Sevilla – Villarreal: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 28.
Sevilla
Teljesítmény:
N D N N N
  • Ramón Sánchez-Pizjuán
  • December 29. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Villarreal
Teljesítmény:
D N N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kicsit sokat foglalkoztunk a Premier League-gel az utóbbi időben, de ez természetesen a Boxing Daynek tudható be. Az év végéig viszont még a spanyolok is lenyomnak egy fordulót, szóval a Sevilla – Villarreal mérkőzéssel folytatjuk ezt a hétfői napot.

Bátran kijelenthetjük, hogy két élcsapat feszül majd egymásnak, a Sárga Tengeralattjáró a 4. helyen, a sevillai piros-fehérek pedig a 6. helyen állnak. Két jó nevű edzővel a kispadon (Julen Lopetegui és Unai Emery), jó játékosok a pályán, kell ennél több?

Mint sportszerető, semleges szurkoló azt mondanám, hogy nem. De mint sportfogadásból élő fickó, határozottan állítom, hogy a jó játékosok, a jó meccs mellett egy sikeres tipp is jól jönne, szóval vágjunk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Valencia – Sevilla

Ahhoz képest, hogy a Valencia mennyit gyengült a nyár folyamán egyáltalán nem úgy szerepelnek, ahogy azt rengetegen elvárták volna tőlük. Magyarul, nem rosszul. A saját nevelésű fiatalok egy része elnyerte a vezetőedző bizalmát, a csapatnál maradt sztárok pedig rendre bizonyítanak. Nem, a Valenciából nem mostanában lesz újra élcsapat, de ebben a pénzügyi helyzetben, ennyire meggyengülve csoda, hogy nem kiesőhelyen állnak… Még… Merthogy a forma most borzalmas, hatmeccses nyeretlenségi sorozatban vannak. Szóval, talán egy kicsit ellentmondásos, amit leírtam, de szerintem értitek, hogy mire gondoltam.

A mérkőzés első félidejében a Valencia és a Sevilla előtt is adódtak helyzetek, Lucas Ocampos ollózását lehet kiemelni, bár nagyon elkerülte a kaput a lövés, de a mozdulat maga szép volt, az argentin előszeretettel ollózgat a meccseken.

A másik oldalon Gyenisz Cserisev lőtt Bonóba egy labdát a félidő derekán.

Fordulást követően újra az orosz veszélyeztetett, de ezt a meccset is a Sevilla kapusa nyerte. Guedesnek is volt egy próbálkozása, ami a kapusban halt el, a vendégeknél pedig En Nesyri öt méterről nem talált kaput.

Végül Suso, a Milantól megszerzett támadó döntött, Joan Jordan kiugratása után két embert kicselezett, majd kapura lőtt és bár Domenech bele tudott érni a lövésbe, csak beljebb segítette a labdát.

Egyáltalán nem látszott az, hogy mennyivel előrébb áll a tabellán a Sevilla, könnyen ráfázhattak volna De Jongék, ha a Valencia jobban használja ki a helyzeteit.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.22.La Liga
villarreal
2:2
sevilla
La Liga
2019.12.15.La Liga
sevilla
1:2
villarreal
La Liga
2019.02.17.La Liga
villarreal
3:0
sevilla
La Liga
2018.08.26.La Liga
sevilla
0:0
villarreal
La Liga
2018.04.14.La Liga
sevilla
2:2
villarreal
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Villarreal – Athletic Bilbao

A bajnokság döntetlenkirálya címet jelenleg a Sárga Tengeralattjáró birtokolja, 15 meccsükből nyolcat fejeztek be pontosztozkodással. Ellenfelük a baszk Athletic Bilbao, akik nagyon felemás szezont produkálnak, de inkább gyengébbek, mint erősek.

Ez a Villarreal elleni meccsükön is látszott, a hazaiak jóval több helyzetet dolgoztak ki, azonban a gólszerzéssel ezúttal meggyűlt a bajuk. Nem úgy a Bilbaonak, akik a 19. percben megszerezték a vezetést: Inaki Williams kapott forintos passzt Berchiche-től, majd a kilépő Sergio Asenjo lábai között elgurította a labdát.

A hazaiak inkább a második félidőben aktivizálták magukat, Yeremi Pino egyszer Unai Simonba lőtt egy labdát, majd a kapufát találta el. Ha kitalálnának valamilyen díjat a legszebb mentéseknek, Pau Torres idén bizonyosan dobogós lenne. Közel járt a Bilbao ugyanis a második gólhoz, Asenjo már verve volt, de a valami elképesztő mozdulattal Pau Torres kifejelte a kapuba tartó labdát. Nem ért bele nagyon, épp csak annyit, hogy a játékszer a kapufa mellett elsuhanjon.

A mezőnyfölényüket végül gólra tudták váltani a hazaiak, a mérkőzés egésze alatt nagyon aktív Yeremi Pino bombagóljával alakult ki a végeredmény.

Jobban játszott a Villarreal, de a Bilbao kontráiban végig ott volt a veszély.

Összefoglalás

Könnyen előfordulhat, hogy újfent döntetlen eredmény születik a találkozón, a 0-0 nem áll messze a két csapattól, és az örökmérleget böngészve látható, hogy 46 meccsből 13 ért véget így. Több meccs lett döntetlen, mint ahányszor a Villarreal nyerni tudott. És ebből máris kitalálhattátok, hogy a Sevilla sokkal többször verte meg a Villarrealt.

Mondjuk pont tavaly történt meg, hogy a Ramón Sánchez Pizjuánból elhozták a három pontot, a La Cerámicában pedig 2-2-es eredmény született.

Egyik fél sem játszik gólgazdag meccseket, többségében egygólos találkozók vannak. Hazai pályán a Sevilla mindössze hét gólt rúgott (és ötöt kapott), mindezt hat meccs alatt, a vendégek hét meccs alatt 8-8-cal állnak.

Nem számítok tehát sok gólra, kinézek ebből a meccsből egy egygólos sikert (mindkét félnek…) vagy egy 1-1-es döntetlent.

A hírek szerint En Nesyri a kezdőbe kerül Luuk De Jong kárára, Escudero viszont még mindig sérült, őt Matias Acuna pótolhatja.

A középpálya közepére visszatér Fernando, Rakitic és Joan Jordan mellé.

A Villarrealnál a sérültek nem igazán akarnak gyógyulni, sőt, Mario Gaspar is csatlakozott hozzájuk, így elől ismét a Gerard Moreno – Nino – Pino hármas szerepelhet, a védelem jobb oldalán pedig Pena. Ahogy azt már egy korábbi tippemnél említettem, Take Kubo nem nyerte el Emery mester tetszését, így teljesen partvonalon kívülre került a kis japán, aki már télen klubot válthat.

Ó, és még valami: Carlos Bacca felépült, így a padról beszállva már tud segíteni a csapaton, de Nino kezdetése elég valószínű.

Sok tippet felsoroltam, de nekem ezek közül a legszimpatikusabb a kevés gólos változat, hiszem, hogy nem fognak egymásnak esni a csapatok, a védelem mindkét oldalon erős, maximum azt tudom elképzelni, amit fentebb is írtam, így az én tippem erre a mérkőzésre egy under 2,5 lesz.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső