Sheffield United – Everton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 23.
Sheffield Utd.
Teljesítmény:
D V V V V
  • Bramall Lane
  • December 26. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Everton
Teljesítmény:
N N N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kérhet-e szebb karácsonyi ajándékot egy Sheffield drukker/játékos/edző, mint egy győzelmet a Premier League-ben? Nem kellene nagy győzelem, elég lenne egy icike picike. Mert az még továbbra sincs a hazaiaknak, és a szakadék egyre mélyül köztük és a többi csapat között. De persze most sem számíthatnak könnyű mérkőzésre, hiszen az Everton mostanság kiérdemelte az óriásölő nevet, zsinórban legyőzte a Chelsea-t, a Leicestert és az Arsenalt is.

A fogadóirodák persze egyértelműen a liverpooli csapat győzelmét várják, és egyelőre nem tudok vitatkozni velük. Valószínű, hogy a cikk végére sem tudok majd.

Mai utolsó cikkünkben a Sheffield United – Everton meccsről fogunk elmélkedni.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Brighton – Sheffield United

Talán most, ezen a meccsen játszott legjobban a Sheffield, a Brighton elleni meccsen annak ellenére álltak közel a győzelemhez, hogy a 38. percben megfogyatkoztak. Ki fogok arra is térni…

Brighton lehetőséggel indult a mérkőzés, Trossard harcolt meg egy labdáért a jobbszélen, középre passzolt, ahol az érkező Maupay lövését Basham és Ramsdale együttes erővel megszelidítették. A következő helyzet is a hazaiak nevéhez fűződik, és a szituáció nagyjából ugyanúgy nézett ki, mint korábban: Jobboldali beadás – most épp szögletből -, aztán Maupay harcolt a védőkkel és a kapussal, és ismét veszített.

Az egyetlen említésre méltó helyzetet a vendégeknél McGoldrick szabadrúgása jelentette, az viszont gyönyörű volt, meg kell hagyni, Sanchez azonban nagy bravúrral szögletre tolta a labdát.

Ezután következett egy brutális belépő, Lundstram keményen, talppal odacsúszott Veltman lábára, a játékvezető pedig egy piros lapot mutatott fel a Sheffield középpályásának.

És csodák csodájára a Sheffield inkább felbátorodott, a második félidőben helyzetig is eljutottak: Stevens egy kontra után centikkel lőtt mellé, majd a csereként beállt Jayden Bogle megpattanó lövése már a kapuba került.

Az egyenlítésre csak a 87. percben került sor, ekkor Danny Welbeck közelről talált Ramsdale hálójába. A két gól között volt pár ígéretes helyzet mindkét oldalon, de a lábak (meg egyszer a fej) megremegett a döntő pillanatban.

A vége 1-1, továbbra is nyeretlen a Sheffield, de ettől az eredménytől most inkább vidámnak kell lenniük, semmint szomorúnak.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.20.Premier League
sheffield united
0:1
everton
Premier League
2019.09.21.Premier League
everton
0:2
sheffield united
Premier League
2011.08.24.Angol Ligakupa
everton
3:1
sheffield united
Angol Ligakupa
2007.03.03.Premier League
sheffield united
1:1
everton
Premier League
2006.10.21.Premier League
everton
2:0
sheffield united
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Everton – Arsenal

Újabb nagyhal akadt Carlo Ancelotti horgának végére, a Leicester és a Chelsea legyőzése után most az Arsenal csapata maradt alul. Bár tény, mostanság őket nem igazán lehet nagyhalként definiálni, nézzünk csak rá a tabellára, de a játékosok képességei alapján mégis kijár nekik a jelző.

Az első helyzet az Evertoné volt, Michael Keane nem a távoli bombáiról híres, most mégis lövésre vállalkozott jó messziről, a távolság volt legalább 26-28 méter. Veszélyesen szállt a jobb sarok felé, de egy kevéssel mellé ment.

A mérkőzésen egy félidő alatt eldőlt minden, itt esett a meccs mindhárom gólja. Először az Everton talált be, méghozzá egy öngól révén. Iwobi jobboldali beadásába még belecsúsztattak fejjel, majd innen Calvert-Lewin lába volt a következő állomás, aztán beleért Rob Holding, a végállomás pedig a háló volt. Kaotikus öngól…

Szűk negyedórával később sikerült egyenlíteni, Davies szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Nicolas Pepe váltotta gólra. Ám a szünet előtt még jött egy hazai gól, Gylfi Sigurdsson szögletét a felhúzódó Yerri Mina bólintotta Leno kapujának jobb felső sarkába.

Érdemes vetni a második félidő statisztikájára egy pillantást: Az Everton teljesen visszaállt, míg az Arsenal jött töretlenül előre, tíz alkalommal is megpróbálkoztak eltalálni a kaput, sokat elmond a jelenlegi formáról, hogy ebből a tízből egyszer sem sikerült betalálni, de még csak a kaput sem találták el.

Úgy pedig nem lehet egyenlíteni, ez nem is történt meg, az Everton újra a jó ösvényre lépett, négy meccs óta tart a veretlenségi sorozatuk.

Összefoglalás

Egyre inkább összeszedi magát a Sheffield, bár ez a pontok számán nem látszik meg, de a játékukon igen. A Brighton ellen már közel jártak a győzelemhez, bő 5 percet kellett volna kihúzniuk, várhatóan előbb vagy utóbb megszakad ez a kényelmetlenül és félelmetesen hosszú sorozat. Lehet, hogy pont az Everton ellen? Miért ne? A Manchester United ellen sem tojtak be, és majdnem meglett annak is a gyümölcse. De mindig ott van ez a francos „majdnem”.

Az a gond, hogy ennél többet már nem tehet egy vezetőedző, valószínűleg ő már minden puskaporát ellőtte, ez már innentől a játékosokon múlik.

Az Everton pedig váratlanul jól szerepel, a kezdeti lendület egy kis hullámvölgytől eltekintve még tart, és hát, nem véletlenül tartják még mindig a világ egyik legjobb edzőjének az olaszt.

Idegenben is jól szerepelnek, bár a közelmúltban két váratlan vereség is becsúszott. Még a Southampton elleni 2-0 valahol érthető, közel azonos minőségű a két csapat, de a Newcastle elleni 2-1 már mindenképp a váratlan kategóriában van.

És én úgy érzem, hogy a Sheffield játékosai már nem frusztráltak az eredménytelenségük miatt, hanem dühösek, és nagyon akarják a sikert. Ami remélhetőleg legalább egy gólban megmutatkozik részükről, mert abban szinte biztos vagyok, hogy az Everton a kapuba talál. Így a mai utolsó tippemben azt mondom: Mindkét fél gólt szerez.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső