Sevilla – Levante: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 28.
Sevilla
Teljesítmény:
N V N N N
  • Ramón Sánchez-Pizjuán
  • Október 01. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Levante
Teljesítmény:
N V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A regnáló Európa Liga győztes is beszállt a La Liga küzdelmeibe, remekül indítva a szezont, hiszen 3-1-re nyertek a Cadiz vendégeként, meggyőző játékot produkálva. Hazai pályán fogadják a valenciai Levante együttesét, akik két mérkőzésen vannak túl, kezdésnek kikaptak a városi rangadón a Valenciától, majd Pamplonában győzték le simán az Osasunát. Ami tekintve a csapat erejét nagy szó.

Természetesen Julen Lopetegui együttese a Sevilla – Levante meccs esélyese, de azért nézzünk körül a csapatok háza táján!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Cadiz – Sevilla

Amikor azt írom, meggyőző játékkal nyert a Sevilla, nem arra kell gondolni, hogy az újonc Cadiz totálisan alárendelt szerepet játszott, mert nem így van. Az első félidőben bár többet támadott a Sevilla, a hazaiak is el-eljutottak Bono kapujáig.

A félidőben azonban gól nem született.

Nem úgy a másodikban, már a 48. percben megzörrent a háló és meglepetésre a Sevilla hálója. Álvaro Negredo a múlt héten gólt szerzett, most gólpasszt adott, méghozzá Sáncheznek.

A Sevilla ment előre az egyenlítésért, de közben benne volt a pakliban az is, hogy a Cadiz egy második találattal eldönti a meccset. Erre meg is volt az esély, és ha Negredo rabonás lövése bemegy… Hát, az egyértelműen a forduló gólja lett volna, Bono azonban résen volt.

A helyzet kimaradt, és ahogy az lenni szokott, büntetett az ellenfél: A 66. percben Jesús Navas sokadik jobboldali beadása csapattársat talált, konkrétan Luuk De Jongot, aki a jobb sarokba fejelt.

Az egyenlítés után sokkal bátrabban kezdett futballozni a vendég gárda, de a következő gólra a 90. percig kellett várni, Munir lépett ki teljesen egyedül és Cifuentes sem tudta megállítani.

Sajnáltam a Cadizt, mert méltó ellenfelei voltak egy sokkal erősebb csapatnak, de milye n a futball, nem elég, hogy a 90. percben kaptak egy gólt, a 94.-ben kaptak még egyet. A nyáron visszatérő Ivan Rakitic passzolta be a labdát az üres kapuba, végérvényesen eldöntve a meccset.

Nem mondom, hogy érdemtelen volt a Sevilla győzelme, a játék is rendben volt, de a Cadiz felnőtt a feladathoz.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.15.Barátságos Mérkőzés
sevilla
3:2
levante
Barátságos Mérkőzés
2020.06.15.La Liga
levante
1:1
sevilla
La Liga
2020.01.21.Spanyol Kupa
sevilla
3:1
levante
Spanyol Kupa
2019.10.20.La Liga
sevilla
1:0
levante
La Liga
2019.01.26.La Liga
sevilla
5:0
levante
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Osasuna – Levante

Ugyanilyen eredménnyel végződött a Levante pamplonai fellépése is, de még a gólok is ugyanúgy alakultak szinte: Az Osasuna szerzett vezetést, aztán hármat berámolt a Levante.

Nagy szó az El Sadarból elhozni a három pontot, sok nagy csapat esett már a masszív kiscsapat áldozatául. És ez a meccs is úgy indult, hiszen az Osasuna az első félidő 38. percében vezetést szerzett. Adrian gyönyörűen, sarokkal készítette le a labdát az érkező Roberto Torresnek, aki kapásból kilőtte a jobb alsó sarkot.

Három percig tartott az öröm, ugyanis a túloldalon is esett egy gól, Gonzalo Melero szépen belsőzte be (a levegőben!) José Morales beadását.

A második játékrészben pályára lépett Roger Marti, aki később az este főszereplője lett.

Előbb kihagyott egy tizenegyest (Raúl Navas kezezett a tizenhatoson belül), majd javított és hét perccel később az ő góljával szerezte meg a vezetést a Levante. Campana ugratta ki két védő között, a befejezéssel pedig már nem volt probléma.

Sőt, Martinak nem ez volt az utolsó fontos megmozdulása, négy perccel gólja után José Moralesnek adott gólpasszt, ezzel pedig eldőlt a meccs.

Helyzetek tekintetében teljesen kiegyenlített volt a találkozó, többet birtokolta a labdát a vendég együttes, összességében megérdemelten hozták el a három pontot.

Összefoglalás

2014. január 25. Ez a dátuma az, amikor a Levante utoljára nyerni tudott a Ramón Sánchez Pizjuan Stadionban. Azóta jobbára a Sevilla húzta be a találkozókat két döntetlen mellett.

Az örökmérleget tekintve is nagy a kontraszt a két csapat között, a lejátszott 30 tétmeccsükből 16-ot nyertek a piros-fehérek.

Egyébként pár napja játszottak egymás ellen egy barátságos meccset, akkor 3-2-re nyertek Rakiticék, 0-2-ről fordítva meg a találkozót.

A Sevillából nagyon hiányzik Ever Banega, aki a nyáron távozott, viszont jó újra ebben a mezben látni Ivan Rakiticet, aki valószínűleg nem sokat játszott volna Ronald Koeman keze alatt, így jó döntés volt a visszatérés.

Jó hír a vendégeknek, hogy Roger Marti felépült a sérüléséből, a kihagyott tizenegyes ellenére tevékeny részese volt annak, hogy csapata végül nyerni tudott az Osasuna ellen.

Sérült, eltiltott nincs a keretben, egyedül Cheikh Doukouré nem hadra fogható, de ő egyrészt nem számított alapembernek, másrészt rá szinte az egész szezonban nem számíthatnak.

Tetszik az, amit Julen Lopetegui Sevillában csinál, ilyenkor az ember elgondolkozik, hogy mi lehetett volna, ha a Real Madridnál hagynak neki időt…

De nem adtak, így a Sevillát építheti tovább és nincsenek afelől kétségeim, hogy ez így is lesz. Ami a végeredményt illeti, két jó meccset játszott a Levante, de két gyengébb minőségű csapat ellen, így számomra egyértelmű, hogy ezt a találkozót nem nyerheti meg más, csak a Sevilla.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső