Sheffield United – Burnley: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 22.
Sheffield Utd.
Teljesítmény:
V N V V N
  • Bramall Lane
  • Május 23. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Burnley
Teljesítmény:
V V N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Sokat gondolkoztam azon, hogy melyik legyen a másik mai Premier League meccs. Vannak igazi, tétnélküli meccsek, és vannak, ahol van miért harcolni, de egész egyszerűen nincs bennük érték. Például a Liverpool – Crystal Palace meccs oddsait nézzétek meg… Megéri? Nem hiszem…

Így hát – gondoltam – búcsúzzunk el a Sheffield Unitedtől, akikkel (minimum) egy évig nem fogunk találkozni.

Chris Wilder remek munkát végzett a csapatnál. Igaz, már nem így hívják a Blades vezetőedzőjét, de mindenképp meg akartam említeni. Akkor érkezett, amikor baj volt, építkezésének köszönhetően a Sheffield feljutott az első osztályba, és ott első szezonjában maradandót alkotott, az első tízben tudtak végezni, alig lemaradva az európai kupát érő helyek egyikétől.

Idén azonban minden gallyra ment. Hosszú ideig nem tudták megtapasztalni, milyen íze van a győzelemnek, de ettől függetlenül a vezetőség kitartott a mester mellett. Majd egy veszekedés szakítással végződött és jött az a Paul Heckingbottom, aki a legkevésbé irigyelt menedzser lehet a világon.

Egy mentálisan szétesett társaságot kellett volna összekapnia, ez pedig nem sikerült, a Sheffield United nagyon simán kiesett.

De búcsúzhatnak szépen, ha megverik a Burnley-t. Az ő szezonjuk sem volt egy tündérmese, de a lényeg, a jövő évi PL tagság már megvan.

Az idei Premier League szezon utolsó tippje jön: Sheffield United – Burnley.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Newcastle – Sheffield United

Mindössze egy gólt láthattak azok a nézők, akik a St. James Parkba, hivatalos nevén Sportsdirect Arénába kilátogattak. Egészen más egy-egy mérkőzés atmoszférája, ha a szurkolók is jelen lehetnek, és talán ez okozta azt, hogy egy langyos, tétnélküli mérkőzésből igazi parázs kis csata lett.

Amit a Sheffield United kezdett jobban. A három csatárral felálló vendégek veszélyes támadásokat vezettek, David McGoldrick révén pedig többször is esélyük nyílt a vezetés megszerzésére. Az Ipswichtől érkezett támadó körbe lőtte Dubravka kapuját, mondhatni: Csak a szokásos. McGoldrick jó érzékkel teremt helyzetet, azonban a befejezései rendre rosszul sülnek el…

Átvette az irányítást később a Newcastle, és csak Aaron Ramsdale-en múlt, hogy nem kaptak két gólt a vendégek. Itt álljunk is meg egy pillanatra. Ha van játékos, aki ezt a méltatlan helyzetet nem érdemli meg, az egyértelműen a Blades portása. Rengeteg bravúrt mutatott be idén, egyáltalán nem rajta múlt, hogy a Sheffield utolsó helyen végez.

Ez mostani két védés is élményszámba ment, előbb Jonjo Shelvey fejesét ütötte ki, majd Joe Willock ziccerét hárította. Egyik nagyobb védés volt, mint a másik.

De mit tehet egy kapus, ha az előtte álló védelem minősége nem az igazi…? Költői a kérdés, mert a válasz: Semmit. A félidő hosszabbításában teljesen üresen maradt Joe Willock, aki így könnyedén fejelte be Murphy beadását.

A térfélcsere után voltak kisebb helyzetek mindkét oldalon, McGoldrick pedig ott folytatta, ahol abbahagyta. 17 méteres szabadrúgása centikkel ment mellé, majd Fortuna is cserben hagyta, amikor 20 méterről leadott bombája a felsőlécen csattant.

Nem mondom, megérdemelten nyertek a szarkák, de talán egy pont kijárt volna a vendégeknek is.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.29.Premier League
burnley
1:0
sheffield united
Premier League
2020.09.17.Angol Ligakupa
burnley
5:4
sheffield united
Angol Ligakupa
2020.07.05.Premier League
burnley
1:1
sheffield united
Premier League
2019.11.02.Premier League
sheffield united
3:0
burnley
Premier League
2011.01.01.Championship
burnley
4:2
sheffield united
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Burnley – Liverpool

Ha jól emlékszem, a Burnley volt az a csapat, amelyik megszakította a Liverpool nagyon hosszú hazai veretlenségét. Akkor kezdhettek el aggódni a vörösök szurkolói, hogy ez a szezon nehezebb lesz.

Hát, most édes volt a bosszú…

A Pool nagy sorozatban van, néhol a szerencsére is szükségük van, de vitathatatlan, hogy jól mennek, és ha sikerül elérni a Bajnokok Ligáját, akkor ez a hajrá nagyon sikeresnek nevezhető majd.

Itt, a Turf Moorban is sikerült majdnem meglepni Jürgen Klopp együttesét, egy hosszú indítás után ugyanis az összezavarodott, egymásra váró védők között Chris Wood léphetett ki. Ajtó-ablak ziccerben, nagy erővel lőtt, de talán kicsit elizgulta, a játékszer mellé ment.

A folytatásban a vendégeknek is volt nagy helyzete, egy tiki-takás játék végén Thiago került lövőhelyzetbe, neki sem sikerült azonban eltalálni azt a hatalmas kaput. Mohamed Szalah szintén nagy esélyt puskázott el, pedig ahogy indult a ziccer, ahogy átvette a labdát, nos, arra nincsenek jelzők, egyszerűen fenomenális volt. A befejezés? Az kevésbé…

Állandósult a nyomás Will Norris kapuja előtt (Nick Pope sérült volt), és bár még Nat Phillips is kihagyta a maga helyzetét, jött Bobby Firmino és a 43. percben megunta a sok kihagyott ziccert. Nem volt annyira nehéz dolga, Andy Robertson középre adott labdáját kapásból lőtte Norris mellett a hálóba.

A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, mégis ebben a játékrészben lőttek több gólt a vendégek. Az 52. percben Nat Phillips fejjel talált be, majd a csereként beállt Alex Oxlade-Chamberlain a 88. percben állította be a végeredményt. Remek gól volt egyébként, szabályosan megtáncoltatta védőjét a gól előtt…

Ezzel a győzelemmel a Liverpool fellépett a 4. helyre, sorsuk a saját kezükben van, a BL-ért annyit kell tenni, hogy legyőzik a Crystal Palace-t otthon.

Összefoglalás

Az utolsó meccs a PL-ben… Szurkolóik előtt játszhatnak a hazaiak, ez pedig motivációt kell, hogy jelentsen. Mondjuk kíváncsi vagyok a fogadtatásra, de a netet böngészve támogató üzeneteket látok a közösségi médiás felületeken többnyire.

Szép lenne egy győzelemmel elhagyni a PL-t, ebbe persze a vendégeknek is lesz beleszólása, noha ők max egy helyet tudnak előre lépni.

Az előző meccsükön szűk, 1-0-s sikert aratott a Burnley, ott Ben Mee korai gólja döntött.

Otthon valamennyire jól védekezik a Sheffield, nagyobb pofonba nem szaladtak bele, sőt egy-két győzelmet is sikerült elérni, azonban ezt most inkább a gólok száma miatt hoztam fel.

Utolsó öt meccsük közül csak egy végződött 2,5 gól felett, bár a Burnley nem fukarkodott mostanság idegenben…

Sérültek: O’Connell, Sharp, McBurnie, Burke, Ampadu, Baldock a hazaiaknál, Brady Long, Bardsley, Stephens és Pope a vendégeknél. Ja, és Aslhey Barnes-t ittas vezetésen kapták, valószínűleg őt is jegeli emiatt Dyche.

A nagy akarásnak sokszor nyögés a vége. Azt értem ezalatt, hogy nagyon győzni akar majd a Blades, de a kapu előtt nem túl magabiztosak, és ez görcshöz fog vezetni. Az utolsó fordulóban nem számítok nagy hajtásra a vendégektől sem, így most ezúttal 2,5 gól alatti eredményt tippelek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső