Skócia – Ausztria: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 24.
Skócia
Teljesítmény:
V V N N N
  • Hampden Park
  • Március 25. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Ausztria
Teljesítmény:
D N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Következzen egy olyan mérkőzés, amely az eddigieknél talán szorosabb eredményt hozhat. Az olasz – észak-ír elég egyértelműnek tűnik, ahogy Dánia győzelme is Izrael fölött, de a Skócia – Ausztria mérkőzés hozhat számunkra izgalmakat. Velük folytatjuk.

Skócia 1998 után vesz részt újra kontinensviadalon – vagy bármilyen világeseményen -, nem is csoda, hogy a szerbek elleni mérkőzést a skót lapok az évszázad mérkőzéseként vezették fel. A skót futballból leginkább Anglia húz hasznot, rengetegen igazolnak az „anyaországba”, de ezzel nem csak az angol klubok, de a skótok is csak nyernek.

És most igazán nagyot nyert a skót futball, de erről egy kicsit később, a „kerethirdetéskor” fogok mesélni.

Azt már elmondtam, hogy sikerült kijutni a szerbek ellen az Európa Bajnokságra. De hogy is jutottak el idáig? A pótselejtező számukra nem egy könnyed kis kétmérkőzéses turné volt, végig idegörlő küzdelem. Az elődöntőben Izraellel kerültek szembe, és tizenegyespárbajt követően masíroztak be a döntőbe, ahol tehát Szerbia volt az ellenfél. A meccs ismét szétlövésig jutott, ahol a skót csapat biztosabb lábbal értékesítette a büntetőket. A szerbeknél pedig az az Alekszandr Mitrovics hibázott, akinek nem szokása. Ezzel meg is buktatták a szerb kapitányt, azonban sokkal fontosabb számukra – sőt, a másik igazából nem is fontos -, hogy kijutottak az EB-re, ahol majd Angliával, Csehországgal és Horvátországgal küzdenek meg a csoportjukban.

A Nemzetek Ligájában második helyen végeztek, egy régi ismerős, Csehország előzte meg őket.

Ausztria válogatottja részt vett a 2016-os Európa Bajnokságon. Emlékszem, mert azt a meccset jó pár sör társaságában a barátaimmal a Budapest Parkban néztem, aztán meg… Hagyjuk. Szóval, az egy jó kis meccs volt. A sógoroknak most is sikerült kijutniuk, méghozzá selejtező nélkül, a lengyelek mögött másodikként kvalifikálták magukat.

A Nemzetek Ligája szereplésükről is ejtsünk pár szót, de csak röviden: Megnyerték. De áldják a Jóistent, mert ezt a csoportot bizony Norvégia húzta volna be, ha nincs az a bizonyos elmaradt román – norvég meccs…

A két válogatott

Megnézzük a kereteket, az elmúlt időszakban elért eredményeket, ez alapján pedig igyekszünk kitalálni a lehető legjobb választást a mérkőzésre.

Skócia

Kezdjük a legnagyobb bejelentéssel: A Leicesterben, Angliában született, de skót felmenőkkel rendelkező Che Adams, a Southampton csapatának egyik kiválósága döntött, és magára húzza a skótok mezét. Nem mondom, nagyon kell a csapatba egy jó csatár, mert bár vannak tehetséges játékosaik, de annyira kiforrott, technikás és rutinos, mint Adams nincs. Szóval, nem csak ők adnak Angliának, de Anglia is néha-néha visszaadja a kölcsönt.

Ahogy említettem, a keret nagy része Angliában futballozik, sokan az első osztályban, de akadnak másodosztályú játékosok is. A két szélső védőt mindenképp meg szerettem volna említeni. Kieran Tierney (Arsenal) és Andy Robertson (Liverpool) nagyszerű szélső védők, klubjuk is állandó kezdőként számol velük.

A középpályán érdemes kiemelni Scott McTominayt, aki Ole Gunnar Solskjaer alatt több lehetőséget kap, mint eddig bármikor, és él is ezzel. Ja, és társaként ott lesz John McGinn, aki az Aston Villa egyik legjobbja idén.

A hazai bajnokságban szereplők közül természetesen a Celtic és a bajnok Glasgow Rangers is ad játékost, de az Aberdeenből és a Motherwellből is kiválasztásra került egy-egy futballista.

Ez most egy erős keret, kifejezetten tetszetős keret… Ennek egyik oka pedig Che Adams jelenléte.

Előző 5 meccs eredménye
2011.10.11.Barátságos Mérkőzés
ausztria
0:1
skócia
Barátságos Mérkőzés
2010.10.08.Barátságos Mérkőzés
ausztria
2:2
skócia
Barátságos Mérkőzés
2009.06.06.Barátságos Mérkőzés
skócia
0:2
ausztria
Barátságos Mérkőzés
2003.06.03.EB Selejtező 1988
skócia
1:1
ausztria
EB Selejtező 1988
1990.09.12.EB Selejtező 1988
ausztria
3:2
skócia
EB Selejtező 1988
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ausztria

Ausztriának Németország olyan, mint Skóciának Anglia. A legtöbb osztrák játékos a német Bundesligába kerül, ott fut be karriert. És Franco Foda természetesen őket részesítette előnyben, alig-alig van olyan a 29 fős keretben, aki nem a Bundesligából érkezett volna. És micsoda jó kis csapat ez is…

Itt is csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a keretről. Nézzük csak a védelmet. Csupa-csupa rutinos, BuLi-t megjárt róka, akik klubcsapatukban is vezérszerepet töltenek be. Vagy közel vezérszerepet. David Alabát gondolom senkinek sem kell bemutatni, ahogy Martin Hintereggert vagy Philipp Lienhartot sem. Mondjuk Alaba a válogatottban lassan már csak kapust és csatárt nem játszott, általában a középpályán számolnak vele. De ez nem rossz hír, hogy bárhol megállja a helyét. Lainer és Dragovic szintén német első osztályú csapatból érkeznek. Középen Xaver Schlager és Marcel Sabitzer okozhat bonyodalmat, elől pedig az a Sasa Kalajdzic, aki hihetetlen formában várja a soron következő három mérkőzést. Csapatában a szezon elején csak csere volt, majd Nicolas Iván González sérülése miatt kezdőbe került, azóta pedig kirobbanthatatlan. Nem is csoda, az elmúlt 10 meccsén 8 gólt rúgott…

Az osztrák szurkolóknak egyedül amiatt lehet hiányérzete, hogy a Bayer Leverkusenben játszó Julian Baumgartlinger kimaradt. De ennek is megvan az oka, a 33 éves középpályás január vége óta sérült.

Összefoglalás

Na, most aztán tényleg fel van adva a lecke! Ezek a keretek egyszerűen baromi jók. Nagy izgalmakat várok ettől a mérkőzéstől és nagy csalódás volna, ha valami szottyadt kis pötyögést kapnék.

A skótok az elmúlt időszakban bizonyították, hogy ismét helyük van a legjobbak között, még ha a top válogatottakhoz nem is érnek fel. A Premier League-ben szereplő játékosok nagyot dobnak a gárda erején, és ez bizony látszik is. Most meg még inkább meg fog, és igen, megint Che Adamsre gondolok.

Hazai pályán 2019. októbere óta veretlenek, az utolsó vereséget a belgák mérték rájuk, mondjuk az csúnya volt (0-4).

Az osztrákok sem panaszkodhatnak, legutóbbi négy idegenbeli meccsüket idegenben megnyerték, pedig Románia és Norvégia ellen is játszottak. Ők 2019. novemberében szenvedtek vereséget Lettország ellen, de annak a mérkőzésnek már nem volt tétje.

Én most a gólokra fogadnék. Méghozzá arra, hogy mindkét csapat szerez gólt. Meglepő lenne, ha nem így történne, persze, a futballban bármi megtörténhet. Ami pedig a meccs kimenetét illeti: Hajlok a döntetlenre.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső