kaptak helyet, mint Ivan Rakitic, Joan Jordan vagy Rafa Mir…

Nem túl jó előjel ez a szombati meccs előtt, de biztosak vagyunk benne, hogy más hozzáállással és más felállással lépnek majd pályára a sevillaiak.

Hogy mire számíthatunk a meccsen? Egyik csapat sem a rengeteg lőtt góljáról híres ebben az idényben, inkább mindketten a stabil védekezésre építenek. Bár… a Bilbao elleni védekezésük minden volt, csak stabil nem.

Mindenesetre a korábbi meccseikből, illetve a mostanában látott formájukból kiindulva botorság lenne két és fél gól fölötti eredményt tenni. Maradunk az under 2,5-nél.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső