Skócia – Izrael: Fogadási Tippek és Európa Bajnokság Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 06.
Skócia
Teljesítmény:
N D N N N
  • Hampden Park
  • Október 08. 20:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Izrael
Teljesítmény:
D D V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy olyan összecsapással zárom a mai napot, amely felfogható egy Nemzetek Ligája visszavágónak. A két együttes ugyanis nem is olyan régen (szeptember 4-én) már összecsapott egymással egy másik sorozatban. Akkor bár a hazai pályán játszó skótok jobban teljesítettek, meg kellett elégedniük egy döntetlennel, Izrael válogatottja Zahavi révén egyenlíteni tudott.

Ezúttal egy – mondhatjuk – sokkal fontosabb meccs vár rájuk, hiszen a tét az Európa Bajnokság is lehet.

Vajon most milyen eredménnyel zárul a Skócia – Izrael találkozó?

Mi történt korábban?

Vegyük sorra, milyen meccseket játszottak mostanság, milyen kerettel vágnak neki a meccsnek a csapatok és hogy szerepeltek a csoportjukban?

Skócia

A skótok számára valóban nagyon fontos mérkőzésről van szó, ők több mint 20 éve nem vettek részt világeseményen, a Franciaországban rendezett VB-n szerepeltek utoljára. A skót válogatott EB selejtezős teljesítménye szó szerint felemásra sikeredett, 5 győzelemmel és 5 vereséggel, 15 ponttal végeztek a csoportjukban. Igazából arra, hogy egyenes ágon jussanak ki az EB-re nem volt esélyük, a belga és az orosz válogatott nagyon megverte a mezőnyt.

A belgák különösen erősek voltak, mind a tíz selejtezős meccsüket hozták, a gólarány pedig elképesztő volt: 40 rúgott és mindössze három kapott gól.

Az tiszta sor, hogy az oroszok és a belgák legyőzték őket, de hozott egy igencsak kellemetlen eredményt a skót csapat: 2019 márciusában 3-1-es, kínos vereséget szenvedtek Kazahsztán válogatottjától.

A Nemzetek Ligájában épp Izrael és Csehország ellen játszottak, a már említett 1-1-et követően a cseheket kisebb meglepetésre 2-1-re felülmúlták.

Nincs könnyű helyzetben a csapat szövetségi kapitánya, az első tréningen mindössze nyolcan tudtak részt venni. Sokan vasárnap még klubcsapatukban játszottak, így kevés idejük lesz a felkészülésre.

A csapat egyik legfontosabb hiányzója Scott McKenna, aki sérülése miatt nem tud részt venni a fontos összecsapáson.

Egymás elleni meccseik

Mivel friss meccsről beszélünk, engedjétek meg, hogy kicsit összefoglaljam az ott történteket: Az ugyebár már kiderült, hogy a mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult, de nézzük, hogy alakult mindez?

Elég eseménytelen első félidőt játszottak a csą˝patok, az elején leginkább távoli lövésekkel próbálkoztak a csapatok, de míg a skótok két távoli lövése is mellé ment, addig legalább izraeli részről kaput találtak. Bár nem volt túlságosan veszélyes…

A félidő végén történt egy szöglet után egy szabálytalanság, ami után tizenegyeshez jutottak a hazaiak, ezt pedig Ryan Christie kőkeményen a kapu jobb felső sarkába lőtte.

Az egyenlítő gólra a második félidő derekán került sor, egy nagyon szép támadást követően Zahavi lőtt bombagólt.

Az eredmény már nem változott, végülis igazságos döntetlen született egy kiélezett meccsen.

Előző meccs eredménye
2020.09.04.Nemzetek Ligája
skócia
1:1
izrael
Nemzetek Ligája
2018.11.20.Nemzetek Ligája
skócia
3:2
izrael
Nemzetek Ligája
2018.10.11.Nemzetek Ligája
izrael
2:1
skócia
Nemzetek Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Izrael

Izrael válogatottja gyengén szerepelt a kvalifikáció folyamán, csoportjuk ötödik helyét tudták megszerezni, tehát az utolsó előttit. A csoport maga nem volt túlságosan erős, inkább kiegyensúlyozott. Persze, kiemelkedett közülük a lengyel csapat, akik végül az egész csoportot megnyerték.

Jól kezdték Zahaviék a megmérettetést, első három meccsükön hét pontot szereztek: Ikszeltek Szlovénia ellen, megverték Ausztriát és Lettországot. Ezt követő 7 meccsükből viszont csak egyet nyertek, így történt, hogy ötödik helyre csúsztak, csak Lettországot sikerült megelőzni.

A Nemzetek Ligájában 1-1 Skócia ellen, ezt kiveséztük már, másik meccsükön pedig ugyancsak 1-1-et játszottak, ezúttal Szlovákia ellen. Ez megint csak bravúr eredmény.

A skótok elleni meccshez képest ketten mindenképp hiányozni fognak. Taleb Tawatha és Dor Peretz produkáltak pozitív koronavírus-tesztet, ezért ők kihagyni kényszerülnek a találkozót.

Összefoglalás

Az esélyek, az oddsok, a játékerő egyértelműen Skócia mellett szól. Bár a két csapat legutóbb döntetlent játszott, az azért mégis összehasonlíthatatlan a mostani mérkőzéssel. Itt a tét óriási, habár még egy döntőt is sikerrel kellene megvívni a győztesnek.

A döntetlent megelőzően még két meccsük volt, egyszer a skótok, egyszer az izraeliek nyertek. Vendég gárda még sosem volt képes nyerni kettejük találkozóin.

A hiányzók miatt Izraelnek főhet jobban a feje, a skótok elég jó kerettel vágnak neki a meccsnek.

Erősen gondolkozom egy Under 2,5-en, de nem vagyok benne biztos, inkább hajlok a hazai győzelem felé, ami nagyon jó odds-szal kecsegtet. A játékosok játékban vannak a skótoknál, sérültjük nem igazán van, hazai pályán játszanak, szóval az én tippem most rájuk megy.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső