Sheffield United – Manchester United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 15.
Sheffield Utd.
Teljesítmény:
V V V V V
  • Bramall Lane
  • December 17. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester Utd.
Teljesítmény:
D V N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egyre mélyebb a szakadék a Sheffield United és a Premier League többi csapata között. Már csak ők mondhatják el magukról, hogy egyetlen egyszer sem hagyták el győztesen a pályát egy mérkőzés után, a 12 mérkőzésen szerzett egy pontjuk pedig pontosan megmutatja, hogy mennyire nagy a gáz. Nagyon nagy. Ettől függetlenül Wilder edző még mindig élvezi a vezetőség bizalmát, de azt gondolom, hogy ez lassan elfogy. Hetek óta, amikor a Sheffieldről írok itt a blogon felmerül bennem a kérdés, hogy meddig várnak még? Láthatóan a mester által kitaláltak nem működnek, nincs meg az átütő erő a játékban, ők szerezték a legkevesebb gólt a bajnokságban, és dobogós helyen állnak a kapott gólok listáján is…

Ellenfelük a Manchester United, akik egy gólnélküli döntetlennel zárták előző meccsüket a városi rivális City ellen. Azt kell még róluk tudni, hogy négy forduló után vezették a Bajnokok Ligája csoportjukat, a végén mégis csak a harmadik helyen végeztek, azaz búcsút mondhatnak a BL-serlegnek, az Európa Ligában kell folytatniuk. Érthetetlen, amit az utolsó két fordulóban láthattunk tőlük.

Már az előző héten is feltettem ezt a kérdést: Van esély, hogy pont most szakadjon meg a Sheffield United nyeretlenségi sorozata? A válasz akkor is az volt: Nem hiszem…

Jöjjön a Sheffield United – Manchester United beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Southampton – Sheffield United

A fenti kérdést ennek a mérkőzésnek az apropójából tettem fel, a végeredmény pedig nagyjából mindenki számára ismert. A remek formában levő Szentek meg sem álltak három gólig, míg a vendégek egyszer sem találtak a hálóba. Mondhatni, simán jött a papírforma. Ehhez képest mégis meglepően magas oddsot adtak Che Adamsék győzelmére.

Lássuk, hogy alakult ki a végeredmény!

Hatalmas lendülettel vetették bele magukat a hazaiak a meccsbe, hosszú indításokkal rendre a sheffieldi védelem mögé tudtak kerülni, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítani. Az első igazi lehetőség Danny Ings előtt adódott, az angol támadó lépett meg egy indítással, de Ramsdale-be lőtte a labdát. Egyébként, ha gól sem adják meg, mert a partjelző zászlaja emelkedett a lövést követően.

Nem igazán volt idő fellélegezni a vendégeknek, Ings és társai folyamatosan nyomás alatt tartották a kapujukat, Vestergaard is majdnem gólt fejelt, de egyelőre nem sikerült bepréselni egy gólocskát.

A hihetetlen fölény végül a 34. percben érett góllá, lehetett erre számítani. A gólt Che Adams szerezte, egy nagy védelmi hibát használt ki a támadó.

Több gól ugyan nem esett, de az sokat elárul a meccs képéről, hogy a Southampton 79 százalékban birtokolta a labdát.

A fordulást követően annyiban változott a játék képe, hogy a Sheffield is támadgatott, nem teljesen a védekezésre fókuszált. Ugyan helyzetük nem igazán volt, de legalább a labdabirtoklás nem volt annyira fojtogató. Mégis, a 62. perc újabb hazai gólt hozott, ehhez is kellett szerencse: Armstrong 16 méteres lövése irányt változtatott az egyik védő lábán, Ramsdale meg már elmozdult, úgyhogy a megpattanó lövés szépen begurult a kapuba.

Végül aztán a csereként beállt Redmond tett pontot a meccsre, Theo Walcottot váltotta a 80. percben, három perccel később meg már gólt ünnepelhetett.

Ahogy írtam: Egyre nagyobb bajban a Sheffield…

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.24.Premier League
man united
3:0
sheffield united
Premier League
2019.11.24.Premier League
sheffield united
3:3
man united
Premier League
2016.01.09.FA Kupa
man united
1:0
sheffield united
FA Kupa
2007.04.17.Premier League
man united
2:0
sheffield united
Premier League
2006.11.18.Premier League
sheffield united
1:2
man united
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester United – Manchester City

Amilyen sokat tudtam írni a Southampton – Sheffield meccsről, annyira keveset tudok a manchesteri derbyről… Sajnos egyáltalán nem volt jó mérkőzés, kevés lehetőséget hozott, és azok sem voltak túlságosan minőségi lehetőségek. Ezenfelül inkább hasonlított sokszor egy felkészülési barátságos meccsre, mintsem egy rangadóra két Premier League csapat között.

Harry Maguire fejesét lehet megemlíteni, de nem azért, mert annyira jó volt, hanem mert nincs nagyon más, amit meg lehetne… Mármint a mérkőzés első szakaszában. Egy szöglet után fejelhetett a belső védő, de nem volt szükség Ederson közbeavatkozására, a fejes elkerülte a kaput.

A másik oldalon egy Sterling – De Bruyne – Mahrez összjátékot követően utóbbi lőhetett, de nagyon gyenge volt a kivitelezés, David De Gea lábbal védett. A kapusról kipattanó labda egyébként még a belga irányító, Kevin De Bruyne elé került, de azzal a lendülettel fölé is szállt…

Az első félidőben nagyjából ennyi történt, fordulás után Marcus Rashford lőtt mellé, majd Fernandinho tette ugyanazt a másik kapu előtt, végezetül pedig egy Bruno Fernandes lövést láthattak azok, akik még nem kapcsoltak el a meccsről.

Talán túlságosan negatív vagyok az összefoglaló írásakor, de ennél sokkal, de sokkal többet gondoltam erről a mérkőzésről.

A vége 0-0, egyik csapat sem boldog ettől az eredménytől, nézzünk csak rá a tabellára.

Összefoglalás

Nem akarom annyira túlnyújtani a döntésem, mint a rétestésztát. Ha rápillantunk a tabellára, azonnal látni fogjuk, hogy miért döntöttem úgy, ahogy. A Sheffield borzasztóan áll. Egy döntetlen, tizenegy vereség. Öt rúgott és huszonegy kapott gól.

Majdnem minden tekintetben sereghajtók és nem úgy tűnik, mintha javulni tudnának. Lehet, hogy én vagyok maradi, de szerintem ebben a helyzetben már tényleg csak egy edzőváltás segíthet. Nem, nem lesznek jobb futballisták a keret tagjai, de talán egy új nézőpont, egy kicsivel más taktika, más felfogás segíthetne. Más esélyük nem hiszem, hogy van.

Nincs kifejezetten jó formában a MU sem, de azért nem lehet összehasonlítani kettejüket. Egy dolog viszont mindenképp fontos: A Manchester United még nem hibázott távol az Old Traffordtól. Öt meccsük mindegyikét behúzták, a gólarány sem rossz: 16 lőtt és 7 kapott gól.

Bízom abban, hogy ez a sorozat most sem szakad meg, mert arra fogok fogadni, hogy a Vörös Ördögök nyerik meg ezt a találkozót.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső