Sheffield United – Newcastle: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 10.
Sheffield Utd.
Teljesítmény:
N V V V D
  • Bramall Lane
  • Január 12. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Newcastle
Teljesítmény:
V V D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kimaradt egy hét az angol első osztályú bajnokságban, hiszen az FA kupa küzdelmei zajlottak, és jelentős esemény történt: A 2020/2021-es idényben először győzelemmel zárt egy mérkőzést a Sheffield United. Ugye nem a bajnokságban, ami számukra most az abszolút prioritás, és még csak nem is egy első ligás csapat ellen győztek… És nem is könnyen győztek, de győztek. Idénybeli 19. (!) mérkőzésükön végre volt mit ünnepelni. Az ellenfél egyébként a harmadosztályú Bristol Rovers volt, aki a League One 18. helyén áll közel a féltávhoz, az eredmény pedig 3-2 lett a PL csapat javára. Szóval nem a levegőbe beszéltem, amikor azt mondtam, hogy nem volt könnyű szülés.

Ellenfelük a Newcastle United lesz, akik hosszabbításban maradtak alul az Arsenallal szemben, és a bajnokságban sem megy mostanság annyira jól nekik, utóbbi öt meccsük egyikén sem tudtak nyerni.

Vannak kérdések, amire jó lenne választ találni. Vessük is bele magunkat a Sheffield United – Newcastle mérkőzésbe!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Crystal Palace – Sheffield United

Az újév első fordulójában Londonba, a Selhurst Parkba látogatott Chris Wilder csapata, és természetesen – most már ezt kell mondani – nem ők voltak a favoritok, noha a CP sem álmai szezonját futja.

Gyorsan be is lőtték az első góljukat a hazaiak, a negyedik percben egy baloldali akciót vezetett a Palace, középen Benteke várta a labdát, amit meg is kapott, de egyből az érkező Jeffrey Schlupp elé tálalt, aki kilőtte a jobb alsót két sheffieldi védő szorításában.

Az első félidőben Bogle lövését lehet megemlíteni a vendégek oldaláról, ami után Mousset olyan hisztit csapott, mint egy kisgyerek. Komolyan, nézők nélkül tökéletesen lehetett hallani, ahogy mérgelődik és üvölt, amiért Bogle lőtt és nem neki passzolt. Pedig azért annyira nem volt jó helyzetben.

Aztán már jócskán a hosszabbítás tartott, amikor a sérüléséből felépülő Eberechi Eze a saját térfele közepén kapott labdát. Majd megindult. Egy csel, két csel, három csel, senki nem tudta szerelni a szélsőt, aki így már a Sheffield tizenhatosánál járt, majd okosan, ügyesen jobb belsővel helyezett a kapu bal sarkába. Hihetetlen szóló volt és elképesztő befejezés.

A fordulás után nem estek már gólok, igazából nagy helyzetet sem láthattunk, de egy dolgot még kiemelnék: Pályára lépett a Sheffield csapatában a 16 éves Antwoine Hackford, sőt, még egy kisebb lehetőség is adódott a tehetség előtt. Neki ez bizonyára egy felejthetetlen nap volt, de a sheffieldi szurkolóknak egy újabb kudarc, hiszen a kedvenceik 17 meccsükből a 15.-et is elveszítették.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.21.Premier League
newcastle united
3:0
sheffield united
Premier League
2019.12.05.Premier League
sheffield united
0:2
newcastle united
Premier League
2015.07.26.Barátságos Mérkőzés
sheffield united
2:2
newcastle united
Barátságos Mérkőzés
2010.04.05.Championship
newcastle united
2:1
sheffield united
Championship
2009.11.02.Championship
sheffield united
0:1
newcastle united
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Newcastle – Leicester

Brendan Rodgers remek őszön van túl csapatával, a Leicester végig az élbolyban volt, most jelenleg is a harmadik helyen állnak, és egy kis hullámvölgytől eltekintve stabil teljesítményt nyújtottak. A Newcastle vendégeként, a St. James Parkban is azt vártuk, hogy ők nyerjenek, illetve mi arra fogadtunk, hogy nem esik 2,5-nél több gól a meccsen. A számításaink egy félidőn keresztül jól álltak, de aztán a második félidő, a meccs hajrája mindent elrontott.

Nem is nagyon van mit megemlíteni az első játékrészből, egyedül Jamie Vardy meg nem adott góljáról tudok írni, de igazából már össze is foglaltam. Vardy kapott egy labdát, elhúzta Karl Darlow mellett, majd a hálóba gurított, aztán az akció végén a partjelző jelezte, hogy a szituációt lesállás előzte meg.

Fordulás után az 55. percben James Maddison góljával szereztek vezetést a rókák: Jamie Vardy cselezgetett a tizenhatoson belül, miután átfűzte védőjét, visszagurított Maddison elé, aki erőből a kapu jobb oldalába lőtt.

Bő negyedórával később Youri Tielemans duplázta meg a vendégek előnyét, Castagne felfutása után passzolt honfitársához, Tielemans pedig okosan a bal sarokba csavart. Darlow egyik gólról sem tehetett.

A meccs hajrája még izgalmassá vált, miután Andy Carroll a 82. percben közelről szépített, és még az egyenlítés is összejöhetett volna, de Callum Wilson nagy helyzetben gyenge megoldást választott, így a labda Kasper Schmeichel ölében landolt.

Összefoglalás

Ez sem a legkönnyebb meccs, amire tippelünk, a Sheffieldet talán felrázta a hét közben aratott győzelem. Nem egy világverő csapatot vertek meg, így azért én nem annyira bizakodom a feltámadásukban, de ők lehet, hogy máshogy gondolkoznak, mint én.

Továbbra sem értem ezt a kritikán aluli szereplést, hiszen a csapat magja együtt maradt, és tavaly nagyon jól szerepeltek, jó ideig még az Európa Ligára is volt esélyük.

Chris Wilder is bajban, egyre kétségbeesettebb, ezt jól mutatja, hogy már egy 16 éves játékost is pályára küldött, hátha ő csodát tud tenni. Meg persze azért, mert nem volt McBurnie…

Apropó, ha már szóba kerültek a sérültek. McBurnie lehet, hogy már visszatérhet, ahogy Phil Jagielka is, Lundstram eltiltása is lejárt. McBurney-n kívül O’Connell az, aki tuti nem játszik, Sander Berge pedig… Hát, meglátjuk.

A Newcastle-nél Saint-Maximint és Frasert írják sérültnek.

Nem a gólokról híres egyik csapat. Hét találkozója volt idegenben a Newcastle-nek, abból hat úgymond gólszegényen, 2,5 gól alatt végződött, a Sheffield hazai mérlege ilyen szempontból 2/6.

És ezzel el is érkeztünk a tippünkhöz: Nem várunk sok gólt a találkozón, inkább amolyan nyögvenyelős, egygólos mérkőzést. A Schalke a németeknél megtörte a jeget, talán itt az idő, hogy a Sheffield is átessen a tűzkeresztségen és végre nyerjen egy találkozót…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső