Sheffield United – West Brom: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 01.
Sheffield United
Teljesítmény:
V N N V N
  • Bramall Lane
  • Február 02. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
West Brom
Teljesítmény:
D V V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mondhatni, elégedett vagyok a hétvégi terméssel, szép számmal jöttek be a tippjeink. Persze, lehetett volna szebb, de összességében nem vagyok elégedetlen. És továbbra sincs megállás, ismét hétközi forduló a Premier League-ben, mi pedig a legjobb meccseket „műsorra tűzzük”. Jöhet egy igazi hatpontos meccs? A Sheffield United – West Brom tutira az. A sereghajtó, illetve az utolsó előtti csatája eszméletlenül fontos a bentmaradás szempontjából mindkét gárdának. A vendégek megelőzhetik a Fulhamet, a Sheffield közelebb zárkózhat a WBA-hoz… A Brighton megelőzése lenne a következő cél, de ők 21 pontjukkal elég távol vannak, az idő pedig egyre csak fogy…

Egyiküknek sem úgy alakult a hétvége, ahogy szerették volna, bár egy 1-0-s vereség a Manchester City ellen semmiképp nem tehető a ciki-kategóriába, a WBA pedig hazai pályán ikszelt a Fulhammel, ami szintén egy tipikus hatpontos meccs volt.

Chris Wilder csapata egyre reménytelenebb helyzetben. Hiába javultak fel, hiába nem csak pofozógépek, ahogy ősszel sokszor voltak, a pontok alig-alig jönnek. Ha szeretnék a következő szezont is a Premier League-ben tölteni, akkor a kiscsapatok ellen villantani kell…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester City – Sheffield United

A Manchester Unitedet sikerült legyőzni az Old Traffordon. Miért ne győzhetnék le a Cityt is? – Gondolhatták Chris Wilder tanítványai. De míg a MU hajlamos hektikusan teljesíteni, addig Pep legényei nagyszerű formába kerültek, sorra nyerik a bajnokikat, és a kilencedik helyről startolva már az élre ugrottak. A gólszerzéssel továbbra is meggyűlik sokszor a bajuk, de általában egy góllal jobbak ellenfelüknél. És ez most is így alakult, Gabriel Jesus korai gólja döntött, a Sheffield erre nem tudott válaszolni.

A találat inkább Ferrán Torres érdeme, a kilencedik percben két sheffieldi védő között hámoztá át magát az alapvonalnál, középre passzolt, ahol Gabriel Jesus előbb átvette a labdát, majd a már fekvő Ramsdale mellett megszerezte a vezetést.

Helyzetekkel nem igazán kényeztettek bennünket a fiúk, a City nem nagyon találta a fogást a sereghajtón, akik az utóbbi hetek sikerein felbuzdulva valamelyest visszaszerezték az önbizalmukat. Ez gólban vagy ziccerekben nem materializálódott, de szépen járatták a labdát, sokszor a City játékosai csak nyomoztak.

Két gyengébb távoli lövést kellett Ramsdale-nek és Edersonnak felszednie, aztán jött a szünet.

Ezután is inkább a Manchester irányított, majd Zincsenko végre valahára eleresztett egy bombát. Végre láthattunk valamit.

A másik oldalon Fleck kapáslövése a jobboldali kapufa mellett suhant el – ez volt a legnagyobb egyenlítési lehetősége a vendégeknek.

Egy lehetőséggel vagyok már csak adós: Jesus csavarását Ramsdale bravúrral ütötte szögletre.

Nem volt ez rossz, de ez nyilván relatív. Pep Guardiola nem hinném, hogy annyira elégedett lett volna a győzelem ellenére, míg hiába kapott ki a Sheffield, Chris Wilder büszke lehet a játékosaira.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.28.Premier League
west brom
1:0
sheffield united
Premier League
2019.02.23.Championship
west brom
0:1
sheffield united
Championship
2018.12.14.Championship
sheffield united
1:2
west brom
Championship
2010.01.30.Championship
west brom
3:1
sheffield united
Championship
2009.08.29.Championship
sheffield united
2:2
west brom
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

West Brom – Fulham

Nem tudni, hogy a nagy tét miatt, esetleg valami más volt az oka, de a WBA rettenetesen gyengén kezdte a Fulham elleni kiesési rangadót. Az első félidő gyakorlatilag csak a vendégekről szólt, akik ekkor könnyedén véget is vethettek volna az egész találkozónak… Bobby Reid góljával nyitunk, a tavalyi másodosztályú gólkirály, Alekszandr Mitrovics vette észre, hogy ki lehet ugratni a szélsőt, meg is tette, Reid pedig kilőtte a jobb alsót.

Pár perccel később Ruben Loftus-Cheek lövését kellett védenie Johnstone-nak, majd Reid duplázhatott volna, de a kapufa ezúttal megálljt parancsolt. Az utolsó helyzet a félidőben Lookman előtt adódott, itt is a WBA hálóőrére volt szükség.

Gyakorlatilag a semmiből egyenlítettek a hazaiak, a szünet után azonnal. Egy baloldali beadás pattant meg Bobby Reid hátán, így lett tökéletes a labda Kyle Bartley számára, Alphonse Areola nem tudott hárítani.

És nem csak az egyenlítés, de a vezető gól is összejött a 66. percben: A remek formában játszó Mattheus Pereira közelről vette be a vendégek kapuját, már 2-1-et mutatott a The Hawthornes eredményjelzője.

Nagyon nem volt benne ez a meccsben, a Fulham pedig nyomni kezdett, hogy legalább egy pont meglegyen. Iván Cavaleiro fejesével sikerült 2-2-re menteni, de ebben több volt a vendégek részéről…

Összefoglalás

Élhetnék azzal az elcsépelt mondással, hogy a Sheffield számára már minden meccs egy döntő. De valóban így van, muszáj elkezdeni gyűjtögetni a pontokat, vagy a lemaradás még nagyobb lesz, ahonnan már esélytelen visszajönni.

Chris Wilder nagy valószínűséggel újra csatasorba állítja McGoldrickot, neki nagyon ment a MU ellen, Burke párjaként jól mutatnak ott elől. Más változtatásra nem igazán számítok.

Öt játékosára nem számíthat a mester: Enda Stevens, Sander Berge, Jack O’Connell, Jack Robinson és Ben Osborn sem elérhető.

A másik oldalnak nincsenek ilyen jellegű problémái, Grady Diangana az egyetlen játékos, akinek szereplése veszélyben van.

Javarészt a Championshipben meccseltek az elmúlt években, az őszi találkozót viszont a West Brom nyerte 1-0-ra.

Tíz meccséből csak egyet nyert idegenben a West Brom, de a hazai Blades-sikerek száma is ugyanennyi.

Ha ugyanazt a bátor futballt tudják játszani Burke-ék, mint a legutóbbi négy meccsükön, akkor van esélyük. És én ezt el is tudom hinni nekik. Kiélezett, feszült meccsen várok hazai győzelmet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső