Sevilla – Elche: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 15.
Sevilla
Teljesítmény:
N D V V V
  • Ramón Sánchez-Pizjuán
  • Március 17. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Elche
Teljesítmény:
V N V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ma a Sevilla – Elche találkozóval zárjuk a napot, ahogy az olaszoknál a Torino – Sassuolo, úgy ez is egy korábbról elmaradt mérkőzés. Anno a második fordulóból nem tudták ezt a találkozót lejátszani, és a sűrű program miatt csak most van idő pótolni.

A Sevilla tegnap este városi derbit nyert, a Real Betis ellen egy góllal bizonyultak jobbnak, míg az Elche a Real Madrid otthonában vezetett egy darabig, majd jött Karim Benzema és megfordította a meccset.

Julen Lopetegui csapatának úgy kellett ez a siker, mint egy falat kenyér, az elmúlt hetek kudarcait követően kissé összerogyott a csapat, de egy siker az örök rivális ellen kihúzhatja őket a csávából. Mert csávában vannak/voltak: Kiestek a Bajnokok Ligájából a Borussia Dortmund ellen, kiestek a spanyol Király Kupa elődöntőjéből, pedig az első meccset 2-0-ra megnyerték, szóval nincs kolbászból a kerítés a Ramón Sánchez Pizjuán környékén.

Jaj, és egy nagyon fontos dolog: Lesz miért visszavágni az újoncnak, két héttel ezelőtt ugyanis tőlük is kikaptak, méghozzá 2-1-re.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Sevilla – Real Betis

Nagyon jó formában várta a Betis ezt a találkozót, de ismét bebizonyosodott, hogy egy derbin nem mindig számít a forma. Nem érdemelt vereséget Manuel Pellegrini csapata, ám egy gyönyörű gól végül a vesztüket okozta.

Az első félidőben csak egy-egy kaput eltaláló lövést láthattunk, a vendégek oldaláról Borja Iglesias tüzelt, Bono pedig védett, a vendégek részéről pedig Youssef En-Nesyri próbálkozott és Robles… Nos, ő nem védett. A 27. percben jártunk, amikor Jesus Navas hosszú indításával lépett meg a marokkói, mögötte két védő üldözte, előtte pedig Robles termett ott. En-Nesyri nem ijedt meg, elhúzta a kapus mellett a labdát, és az üres kapuba lőtt. Szépségdíjas találat volt.

A második félidőben a vendégek már nem tudtak olyan igazán veszélyes helyzetet kialakítani, hiába próbált belenyúlni cserékkel a meccsbe a chilei mester. A Sevilla közben támadgatott, Lucas Ocamposnak és Jesus Navasnak volt egy jónak mondható lövése, de egyik sem okozott problémát Roblesnek.

A slusszpoén a 94. percben, a hosszabbítás utolsó másodperceiben jöhetett volna. Nabil Fekir forgolódott a tizenhatos jobb sarkánál, befelé húzott, elment két védő mellett is, majd kapura csavart. Nagyon jó lövés volt, de nem lett belőle gól, pár centit tévedett a francia világbajnok.

Ez a derbi kicsit gyengébbre sikeredett, mint a múltkoriak, de azért panaszra nem lehetett okunk. Sem pedig a Sevilla drukkereinek.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.06.La Liga
elche
2:1
sevilla
La Liga
2015.03.15.La Liga
sevilla
3:0
elche
La Liga
2014.10.19.La Liga
elche
0:2
sevilla
La Liga
2014.05.18.La Liga
sevilla
3:1
elche
La Liga
2014.01.11.La Liga
elche
1:1
sevilla
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Madrid – Elche

A Sevilla elleni sikeren felbuzdulva nagy magabiztossággal léptek pályára az Elche játékosai a Real Madrid ideiglenes stadionjában. Zinedine Zidane ismét próbálkozott egy más taktikával, ezúttal két középpályását, Modricot és Kroost a padon hagyta, helyettük Isco és Federico Valverde kezdtek.

Nem volt jó meccs, iram ugyan volt, látszott, hogy akar mindkét együttes, de ez helyzetekben vagy gólokban nem materializálódott. Olyannyira nem, hogy az első valamirevaló helyzetre a 33. percig kellett várni. Ekkor Vinicius Jr. bepasszolt labdáját Karim Benzema kapta, a francia azonban a kapu mellé lőtt. Pedig senki nem zavarta, csak a kapussal állt szemben.

És ezzel az első félidőt le is zárhatjuk. A második játékrész már egy fokkal jobban sikerült. Sergio Ramost kétszer is lerántották a tizenhatoson belül a vendégek, ezek közül a második eset kifejezetten látványos volt, a bíró mindenesetre úgy döntött, hogy ezért nem jár tizenegyes.

Rögtön ezután Thibaut Courtois-nak akadt dolga, Guido Carrillo lövésénél védett óriásit a belgák kiválósága.

A következő esetnél viszont már ő is kevés volt, a 61. percben Tete Morente szögletére Dani Calvo érkezett, a labda pedig a felsőkapufáról vágódott a hálóba.

A Real Madrid azonnal változtatott, három cserével próbált frissíteni Zidane.

Egyikük – Luka Modric – gólpasszt jegyzett a pályára lépése után tíz perccel. Kisszögletet végeztek el a hazaiak, Modric beadta a labdát, Karim Benzema pedig fejjel egyenlített.

És mikor már azt gondolták a vendégek, hogy a Sevilla után a királyiakat is meg tudják tréfálni, Benzema újra lecsapott. A 91. perces kapáslövése a győzelmet jelentette, valamint azt, hogy nem szálltak ki a bajnoki címért folytatott versenyfutásból. Az Elche továbbra is játszik a tűzzel, jelenleg nincsenek kiesőhelyen, de ez bármikor változhat…

Összefoglalás

Bármikor változhat, mert a mögöttük levő Deportivo Alaves csak két pontra van, tehát nem lehet hátra dőlni. Egy mérkőzéssel kevesebbet játszott az újonc – erről a meccsről beszélünk most – de itt kétlem, hogy teremne babér számukra. Egyszer volt Budán kutyavásár, és nagyon kétlem, hogy a Sevilla még egyszer vesztesen hagyná el a pályát velük szemben.

Nekik is nagyon kellene a pont, mert most már látóhatáron belül van a Barcelona és a Real Madrid. Látva a Barcát nem hiszem, hogy hibázni fognak ma este az Huesca ellen, de ha a sereghajtó megtenné azt a szívességet, hogy elgáncsolja Messiéket, akkor még közelebb zárkózhatnak hozzájuk. Onnantól meg már akármi lehet.

A korábbi meccsükről már beszéltem, az örökmérleg pedig természetesen a Sevilla oldalára billen. Van egy hosszú sorozata az Elchének. Utoljára tavaly októberben tudtak vendégségben nyerni, azóta gyakorlatilag csak kikapnak.

És most is ki fognak. Szívós kiscsapat, megérdemlik azt, hogy a La Ligában maradjanak, de ezen a meccsen nem fognak ponttal vagy pontokkal gazdagodni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső