Sevilla – Real Betis: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 13.
Sevilla
Teljesítmény:
D V V V N
  • Ramón Sánchez-Pizjuán
  • Március 14. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Real Betis
Teljesítmény:
N N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Erről a meccsről mindenképp szerettem volna írni, ugyanis gyengéim a városi rangadók, és ezek közül az egyik kedvenc párosításomat rendezik vasárnap, a Sevilla – Real Betis találkozót. Nagyon kedvelem mindkét együttes játékát, külön öröm számomra, hogy a Real Betis együttese végre valahára összeszedte magát, és keményen ostromolják az élmezőnyt, nagy győzelmi sorozatban vannak, és belátható távolságon belül van a Real Sociedad és a Sevilla is.

Az utóbbi években ez a rangadó különleges volt, különösebb tétje a presztízsen kívül viszont nem volt. Hát, most van.

És Julen Lopeteguiék nem várják jó formában az összecsapást. Két héten belül két kupacsatát is elveszítettek, előbb a Barcelona ejtette ki őket hosszabbítás után a Király Kupa elődöntőjéből, majd a Borussia Dortmund is megálljt parancsolt, ők meg a Bajnokok Ligájában.

A kettő közé becsúszott egy váratlan vereség az újonc Elche ellen, szóval összességében a Sevilla a legutóbbi hat meccséből négyet elveszített.

Vágjunk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Elche – Sevilla

Nem nagyon tudok mit kiemelni a mérkőzés első félidejéből. A Sevilla sokkal többet birtokolta a labdát, de ez komoly helyzetekben nem mutatkozott meg, végül 2-2 kapura lövési kísérlet után vonultak öltözőbe a fiúk. Nem ez volt a legeseménydúsabb meccs, az biztos…

A második félidőben már aktívabbak voltak a felek, összesen öt kaput eltaláló kísérlet volt, ezekből három góllal végződött.

Lucas Boye egyedül mehetett kapura, lövését Tomas Vaclik lábbal hárította, majd a 70. percben meglepetésre az újonc megszerezte a vezetést. Ki kell emelni a gólpasszt jegyző Fidelt, aki az alapvonalról gurított vissza az érkező Raúl Guti elé, ő meg belsővel helyezett a bal sarokba. Mondjuk, a név kötelez… És igen, most a két korábbi Real legendára gondoltam.

Ha az első gól nem lett volna elég baj a Sevillának, tetézték egy másodikkal. Guido Carrillo fejesére Vaclik nem indult el, csak nézte, ahogy a fejes a kapufáról a gólvonal mögé hull. Akkor már kapcsolt a cseh kapus, de késő volt… A VAR is megvizsgálta a szitut, biztos, ami biztos, ők is úgy látták, hogy a labda teljes terjedelmében áthaladt a gólvonalon.

A Sevillának csak a szépítés sikerült, a hosszabbításban Acuna beadását Luuk de Jong bólintotta be, egyenlíteni viszont már nem sikerült.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.02.La Liga
real betis
1:1
sevilla
La Liga
2020.06.11.La Liga
sevilla
2:0
real betis
La Liga
2019.11.10.La Liga
real betis
1:2
sevilla
La Liga
2019.04.13.La Liga
sevilla
3:2
real betis
La Liga
2018.09.02.La Liga
real betis
1:0
sevilla
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Betis – Alavés

Érdekes meccset játszott egymással a két csapat, a Deportivo Alavés ugyanis az első félidőben nagyon meglepte a zöld-fehéreket, és két góllal elhúzott. A második félidőben aztán magára találtak Canalesék, és sikerült megfordítani a találkozót. Lássuk, hogy alakult ki ez a 3-2-es végeredmény!

Az első gól Joselu nevéhez fűződik, a spanyol csatár szabadrúgásból volt eredményes, de kellett hozzá egy nagy adag szerencse, ugyanis a sorfal szétröppent… Az biztos, hogy sem Pellegrini, sem Robles nem dicséri majd meg a sorfal tagjait.

A gólt gól követte, tíz perccel később Edgar Mendez bólintotta be a második Alaves-találatot.

Nagy volt a baj, és hiába támadtak a hazaiak, semmire nem mentek vele. Úgy zárták az első félidőt, hogy az Alaves mindkét próbálkozásából gól született, míg a Betis hiába próbálkozott 11 alkalommal, nem jártak sikerrel.

A második félidő viszont fordulatot hozott. Az 59. percben Nabil Fekirt vágta fel Duarte, a megítélt tizenegyest Borja Iglesias váltotta gólra.

Egyre nagyobb volt a nyomás Pacheco kapuja előtt, és a hajrá még két Betis gólt hozott. A 81. percben az örökifjú Joaquin fejelte be az egyenlítést jelentő találatot, majd a 88. percben újra Borja Iglesias csapott le. Kétgólos hátrányból tudott fordítani a Real Betis, ami újfent azt bizonyította be, hogy nagyon egyben van most a gárda.

Összefoglalás

Olyan jó kis meccseket szokott játszani ez a két csapat, remélem, nem ez lesz a kivétel. Nézők nélkül egy sevillai rangadó egyáltalán nem az igazi, de ez az összes nagy rangadóval így van, de még egy másodosztályú meccs is más nézők nélkül…

A Real Betis az utolsó öt találkozójából négyet megnyert, egyedül a Barcelona tudott ellenük nyerni. Ők sem könnyen, 3-2-re nyertek a gránátvörös-kékek a Benito Villamarinban.

A Sevilla viszont az utóbbi két bajnokiját egytől egyig elbukta, előbb a Barca nyert 2-0-ra, majd jött a fent kibontott Elche elleni találkozó.

A Ramón Sánchez Pizjuán ettől függetlenül egy nagyon kemény hely, ahonnan eddig csak hárman tudták elvinni a három pontot idén. Ezzel a Sevilla a negyedik a hazai tabella alapján, nyolc győzelemmel és egy döntetlennel a vereségek mellett.

A Betis idegenbeli szereplése nem rossz, 6 győzelem, 1 döntetlen és 6 vereség áll a nevük mellett.

A hazaiaktól csak Aleix Vidal hiányzik, míg a Betis mestere a Camarasa, Bartra, Dani Martin hármast kell, hogy nélkülözze.

Hogy melyiküket tartom jobb csapatnak? A Sevillát, de ez most nem jelent sokat. Látszik, mennyire sikerült csapattá kovácsolni a Betist, akik megérdemelnék, hogy jövőre EL résztvevők legyenek, a Sevilla pedig szörnyű formában van. A végeredményt nem merem megtippelni, de az jó tippnek tűnik, hogy mindkét együttes kapuba talál. Elég sokszor megtették ezt már korábban is…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső