Sevilla – Valencia: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 21.
Sevilla
Teljesítmény:
D D N D N
  • Ramón Sánchez-Pizjuán
  • Szeptember 22. 19:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Valencia
Teljesítmény:
V N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Azért a spanyolokat sem szerettük volna kihagyni, két mérkőzéssel készültünk a számotokra. Az első egy igazi rangadó, hiszen a tabella hatodik és harmadik helyezettje feszül egymásnak, azaz Sevilla – Valencia meccset rendeznek szerdán este. Az a hatodik hely csalóka, hiszen egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak a piros-fehérek, a múlt héten nem álltak ki a Barcelona ellen, a mérkőzést elhalasztották a rengeteg játékos miatt, akik a válogatott szünetben is játszottak.

A Valencia a problémák ellenére remekül kezdte az idényt, a legutóbbi fordulót még a második helyen indították, de a Mestallában nem bírtak a Real Madriddal, így az Atletico előzni tudott.

Sevillában sem lesz könnyű dolguk, annak ellenére sem, hogy Julen Lopetegui legényei nincsenek kirobbanó formában, legutóbbi három meccsükön csak döntetlenre futotta az erejükből.

A fogadóirodák biztosak a hazai sikerben, de azért nem eszik annyira forrón a kását. Épp ezért azt mondom, vessük bele magunkat a mérkőzésbe, derítsük ki, kinek lehet esélye holnap este!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Real Sociedad – Sevilla: 0-0

Két 1-1-es döntetlent követően utazott Baszkföldre a Sevilla, hogy a Real Sociedad együttesével csapjanak össze. Imanol Alguacil együttese az idei bajnokságot is jól kezdte, csak az első fordulóban szenvedtek 4-2-es vereséget a Barcelona csapatától. Azóta viszont szépen jöttek a győzelmek, az Európa-ligában pedig 2-2-t játszottak a PSV Eindhovennel szemben. Lehetett számítani rá, hogy szoros meccs lesz ez…

A kezdők:

Real Sociedad:

Remiro – Gorosabel, Elustondo, Le Normand, Munoz – Oyarzabal, Zubimendi, Merino, Portu – Sörloth, Isak

Sevilla:

Bono – Navas, Kounde, Diego Carlos, Acuna – Rakitic, Fernando, Delaney – Lamela, En-Nesyri, Papu Gomez

A vendégek jól kezdték a mérkőzést, de helyzetük nem igazán volt, hacsak nem vesszük annak Erik Lamela lövését, ami azért jócskán elkerülte a kaput. A 25. percben viszont a Real Sociedad került nagyon-nagyon közel a gólhoz. Mateu Lahozt ismerjük, nagyon szeret szerepelni, most is megítélt egy tizenegyest, mivel Diego Carlos a saját tizenhatosán belül kézzel sodorta el a labdát. A játékvezető videón visszanézte az esetet, ezt követően mutatott rá a mészkörre. A labda mögé Mikel Oyarzabal állt, aki általában magabiztos ítélet-végrehajtó hírében áll, ám most megremegett a lába, rendkívül gyengén, rosszul helyezve végezte el a tizit, amit így Bono lábbal hárított.

Nem sokkal később Alexander Isak került helyzetbe, Bono volt ismét a helyén. Az első félidő utolsó momentuma Adnan Januzaj majd’ 30 méteres szabadrúgása volt. A labda kellemetlenül szitált a levegőben, majdnem meg is tréfálta a marokkói kapust, aki azért valahogy ki tudta paskolni azt.

A fordulás után a vendégek voltak aktívabbak és a csereként beállt Rafa Mir révén majdnem meg is lett a győzelem, a fiatal támadó lövését végül tudta hárítani Remiro, akinek ezt megelőzően sok dolga nem volt a második negyvenöt percben.

A találkozó gól nélkül zárult, az első félidőben a hazaiak, a másodikban a vendégek jártak közelebb a vezetés megszerzéséhez.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.12.La Liga
sevilla
1:0
valencia
La Liga
2021.01.27.Spanyol Kupa
sevilla
3:0
valencia
Spanyol Kupa
2020.12.22.La Liga
valencia
0:1
sevilla
La Liga
2020.07.19.La Liga
sevilla
1:0
valencia
La Liga
2019.10.30.La Liga
valencia
1:1
sevilla
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Valencia – Real Madrid: 1-2

G.: Hugo Duro ill. Vinicius Jr., Benzema

Rangadót játszottak a La Ligában, a tabella első helyezettje utazott a másodikhoz. A királyi gárda általában megszenved a Mestallában, tavaly például 4-1-re kaptak itt ki, annak a meccsnek az volt a különlegessége, hogy a négyből három gólt is tizenegyesből szereztek a hazaiak. Most ennyi gól nem esett, de nagyon izgalmasra sikeredett így is a találkozó.

A kezdők:

Valencia:

Mamardashvili – Correia, Gabriel Paulista, Alderete, Foulquier – Soler, Wass, Guillamon, Hugo Duro – Guedes, Gomez

Real Madrid:

Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Nacho – Valverde, Casemiro, Modric – Hazard, Benzema, Vinicius Jr.

Óvatosan kezdett a két együttes, amire azért számítani lehetett. A 7. percben láthattuk az első lehetőséget, Fede Valverde próbálkozott, majd a kipattanót Casemiro szerette volna kapuba juttatni, de erős és pontos sem volt a brazil tank kísérlete. A 13. percben Vinicius ugratta ki Hazard-t, aki nagyszerű mozdulattal fordult le a védőjéről, de az utolsó pillanatban blokkolták a belga lövését.

A meccs első félidejében három kényszerű csere is volt, Carlos Soler, Thierry Correia a hazaiktól, Dani Carvajal a vendégektől sérült meg.

A félidő végén még egy hatalmas védést kellett bemutatnia Thibaut Courtois-nak. A belga óriás Gabriel Paulista fejesét hárította.

A második félidőt jól kezdték a hazaiak, a kényszerjobbhátvédet futotta le Hugo Duro, végül Courtois mentette meg társát.

Egyre jobban nyomott a Valencia, úgy tűnt, hogy a Madrid az öltözőben ragadt. Jöttek a helyzetek, és csak Courtois tartóztatta fel a fehérmezeseket. De mindent ő sem védhet… Ismét egy nagy védelmi baki következtében vezetést szereztek a denevérek, Hugo Duro, a Real Madrid egykori játékosa volt a gólszerző, hibázott a gólnál Alaba, Militao és Lucas Vazquez is, aki gyakorlatilag gólpasszt adott a támadónak.

Úgy tűnt, oda a veretlenség, de a remek formában futballozó csatárduó, Vinicius Jr. és Karim Benzema nem akarta annyiban hagyni a dolgot. No meg a szerencse is megfogta a Real Madrid braziljának kezét. A 86. percben ő lőtt kapura, a labda Foulquier lábán megpattanva jutott a hálóba. Két perccel később Vini Jr. gólpasszt adott, ő kanyarintotta mesterien Benzema fejére (vállára) a labdát, a Real Madrid a sírból hozta vissza a meccset.

A Valencia játékosai és mestere is arról nyilatkozott a meccs végén, hogy ők játszottak jobban. Ez kétségtelen, mégis vereséggel távoztak.

Összefoglalás

A vendégeknél kétséges a játéka Carlos Solernek és Thierry Correiának is, miután le kellett őket cserélni a Real Madrid ellen. Továbbá kérdéses José Gaya játéka is, Cristian Piccini és Denis Cheryshev pedig biztosan kimarad.

A Sevillánál nem tudunk sérültekről, viszont a kezdőt illetően azért vannak kérdések. A kapus és a védelem adott, a középpályán Fernando és Rakitic helye is biztosnak tűnik, viszont azt nem tudni, hogy Joan Jordan vagy Thomas Delaney játszik-e majd. A csatároknál pedig egyedül Youssef En-Nesyri tűnik biztosnak, a két szélső támadó pozícióért Suso, Lucas Ocampos, Erik Lamela és Papu Gomez harcol.

Valahol érthető a fogadóirodák oddsa, miszerint a Sevilla nyeri a meccset, az elmúlt négy összecsapáson ők győztek, a Valencia 2019. márciusában tudott a Ramon Sánchez Pizjuánban diadalmaskodni.

Stabil védekezésre, szoros összecsapásra számítunk most. A Valencia megerősödött, ez látszik a tabellán is, idén bizonyosan nem kell majd a kiesés miatt aggódniuk. Véleményünk szerint akár egy meglepetés eredmény is kisülhet a sztoriból, mi most megkockáztatjuk, hogy döntetlen születik majd. Ó, és 2,5 gólnál kevesebb!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső