Sheffield Utd. – Leeds Utd.: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 24.
Sheffield Utd.
Teljesítmény:
V V V D N
  • Bramall Lane
  • Szeptember 27. 13:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Leeds United
Teljesítmény:
N V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Akik eddig látták az újonc Leeds Utd. két meccsét nem panaszkodhatnak, az biztos. Folyamatos izgalmak és góleső. Egy győzelem, egy vereség, mindkét alkalommal 4-3-as eredmény. Ez azért elég szórakoztató. Ezúttal a tavalyi év újoncával csapnak össze, akik meglepetésre jól szerepeltek a Premier League-ben, de nagy kérdés, hogy meg tudják-e ismételni, ott tudnak-e maradni a tabella második harmadában vagy elindulnak lefelé?

Mert arra sok esélyt nem látok, hogy ebben az erős mezőnyben feljebb jussanak. De aztán ki tudja, még mindig nagyon az elején járunk.

Vegyük szépen górcső alá a Sheffield Utd. – Leeds Utd. csatát!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Aston Villa – Sheffield Utd.

A tavalyi szezonban az Aston Villa nagyon pengeélen táncolt, de a bajnokság vége kedvezően alakult, így végül megúszta a kiesést a birminghami egyesület. A Sheffield elleni meccs volt az első meccs, amit az új szezonban lejátszottak, az első fordulós mérkőzésük elmaradt.

A Sheffield viszont már elkezdte, méghozzá vereséggel, 2-0-ra kaptak ki hazai pályán a Wolverhampton csapatától. Most pedig már a 13. percben megpecsételte a sorsukat a játékvezető egy erősen véleményes kiállítással. Nem foglalnék állást, ha még nem láttátok, nézzétek meg ti is. John Egan és Ollie Watkins sprinteltek egy labdáért, amelyet végül a Sheffield kapusa kirúgott az oldalvonalon túlra. Csakhogy a játékvezető sípolt és szabadrúgást ítélt a Villa javára, mondván, Egan lelassította Watkinst, megfogta, megráncigálta. És mivel utolsó emberként tette mindezt, villant a piros lap. Tipikus tyúk vagy tojás szituáció, Watkins is ugyanúgy húzta-vonta Egant…

Innentől kezdve természetesen a Sheffield feladta a támadásokat, a védekezésre koncentrált, miközben a birminghamiek mentek előre, hogy megnyerjék a meccset.

Az első és második félidőben összesen 18 kapu felé tartó lövésük volt, de ebből összesen kettőnél volt jó az irányzék.

Szinte felbillent a pálya, de hogy teljesen őszinte legyek: Egyáltalán nem volt veszélyes a kapura a Villa. Eljutottak a tizenhatosig, de ziccer vagy veszélyes lövés nem alakult ki ezekből. Meg kell dicsérni a sheffieldi védelmet, önfeláldozóan vetődtek bele mindenbe, fejeltek ki mindent, amit csak lehetett.

Jöhetett volna még egy csavar a meccsben, ugyanis a 36. percben a vendégek tizenegyeshez jutottak: Ez is elég véleményes volt, Targett és Basham volt az eset két főszereplője, utóbbi esett el az ötösnél, Scott pedig tizenegyest ítélt, amit Lundstram végzett el… És hagyott ki. Pontosabban az Arsenaltól szerződtetett Emiliano Martinez védett ki egy pompás vetődéssel.

A mérkőzés egyetlen gólja a második félidőben esett, és nem Watkins vagy Grealish vagy Trezeguet szerezte, akiktől elvárható volna, hanem a belső védő, Konsa. A gólpasszt pedig a másik belső védő adta. A 63. percben végeztek el a hazaiak szögletet, a rövidre érkező labdába Mings csúsztatott bele, a hosszún álló Konsa pedig a kapu jobb oldalába fejelt.

Több góllal is nyerhetett volna az Aston Villa, Grealish kétszer, Watson egyszer tévesztett épphogy célt, összességében azonban megkérdőjelezhetetlen, hogy ki érdemelt győzelmet. Más kérdés, hogy Egan kiállítása alapjaiban változtatta meg a meccs képét és a kiállításról rengeteget fognak beszélni.

Előző 5 meccs eredménye
2019.03.16.Championship
leeds
0:1
sheffield united
Championship
2018.12.01.Championship
sheffield united
0:1
leeds
Championship
2018.02.10.Championship
sheffield united
2:1
leeds
Championship
2017.10.27.Championship
leeds
1:2
sheffield united
Championship
2011.03.19.Championship
sheffield united
2:0
leeds
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leeds Utd. – Fulham

A két csapat tavaly még a másodosztályban vitézkedett, a Leeds megnyerte a bajnokságot, a Fulham pedig play off útján került fel.

Az első fordulóban mindketten vereséget szenvedtek, de míg a Fulham otthon kapott egy hármast az Arsenaltól, addig a Leeds óriási csatában maradt alul a tavalyi bajnokság nyertesével, a Liverpoollal szemben.

4-3 lett az a meccs, és a Leeds – Fulham is ennyi lett, de most Marcelo Bielsa örülhetett.

Az első gól a nyáron végleg megszerzett Helder Costa nevéhez fűződik. Egy szöglet pattant hozzá a tizenhatoson belül, átvétel után egyből lőtt a portugál, a labda a kapufa érintésével vágódott a hálóba.

Fél órával később jött az egyenlítés, Koch volt szabálytalan a tizenhatoson belül, amiért büntetőt ítéltek a Fulham javára. Alekszandar Mitrovics pedig kihasználta a lehetőséget, 1-1. Egyébként Koch két Premier League mérkőzésén két tizenegyest hozott össze csapatának.

A túloldalon is jöhetett egy büntető, a jogosságát itt sem lehetett vitatni, Joe Bryan rántotta le Bamfordot az ötös előtt. Ez a tizenegyes is gólt ért, Klich higgadtan gurított a hálóba.

A második félidőben tovább növelte előnyét a hazai csapat: Bamford volt eredményes egy kiugratást követően, majd jött a negyedik gól, Helder Costa rúgta meg második gólját.

Kicsit hátradőlt ezt követően a Leeds, a Fulham pedig kétszer is szépíteni tudott: Előbb Reid, majd ismét Mitrovics szerzett gólt.

Ment előre az egyenlítésért a Fulham, kapufáig el is jutottak, de újabb gól már nem született, egy nagyon izgalmas találkozón nyertek Bamfordék.

Összefoglalás

Rendkívül rossz formában van a Sheffield, amely kiesett a Ligakupából és a bajnokságot is két vereséggel kezdte. A Leeds viszont eddig üdítően hat a Premier League-ben, nekem eddig is szimpatikusak voltak, Bielsát régóta csodálom, amit pedig most tesznek, az tényleg nagyon pozitív.

Minden meccsük nem lesz ilyen, ezt mindenki tudja, de szerintem élvezzük, amíg ilyen mérkőzéseket láthatunk.

Mindketten sokat időzek a Championshipben, meccseik zömét is itt játszották és elmondható, hogy ezeken a meccseken a Sheffield jobban szerepelte, 8-szor győzték le a Leeds-et és csak háromszor szenvedtek vereséget, ezek mellett 3 döntetlen is van.

A Wolves erősebb csapat, mint a Sheffield, a Villa ellen pedig már a 13. percben emberhátrányba kerültek, így nem mondanám, hogy nagy bajban volnának. Viszont azt sem, hogy megfoghatják a láthatóan extázisban játszó újoncot.

Maradnék inkább egy biztonsági tippnél, méghozzá annál, hogy mindkét csapat szerez gólt. Gondolkoztam az Over 2,5-en is, de ahogy mondtam, minden Leeds mérkőzésen nem lehet góleső…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső