Sevilla – Valencia: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 11.
Sevilla
Teljesítmény:
D V N N N
  • Ramón Sánchez-Pizjuán
  • Május 12. 19:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Valencia
Teljesítmény:
N D V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Rangadók napja lesz a szerda, eddig csak minőségi meccsekről beszélgettünk, és bízom benne, hogy a két maradék mérkőzésre sem lesz panasz. Spanyolországba utazunk, azon belül is Sevillába, a Ramón Sánchez Pizjuánba, itt rendezik meg a Sevilla – Valencia találkozót.

Az egykor szebb napokat látott Turia-parti együttes idén a tabella hátsó felében tartózkodott, és ott is marad majd, de úgy hiszem, Javi Gracia kihozta a maximumot. Rengeteg probléma, pénzügyi gondok, a tulajdonossal, Peter Limmel történő állandó összetűzések, a legjobbak elvesztése (Rodrigo, Ferrán Torres, Dani Parejo) után senki nem számított tőlük kiugró teljesítményre.

A Sevilla is túlteljesített, ha úgy lesz vége a bajnokságnak, ahogy most áll, akkor is. A negyedik hely gyönyörű egy olyan bajnokságban, ahol folyamatosan a három nagy harcol az első helyért, és idén még őket is sikerült megszorongatni. Bár egyes hangok szerint ez nem a Sevilla érdeme, hanem az Atletico Madrid – Real Madrid – Barcelona tengely kritikája.

A lényegen nem változtat, megvan a Bajnokok Ligája indulás, és halvány esély még a dobogóra is van. Nagyon halvány, de esély…

Na, ugorjunk fejest a La Ligába is!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Real Madrid – Sevilla

Eléggé áll a bál a mérkőzés után, a Real Madrid képviselői egytől egyig zabosak José Luis Munuera Montero játékvezetőre és stábjára. Az ok egyszerű: Olyan tizenegyest kapott a Sevilla a vasárnapi bajnokin, amit nem szokás befújni. És így van ezzel a sajtó is, szerintük is hiba történt, és felveti a kérdést, hogy minek vezették be a VAR-t, ha még egy ilyen eszközzel a tarsolyban is ekkorát lehet hibázni?!

A tizenegyes a meccs vége felé volt, elevenítsük fel, mi történt előtte. Kezdésnek egy Real Madrid találat: A 12. percben Alvaro Odriozola ugrott ki a leshatáron, az izgága jobbhátvéd jól ívelt középre, Karim Benzema pedig fejjel a hálóba juttatta a labdát. Viszont a gólt annulálták, mert „Odri” lesről indult. Jogos ítélet.

Tíz perccel később a másik kapusnak kellett a hálóba nyúlnia, de azt már a VAR sem vehette el, hiszen szabályos találat született. Egy jobboldali beadást Ivan Rakitic nagyon okosan nem kapura fejelt, hanem letette Fernando elé, akinek még arra is volt ideje, hogy tili-tolizzon a játékszerrel, és aztán lőtt csak a kapuba.

A Real Madrid legveszélyesebb játékosa Benzema volt, de Luka Modricnak is volt egy jó lövése, Vinicius Jr. meg megint kihagyta azt, amit egy tapasztalt támadó könnyedén értékesít.

Zidane húzott egy érdekeset, Modricot kapta le a pályáról és Marco Asensio lépett a helyére. A mallorcai jobbszélsőnek egyetlen percre volt szüksége a gólhoz: Toni Kroos átadását rúgta a rövidre. Bono a hosszúba várta a labdát, talán lecsúszott Asensio lábáról, talán így akarta, mindenesetre az eredmény 1-1 volt, és a hazaiak számára csak ez számított.

És akkor elérkeztünk a tizenegyeshez. Sevillai szöglet után Eder Militao ugrott fel háttal a labdáért, kicsit meg is lökték őt, és így a kezére pattant a labda. A „poén” az, hogy az ellentámadásból Benzemát Bono ütötte el, de közbeszólt a VAR, Munuera meg úgy ítélte meg, hogy ez tizenegyes. Én, mint semleges, szimplán a focit szerető ember azt mondom, hogy ez finoman szólva is véleményes ítélet, és hogy ami az egyik pályán, az egyik bírónál tizit ér, a másik simán tovább engedi…

Ivan Rakitic belőtte a büntetőt amúgy, 1-2. De nem tudtak három ponttal távozni a vendégek, erről pedig a remekül futballozó Toni Kroos gondoskodott, na meg volt némi köze az újbóli egyenlítéshez Eden Hazard sarkának is. A belga kapott bele a német lövésébe, ez megtévesztette Bonot, és így legalább egy pontot otthon tarthattak a hazaiak…

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.27.Spanyol Kupa
sevilla
3:0
valencia
Spanyol Kupa
2020.12.22.La Liga
valencia
0:1
sevilla
La Liga
2020.07.19.La Liga
sevilla
1:0
valencia
La Liga
2019.10.30.La Liga
valencia
1:1
sevilla
La Liga
2019.03.31.La Liga
sevilla
0:1
valencia
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Valencia – Valladolid

Kellett azért ez a győzelem a hazaiaknak, de kellett volna a Valladolidnak is. De csak egy csapat nyerhet, és az most a Valencia volt. Nem is egy szűk győzelemről van szó, simán, 3-0-ra múlták felül Weissmannékat.

Maxi Gómez volt a meccs hőse, az uruguayi csatár két góllal vette ki részét a győzelemből. Először a félidő hosszabbításában talált be, ekkor könnyű dolga volt, egy lépésről kellett az üres kapuba passzolnia Gaya centerezését, majd a második félidő elején is lecsapott, ekkor Carlos Soler passzát értékesítette.

További gólokat is lőhetett volna még a Valencia, de túlontúl önzetlenek voltak egymással a játékosok, közben a Valladolid meg körbelőtte Cillessen kapuját. 19 alkalommal próbálkoztak, abból kettő talált kaput…

Zárásként még Thierry Correia egy csukafejessel háromra növelte a hazai gólok számát. Aztán jöhetett a valenciai öröm…

Összefoglalás

De régen számoltam be olyan meccsről, ahol se sérült, se eltiltott nincs. Itt ez most egy ilyen találkozó. Mindkét mester a lehető legjobb alakulatával szállhat harcba, ez pedig igencsak kellemes probléma. Julen Lopetegui számára mindenképp. Tömve van a Sevilla jobbnál jobb játékosokkal, a bőség zavara tipikus esete áll fent.

A Valencia is megtalálta a legjobb csapatát, amiben természetesen helyen van Guedesnek, Wassnak, Solernek, Gómeznek stb.

A bajnokságban egygólos meccseket játszottak a közelmúltban, viszont a kupában 3-0-ra ütötte ki Graciáékat a Sevilla.

Hazai pályán kifejezetten erősek, 12 győzelem mellett egy döntetlenjük és négy vereségük van. A Valencia viszont csak az Elchét és az Alavest előzi meg az idegenbeli listán.

Innentől kitalálhatjátok a tippem. Ezt a fordulót még meg fogja nyomni a Sevilla mindenképp, de továbbmegyek: Végigharcolják majd a bajnokságot bízva, hátha hibáznak a nagyok, és akkor még egy bronzérmet is megcsíphetnek.

Mondom, erre szinte nulla százalék az esély. Maradjunk a mostani tippünknél: A sevillai győzelem számomra a legreálisabb, ha nem is parádézva, de be fogják gyűjteni a három pontot.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső