Sevilla – Betis: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 június 08.
Sevilla
Teljesítmény:
D N D N D
  • Estádio Ramón Sánchez Pizjuán
  • Június 11. 22:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Real Betis
Teljesítmény:
N V D D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Három hónap szünet után újra spanyol első osztályú bajnokit rendeznek Ibériában. Ez jó hír a sportfogadóknak, jó hír a futballt kedvelőknek és jó hír minden spanyolnak, ugyanis az egyik leginkább érintett ország kezd újra magára találni. Ugyan természetesen Spanyolországban is zárt kapuk mögött rendezhetnek meccset, de valószínűleg az ország lakói már ennek is örülnek, ráadásul Javier Tebas azt nyilatkozta, hogy már ebben a szezonban szeretnék visszaengedni a fanatikusokat.

Az első meccsen viszont nem lesznek drukkerek, ami nagyon sokat elvesz az élményből, még akkor is, ha a technika ilyenkor is besegít a szervezőknek.

Ez a városi rangadó pedig sokaknak a szíve csücske, az egyik leghangulatosabb, legszenvedélyesebb meccseket a Sevilla – Real Betis találkozók hozzák.

Sevilla

Mielőtt márciusban ideiglenesen leállításra került volna a bajnokság Julen Lopetegui együttese rangadót játszott, Diego Simeone Atleticojához látogattak. A mindig is stabil védekezéséről híres Matracosok két gólt kaptak, de ugyanennyit lőttek, így egy kifejezetten színvonalas, izgalmas döntetlent játszottak a felek. Aztán pár nappal később már nem volt miről beszélni, lefújták a spanyol ligát is.

Azóta eltelt három hónap és a német Bundesligához hasonlóan jönnek a spanyolok is és igazából lejátszásra kerül a sevillai városi rangadó. Hogy miért írom, hogy igazából? Mikor lefújták a Liga küzdelmeit két játékos (Sergio Reguilon és Borja Iglesias) FIFA 20-ban bonyolította le a meccset, ebből aztán később egy egész torna kerekedett.

Most viszont újra a futballpályán bizonyíthatnak. A Sevilla jelenleg a harmadik, de a német bajnoksághoz hasonlóan itt is lehet izgalmakra számítani, hiszen a harmadik és hatodik hely között két pont van csak.

A játékosok közül ki kell emelni Diego Carlost, akinek védőmunkája nagycsapatok figyelmét is felkeltette, leginkább a Liverpool érdeklődéséről hallani, de a Real Madrid neve is felröppent.

A középpályán Joan Jordan és az örökifjú Ever Banega, elől pedig Lucas Ocampos nyújt folyamatos jó játékot.

Luuk De Jong teljesítménye viszont elmarad az elvárttól, a holland támadónak nagyon jól ment a PSV Eindhovenben (159 bajnokin 94 találatot jegyzett), mióta áttette székhelyét Sevillába nem igazán megy neki a játék. 24 meccsen csak 5 alkalommal volt eredményes.

Egymás elleni meccseik:

Ahogy írtam, a sevillai városi rangadó mindig különleges meccs, szerepeljenek a csapatok bárhol a tabellán. Az eredmények sem mindig tükrözik hűen a tabellán elfoglalt helyezésüket, sokszor játszanak parázs, sok góllal és/vagy lappal tarkított meccseket. Legutóbb Ocamposék győztek, méghozzá a Benito Villamarínban.

Előző 5 meccs eredménye
2019.11.10.La Liga
real betis
1:2
sevilla
La Liga
2019.04.13.La Liga
sevilla
3:2
real betis
La Liga
2018.09.02.La Liga
real betis
1:0
sevilla
La Liga
2018.05.12.La Liga
real betis
2:2
sevilla
La Liga
2018.01.06.La Liga
sevilla
3:5
real betis
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Betis

Március környékén nagyon nem ment Joan Rubi csapatának. Megszorongatták ugyan a Barcát, de kikaptak, majd két iksz és egy újabb vereség, ezúttal a Valenciától. Aztán láss csodát, az éllovas ellen összekapták magukat, így a kényszerszünet előtti utolsó meccsük egy győzelem volt a Real Madrid ellen. Mi, ha nem ez az igazi önbizalomfröccs?

Nem alkotják rossz játékosok a Betist, sőt! Joaquin játékát még ennyi idősen is élmény nézni, mellette ott van Nabil Fekir, aki a Lyontól érkezett vagy éppen Loren, aki a házi gólkirályuk és akinél volt arra esély, hogy a Barcelonába igazoljon. Véleményem szerint örülhet, hogy végül nem rá esett a választás, hiszen a Barcába igazoló Braithwaite epizódszereplőnek sem nevezhető és már nyáron meg akarnak válni tőle.

Összefoglalás

Egy Sevilla – Real Betis mindig élvezetes meccset kínál, ezúttal is azt várom, hogy ha ez gólokban nem is mutatkozik meg, a harcosság, a küzdelem meglegyen. Amikor újra elindult a Bundesliga még nem tudhattuk, hogy pl. a Schalke nagyon hamar kiszáll az EL-helyért folyó harcból, hogy az Union Berlin csak szenvedni fog vagy a Hertha feltámad.

Azért hoztam ezt a hasonlatot, mert teljesen kiszámíthatatlan, hogy a spanyol csapatok hogy fognak reagálni az újrakezdésre. Lehetséges, hogy az eddig jól teljesítő Sevilla kap egy pofont riválisától és onnantól lejtmenet kezdődik. De ez csak egy példa volt, ezer meg ezer forgatókönyv létezik.

Magam részéről a mindkét csapat szerez gólt és a 2,5 gólnál több opciók között morfondírozom. Ha ezek közül egyik sem szimpatikus, akkor rakhatjuk a pénzünket a Sevilla győzelmére, akik az egész szezont tekintve jobban egyben vannak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső