Sevilla – Villarreal: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 03.
Sevilla
Teljesítmény:
N V N D N
  • Ramón Sánchez-Pizjuán
  • December 04. 14:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Villarreal
Teljesítmény:
N V V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ma még a Sevilla – Villarreal bajnoki van a tarsolyunkban a La Ligából. Kezdjük először Julen Lopetegui és Unai Emery csatájával. A baszk mester ismerős környezetbe tér vissza, hiszen anno szép sikereket ért el a Ramón Sánchez Pizjuán stadionban.

Ahogy szépen indult karrierje a Villarrealnál is, első évben a (viszonylag) gyengébb bajnoki szereplést kompenzálta, hogy tizenegyespárbajban a Manchester Unitedet megverték az Európa-liga döntőjében. Idén viszont nem túl biztatóan állnak a dolgok, a bajnokságban csak a 12. helyen állnak, nem igazán megy a játék, és nem lehet mindent arra fogni, hogy Gerard Moreno sokat bajlódik sérüléssel az idényben.

A Bajnokok Ligájában még mindkét együttesnek meglehet a továbbjutás, majd a következő, utolsó, mindent eldöntő találkozó dönt a sorsukról. Előbbi a Salzburggal, utóbbi az Atalantával játszik.

Fontos mérkőzés lesz mindkettejük számára, de ettől még nem hanyagolhatják el a bajnokságot sem.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Real Madrid – Sevilla: 2-1

G.: Benzema, Vinicius Jr. ill. Rafa Mir

Az előző forduló rangadóján a Real Madrid hazai pályán fogadta a Sevilla együttesét, és ahogy szinte mindig, úgy most is egy parázs összecsapás kerekedett. A két fél nem szokott unalmas meccseket játszani, a szép gólokkal sem szoktak adósak maradni. Most is hozták a formájukat…

A kezdők:

Real Madrid:

Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Asensio, Benzema, Vinicius Jr.

Sevilla:

Bono – Montiel, Koundé, Diego Carlos, Acuna – Jordan, Fernando, Rakitic – Ocampos, R. Mir, Papu Gómez

Jellemző idén a Real Madridra, hogy bármilyen helyzetben megállják a helyüket, bírják a strapát, és hátrányból is fel tudnak állni. Itt erre volt szükség, mert Julen Lopetegui együttese hamar, már a 12. percben vezetést szerzett. Pontrúgásokkal a madridi védelmet zavarba lehet hozni, most egy szöglet után sikerült ez, Marcos Acuna beívelésénél Rafa Mir szakadt le az emberéről, az egykori Wolves-játékos nagyon szépen fejelt Thibaut Courtois kapujába.

Nem ez volt az egyetlen szituáció, amikor a blancók védekezésért felelős játékosai nem voltak a helyzet magaslatán. Dani Carvajal labdavesztése a 20. percben ismét majdnem végzetessé vált, de Rafa Mir – miután elhúzta a kapus mellett a labdát – lövése után Casemiro ki tudta vágni a játékszert. Ami Toni Krooshoz került, a német azonban eladta, így újra gólhelyzetbe kerültek a vendégek. Megint Rafa Mir lőhetett, most viszont Courtois mutatta meg, miért tartják őt a világ egyik legjobb kapusának, maradt a 0-1-es eredmény.

A piros-fehérek ebben a félidőben még egyszer villantak, az argentin Lucas Ocampos bombája a felsőlécen csattant, itt az amúgy nagyszerű formában levő belga óriás sem tudott volna mit tenni.

Közben a Real Madrid eléggé inaktív volt Bono kapuja előtt, egy-két kisebb lehetőségük volt, amely szinte egy alkalommal sem okozott gondot Bono kapusnak.

Szinte, mert Ocampos bombája után a hazaiak vezettek támadást, Eder Militao tőle szokatlan módon bátran lőtt 25 méterről kapura. A marokkói portás kissé mellé nyúlt a labdának, ami így a baloldali kapufáról visszapattant a mezőnybe, ahol ott ólálkodott Karim Benzema, neki az ilyen szituációkat értékesíteni rutinfeladat, 1-1.

Történt egy kisebbfajta pálfordulás a szünetben, feljavult a Real játéka, és visszaesett a Sevilláé. Sok helyzet ebben a játékrészben már nem volt, Marco Asensio veszélyes csavarását azonban mindenképp meg kell említeni, a mallorcai születésű játékos centikkel tévedett, lövése gólt érdemelt volna.

Talán már a játékosok is beletörődtek, hogy ezen az estén nem lesz döntés, de Vinicius Jr. máshogy gondolta. A brazil elképesztő fejlődésen ment keresztül, már most annyi gólt rúgott, mint az elmúlt három szezonban összesen, góljai számát pedig ezen az estén növelni tudta, balról tört befelé, majd irtózatos nagy gólt ragasztott a bal felsőbe. Bono beleérni tudott csak a lövésbe, ez viszont nem volt elég.

Az andalúzok az utolsó pillanatig küzdöttek, maradt még egy Courtois védés a legvégére, a hármas sípszó felharsanásakor a fehérmezesek, illetve a Bernabeu népe örülhetett.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.16.La Liga
villarreal
4:0
sevilla
La Liga
2020.12.29.La Liga
sevilla
2:0
villarreal
La Liga
2020.06.22.La Liga
villarreal
2:2
sevilla
La Liga
2019.12.15.La Liga
sevilla
1:2
villarreal
La Liga
2019.02.17.La Liga
villarreal
3:0
sevilla
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Villarreal – FC Barcelona: 1-3

G.: Chukwueze ill. F. de Jong, Depay, Coutinho

Xavi Hernández első alkalommal utazott a ligában vendégségbe, a La Cerámicában vártak tőle jó eredményt. Amit, ha nehezen is, de hozni tudott, a találkozó abban hasonlított a fenti mérkőzésre, hogy a döntés itt is a legvégére maradt. A rossz formában levő Villarreal végig egyenrangú ellenfele volt a gránátvörös-kékeknek, de a helyzetkihasználás továbbra is nagy ellenségük, így a katalán siker megérdemeltnek mondható.

A kezdők:

Villarreal:

Rulli – Foyth, Raúl Albiol, Torres, Alfonso Pedraza – Pino, Capoue, Parejo, Gomez – Trigueros, Danjuma

FC Barcelona:

Ter Stegen – Araujo, Pique, E. Garcia, J. Alba – Nico, Busquets, F. de Jong – Ezzalzouli, Depay, Gavi

Szegény ember vízzel főz, a Barca télen mindenképp meg akarja erősíteni a keretét, hiszen elől nagyon vékonyak. Luuk de Jong besült, Gavi igazából nem a posztján játszik, Coutinho nem tudja megvetni a lábát a kezdőben, és ott vannak még a fiatalok, akiknek azért szüksége lenne rutinra. Maradt az egyszem Depay, akire építhet Xavi. És bár nem tudom, miből – meg nem is az én dolgom -, de ha minden igaz, akkor télen Ferrán Torres érkezhet, hogy a csapat vezérévé válhasson.

De egyelőre ezzel a csapattal kell bírni, és a Barca végül hozta is a sárga tengeralattjáró elleni mérkőzést. Nem könnyen, de hozta, és Barcelonában most minden sikernek nagyon kell örülni.

Enyhe mezőnyfölényben játszott a Villarreal az első félidőben, de ez gólban nem mutatkozott meg. A Barcának volt egy jó fejese rögtön a meccs elején, Abdessamad Ezzalzouli emelkedett a legmagasabbra egy beívelt szögletnél, bólintását Geronimo Rulli jobb kézzel tolta kapu fölé. Pár perccel később a másik fiatal, Gavi lövése volt veszélyes, de ezt is megúszták a hazaiak.

A kettő között a Villarreal előtt is adódott egy nagy gólszerzési lehetőség, miután Eric Garcia rossz passzával Arnaut Danjumát hozta gólhelyzetbe. A holland azonban a bevetődő blokkba lőtt.

Ugrunk a második félidőre, annak is közvetlenül az elejére, a 48. percben ugyanis megszületett az első gól. Szerzője Frenkie de Jong volt, Jordi Alba erőből belőtt labdáját passzolta a hosszún az üres kapuba. Eleinte úgy tűnt, les miatt nem fogják megadni a találatot, ám a VAR a Barcával volt ezúttal.

A hajrában sikerült egyenlítenie a Villarrealnak, Estupinan passzolt Danjumának, aki még az utolsó pillanatban meg tudta játszani Samu Chukwuezét, a nigéria csatár pedig spiccel ter Stegen mellett a hálóba lőtt.

Viszont nem jutott pont a sárga tengeralattjárónak, mert a védelmük két Barca-gólt is összehozott az utolsó percekben. Előbb egy rosszul megfejelt labdára csapott le Memphis Depay, majd Rulli kicselezése után az üres kapuba lőtt, majd Philippe Coutinho értékesítette a saját maga által kiharcolt büntetőt. Ikszes meccs volt, sok nagy hibával mindkét oldalon. Az orosz rulettből most a Barca jött ki jobban.

Összefoglalás

Jó helyzetben van Unai Emery, visszatérhet Gerard Moreno, és ez egyben azt is jelenti, hogy a csapatnak nincs egyetlen hiányzója sem, mindenki felgyógyult. A kezdőben számítunk kapásból a spanyol csatárra, Danjumával a balján, Yeremy Pinoval a jobbján. Esetleg Chukwueze is megkaphatná az esélyt, de ez megint csak egy magánvélemény.

A Sevilla már nincs ilyen jó helyzetben, főleg a támadó szekció hiányos, ugyanis Suso mellett Erik Lamela és Youssef En-Nesyri is kiesett. És még ott van a sérültek között Jesús Navas is, akit ismét Montiel helyettesít majd.

Alaposan megszenvedett a kupában a Sevilla, csak hoszabbításban tudták megverni a másodosztályú Cordobát Lucas Ocampos góljával. Rendben, nagyjából B csapattal álltak ki, de azért ott volt Gudelj, Óscar Torres, Thomas Delaney vagy Munir a kezdőben…

Bezzeg a Villarreal… Ők nyolcat gurítottak ellenfelüknek, itt egy vegyes csapat lépett pályára Mario Gasparral, Alberto Morenoval, Pervis Estupinannal, Samu Chukwuezével és Paco Alcacerrel. Csakhogy a leghíresebb játékosokat említsem.

Tavaly mindkétszer az a csapat nyert, amelyik hazai pályán játszott, a Villarreal 4-0-ra tömte ki Lopeteguiéket tavasszal, előtte meg a Sevilla nyert 2-0-ra.

Otthon a Sevilla veretlen, idegenben a Villarreal nyeretlen. Ez döntött, amikor végül a tippünk „elkészült”. Szerintünk Moreno visszatérése nem lesz elég az üdvösséghez, folytatja hazai jó sorozatát a Sevilla, és győztesen hagyják el a pályát szombaton délután. Az még egy jó tipp lehet, hogy két és félnél kevesebb gól születik a mérkőzésen, a Villarreal idegenben 7 meccsen összesen négyet rúgott és hetet kapott.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső