Sevilla – Real Sociedad: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 06.
Sevilla
Teljesítmény:
N D N N D
  • Ramón Sánchez-Pizjuán
  • Január 09. 14:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Real Sociedad
Teljesítmény:
D N V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Három szombati német találkozó ugorjunk át az ibériai-félszigetre, a spanyol első osztályú bajnokságban is remek meccseket játszanak. Kezdjük mindjárt a legnagyobb rangadóval, a Sevilla – Real Sociedad találkozóval. Két topcsapatról beszélünk, Alguacil együttese a harmadik helyen áll, míg a Sevilla a hatodik. Egy kis gyengélkedés látható a baszkoknál, a spanyol kupa „bemelegítőjét” ugyan megnyerték, de aztán az utolsó előtti ellen csak 1-1-es döntetlent értek el. A kupában továbbjutottak az alacsonyabb ligás Linares ellen, de azért még szerintem nincsenek kint a vízből.

A Sevilla tehát három hellyel áll a Sociedad mögött, Julen Lopetegui együttese legutóbb a sevillai rangadót játszotta le, 1-1-es döntetlent értek el legnagyobb riválisuk ellen a Benito Villamarinban. Szerencséjük volt azonban, Nabil Fekir büntetőt hibázott, így könnyedén vereséggel végződhetett volna a rangadó.

Na, lássuk azt a meccset!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Real Betis – Sevilla

Az egyik legjobb hangulatú városi derbi, most mégis kongott a stadion, és ez egy nagyon szomorú látvány. Egyre frusztrálóbb egyébként – nem csak nekem, a játékosok is kifejezték már véleményüket -, hogy üres stadionok előtt kell lebonyolítani a mérkőzéseket, de hát a szabály, az szabály. És a mi érdekünkben is van, szóval nincs mese, el kell fogadni.

Na térjünk rá a meccsre, amit a bevezetőben már elspoilereztem: 1-1 lett a végeredmény, de könnyedén nyerhetett volna a Betis.

Ha a futball pontozásos sportág lenne, akkor az első menet – az első félidő egyértelműen a hazaiaké volt. A Sevilla mindössze egyszer jutott el lövésig, az is elkerülte a kaput, a Betis viszont rohamozott becsülettel. Fekir lövése nem sokkal ment kapu mellé, Sergio Canales lövése később meg pont attól lett veszélyes, hogy megpattant, de Bono megúszta, ez is elkerülte a kaput.

A második félidőben a Sevilla szinte a semmiből szerzett vezetést, a 48. percben Emerson lőtte bele a labdát egy felugró Sevilla játékosba, a játékszer onnan En-Nesyrihez került, aki Suso felé passzolt, a spanyol támadó pedig nem erővel, hanem ésszel oldotta meg a helyzetet, laposan a bal alsóba lőtt.

Öt perccel később már egyenlített is a Betis: Lorent rúgta fel Diego Carlos, a tizenegyest pedig Sergio Canales váltotta gólra.

Húsz perccel később pedig újabb büntetőhöz jutottak, de ezt már nem Canales, hanem Nabil Fekir végezte el. Kár volt cserélni, mert a francia támadó lövését Bono kivédte. A kipattanó visszakerült Fekir elé, de azt meg mellé lőtte…

Ezzel a döntetlennel a Sevilla lehet elégedettebb, meglepő, mennyire fel tudja szívni magát a rangadókra a Betis…

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.16.La Liga
real sociedad
0:0
sevilla
La Liga
2019.09.29.La Liga
sevilla
3:2
real sociedad
La Liga
2019.03.10.La Liga
sevilla
5:2
real sociedad
La Liga
2018.11.04.La Liga
real sociedad
0:0
sevilla
La Liga
2018.05.04.La Liga
sevilla
1:0
real sociedad
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Sociedad – Osasuna

Az Osasuna megelőzte az Huescát, így már nem ők voltak a sereghajtók, nem lehetett viszont azt állítani, hogy a rossz forma ellenére ne a Real Sociedad lett volna a mérkőzés esélyese. Hazai pályán játszottak, és a pamplonaiak az El Sadartól távol nem túl acélosak.

Ennek ellenére a vendégek szerezték meg a vezetést, egy nagy védelmi hiba után Jonathan Calleri nyolc méterről bombázott a hálóba. Két Real Sociedad játékos is elveszítette a labdát a saját tizenhatosukon belül, így kerülhetett az Calleri elé.

Nyomasztó volt a labdabirtoklási fölénye a hazaiaknak, de szinte lövésig sem jutottak, nemhogy gólig. Ez viszont a második félidőben megváltozott, közvetlenül a kezdés után Barranetxea Muguruza egyenlített közelről.

Ezt követően már csak kisebb helyzetek voltak (egy lecsúszott beadásból kapufát lőtt a Sociedad), és újabb gól már nem született, a nagy fölény ellenére sem tudták dűlőre vinni a meccset a hazaiak.

Csalódást keltő az eredmény, pedig a Bilbao elleni győzelem után sokan gondolták, hogy újra visszatér a helyes útra a Real Sociedad.

Összefoglalás

Az egyik legjobb idegenbeli mérlege a baszkoknak van, ha csak ezt a tabellát nézzük, akkor második helyen állnak. Öt győzelmet arattak, kétszer játszottak döntetlent és kétszer szenvedtek vereséget. Ennél jobb mérlege idegenben csak a Real Madridnak van. Lehet, hogy most még a harmadik helyen látjuk Alguacil együttesét, de ez hamarosan változhat, a Villarreal nagyon tapad rájuk, és ők egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Na, meg ott van a Barca is, akik két meccsel játszottak kevesebbet.

A Sevilla hatodik helye egy kissé számomra csalódást keltő, de ők meg csak 15 mérkőzést játszottak le, szóval bőven van sansz feljebb lépni.

Nézzük meg, hogy korábban milyen meccseket játszottak. AZ örökmérleg a Sevilla felé húz, de amúgy nagyon szoros az állás (17-14).

Legutóbb az Anoetában találkoztak, nem született gól a meccsen, előtte viszont egy gólgazdag találkozónak lehettek szemtanúi az emberek, a Ramón Sánchez Pizjuanban 3-2-re nyert a Sevilla.

Hazai pályán amúgy jól szerepelnek a baszkok ellen, utolsó három itt lejátszott bajnokijukat egyaránt a piros-fehérek nyerték. A Sociedad 2016-ban tudta innen elvinni a három pontot.

David Silva az Osasuna ellen sem tudott pályára lépni, az ő állapotáról nincs infó sajnos – legalábbis én nem találtam – a Sevillánál továbbra is Escudero és Vaclik bajlódik sérüléssel.

Erre a meccsre legszívesebben 1X-et tennék, de hát abban meg mi buli volna? Erősen gondolkozom az ikszen, hiszen két nagyjából azonos tudású csapat néz szembe egymással. Az idegenbeli mérleg jó a Sociedadnál, de a forma hagy kívánnivalót maga után. Kisebb téttel, de maradok a döntetlennél…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső