Sheffield United – Aston Villa: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 01.
Sheffield United
Teljesítmény:
V V V N V
  • Bramall Lane
  • Március 03. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Aston Villa
Teljesítmény:
N V D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kezdjünk barátkozni a gondolattal, hogy a Sheffield United a következő évet nem a legjobbak között, hanem a másodosztályban kezdi meg. A 26 mérkőzésen megszerzett 11 pontjuk elképesztően gyenge, nagyon kevés, és már csak 12 fordulójuk van, hogy kiharcolják a bennmaradást. Látva az eddigieket, ez nem fog sikerülni. És szép lassan a hit is fogyni kezd, hogy ez még meglehet. Talán, már el is fogyott.

Tegnap este a címvédő Liverpool látogatott a Blades-hez, és 2-0-ra nyert, míg az Aston Villának az Elland Roadról sikerült elhozni a három pontot.

Jöhet az újabb idegenbeli siker? A tabella, a mutatott játék, a forma – és a józan ész – ezt diktálja, de még akár egy utolsó nagy roham lehet Chris Wilderékben is.

A Sheffield United – Aston Villa meccset fogjuk górcső alá venni.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Sheffield United – Liverpool

Zsinórban három vereség után kellett volna a Liverpool ellen bizonyítani a Sheffieldnek, ez pedig megoldhatatlan feladatot jelentett McGoldrickék számára. Több alapjátékosát is nélkülöznie kellett a hazaiaknak, így az amúgy is gyenge formában levő Blades-nek még ez is plusz nehézséget okozott.

Ennek ellenére az első félidőt lehozták kapott gól nélkül, Jürgen Klopp együttese ugyan támadott és próbálkozott, de csak nem akart összejönni a vezetés.

Ez pedig leginkább Aaron Ramsdale hibája volt, a kapus ugyanis megint fogott mindent, amit csak lehetett. Hosszú ideje ő a Sheffield egyik legjobb játékosa, rajta igazán nem múlik semmi.

Firmino, Alexander-Arnold és Curtis Jones lövését is hárította a kapus, de a másik oldalon Adriánnak is volt dolga. Sőt egyszer a hálóba került a labda – McBurnie-é volt az érdem, de Liverpool játékos lábáról pattant be a laszti -, de les miatt nem adták meg a gólt.

A második félidőben nyomott tovább a Pool, és három perc kellett az első találathoz. Alexander-Arnold még a vonalon megcsípett egy labdát, középre ívelt, amit még ugyan kifejeltek, de rossz helyre, a 14 méterre ácsorgó Curtis Jones lövésére már nem volt ellenszere Ramsdale-nek.

McBurnie könnyedén egyenlíthetett volna, de fejese elszállt a kapu mellett, a 64. percben viszont végleg eldőlt a meccs. Bobby Firmino cselezte be magát három ember között a tizenhatoson belülre, a lövésébe Bryant beleért, hivatalosan öngólnak írták a találatot.

Megint jó ideig sikerült tartani magát a sereghajtónak, de megint pont nélkül maradt. Egyre közelebb a kiesés, már 15 pontra van a legjobb bennmaradó…

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.21.Premier League
aston villa
1:0
sheffield united
Premier League
2020.06.17.Premier League
aston villa
0:0
sheffield united
Premier League
2019.12.14.Premier League
sheffield united
2:0
aston villa
Premier League
2019.02.08.Championship
aston villa
3:3
sheffield united
Championship
2018.09.01.Championship
sheffield united
4:1
aston villa
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leeds United – Aston Villa

Dean Smithnek az okozhatott fejfájást, hogy a csapat legértékesebb játékosa, Jack Grealish nem állt rendelkezésre. De nem is volt rá szükség, mert a helyén játszó Anwar El-Ghazi ismét jó helyettesnek bizonyult.

Ősszel már párszor kezdőbe tették a szélsőt – akkor jellemzően Ross Barkley helyett -, és azokon a meccseken is rendre jól játszott, fontos gólokat szerzett. Most is így történt…

Az első helyzet a Leeds előtt adódott, Patrick Bamford lecsúszott lövése majdnem jó lett a túloldalon érkező Raphinhának, de centikkel lemaradt a brazil.

Az ellentámadásból pedig megszületett a meccs egyetlen gólja. Az Aston Villa végzett el szögletet, amit a védők kivágtak, de Ollie Watkinshoz került a labda, aki kiugratta El-Ghazit, és a hálóba lőtt.

A VAR vizsgálta egy darabig, hogy lesen tartózkodott-e a holland állampolgárságú támadó, de egyértelműen látszott, hogy Liam Cooper beragadt, a gól tehát érvényes volt.

Az első félidőben még Meslier és Emi Martinez is védett egyet-egyet, El-Ghazi pedig további két lövéssel jelezte, hogy ki az úr a háznál. A második félidőben is próbálkozott az egyenlítéssel a Leeds, Jack Harrison beadását Raphinha rosszul találta el, így Meslier-nek nem kellett védenie, de többször nem is veszélyeztették a kapuját.

Ment előre a Leeds, de ezúttal nem tudtak kapuba találni, sem Bamford, sem Raphinha, sem a többiek.

Összefoglalás

Van még egy utolsó nagy hajrá a Sheffieldben? Vagy ez a hajó végérvényesen elment? Félek tőle, hogy az utóbbi, pedig egy szimpatikus csapatról van szó, akik tavaly remekül szerepeltek, idén viszont valami megváltozott. Sokat nyomhatott a latba, hogy történelmi szenvedéssel indult a szezonjuk, hosszú időn keresztül álltak nulla ponttal.

A vezetőség kitartott Chris Wilder mellett, de az eredmények nem igazán jöttek, és nem igazán jönnek.

Az Aston Villa ellen sem lesz sétagalopp, bár az reményt adhat, hogy tavaly 1-0-ra legyőzték Grealishéket. Aki továbbra sem lehet majd a pályán, de a birminghamiek szurkolói nem aggódnak, amíg ott van Anwar El-Ghazi. Természetesen Bertrand Traoréra és Ross Barkley-ra is számíthatnak a csapatnál, Ollie Watkinsban is mindig benne van a gól…

A Pool elleni meccs nem volt katasztrofális, ennyi különbség van a két csapat között, erre is talán lehet építeni. Elég magas odds van a Villa győzelmére, pedig hát…

Nézzük még meg a sérülteket, mielőtt tippelnénk!

Grealishről ellentétes információkat lehet olvasni, könnyen lehet, hogy még nem áll készen a visszatérésre, de sok helyen már nem tartják számon a sérültek között. Wesley és Kortney Hause viszont biztosan nem szerepelhet.

Elviekben sokan visszatérhetnek a Sheffieldbe is, John Egan például játékra kész, ahogy Bogle és Basham is, de azért itt is vannak érdekes infók, amik homlokegyenest eltérnek attól, amit más helyeken olvashat az ember…

Nem hiszem, hogy mondjuk Basham vagy Bogle visszatérésén fog múlni ez a meccs. Kemény ellenfél lesz a Sheffield, de az Aston Villa egyszerűen jobb csapat. A vendégek győzelmére fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső