Skócia – Izrael: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 06.
Skócia
Teljesítmény:
N N V V D
  • Hampden Park
  • Október 09. 18:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Izrael
Teljesítmény:
V N N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ha a deja vu érzés kerített hatalmába benneteket, az bizony nem véletlen. Az utóbbi években elég sok Skócia – Izrael mérkőzést rendeztek, miután a két csapat egy csoportban szerepelt két Nemzetek Ligája sorozatban is, majd most a vb-selejtezők alatt is. De ha még nem unjátok, akkor most ezzel folytatjuk. A tabella izgalmasan alakul, no nem az élre gondolok, oda Dánia a kezdet kezdetén beköltözött és esélytelen, hogy ne maradjon ott, ugyanis hatból hatot nyertek, ez alatt 22 gólt szereztek és egyet sem kaptak. Egyet sem, nulla, zéró…

De mögöttük, na ott van az igazi buli. Skócia áll jelenleg a második helyen, közvetlenül utánuk következik Izrael egy pont lemaradással, így sikerült ismét olyan meccset választani, ami sorsdöntő lehet a csapatok számára.

Az elmúlt időszak vegyes eredményeket hozott, hol Izrael bizonyult jobbnak, hol pedig Skócia. De a legtöbb meccsen nem sikerült eldönteni, melyikük a jobb, csak az elmúlt egy évben három döntetlent játszottak.

Lehet, hogy ők már unják egymást, mi azonban biztosan nem, nagy elánnal vetjük bele magunkat a mérkőzésbe…

A csapatokról

Egy ideje nem láthattunk válogatott meccseket, tekintsük át, mi történt csapatainkkal az elmúlt időszakban!

Skócia

1998 után újra világeseményen vehettek részt a skótok, szereplésük azonban nem úgy sült el, ahogy szerették volna. Bár összességében szimpatikus futballt mutattak be, ez eredménnyel nem párosult, aminek következtében már a csoportjukból kihullottak, ők voltak az egyedüli brit csapat, amelyik nem jutott tovább.

Mindenesetre néhányunk szívét ellopták, voltak igazán jó momentumaik, az angolok elleni 0-0-ra gondolunk, de a Horvátország elleni 3-1-es vereség ellenére sem gondoltuk azt, hogy a skót egy rossz csapat lenne.

A VB selejtezőben jól állnak, egyetlen vereséget gyűjtöttek be hat mérkőzés alatt, azt is a dánoktól, akikről már meséltünk az imént. Izrael és Ausztria jelenthet veszélyt rájuk, bár az osztrákok legutóbbi két meccsükön vereséget szenvedtek, kiszállóban vannak a buliból.

Az utolsó találkozót épp Skócia ellen veszítették el, 1-0-ra tudtak nyerni Robertsonék a bécsi Ernst Happel Stadionban, a győztes gólt Lyndon Dykes büntetőből szerezte.

Egyébként sok gólt nem rúgnak a skótok, csak Moldova és Feröer-szigetek válogatottja talált be kevesebbszer, mint ők. Cserébe nem is kapnak sok gólt, ezen a listán csak Dánia előzi őket.

A keret gerince ugyanaz, mint akiket nyáron láthattunk, illetve a szeptemberi selejtezőkön, a skót szövetség twitter oldalán viszont többen hiányolták Tony Ralstont és Stephen Welsht, azzal kapcsolatban azonban tetszésüket fejezték ki, hogy Oliver McBurnie nincs a választottak között.

Steve Clarke teljes kerete:

Kapusok: Craig Gordon, Liam Kelly, Jon McLaughlin

Védők: Liam Cooper, Grant Hanley, Jack Hendry, Scott McKenna, Stephen O’Donnell, Nathan Patterson, Andy Robertson, Kieran Tierney

Középpályások: Stuart Armstrong, Lewis Ferguson, Billy Gilmour, John McGinn, Callum McGregor, Kenny McLean, Scott McTominay, David Turnbull

Támadók: Ché Adams, Ryan Christie, Lyndon Dykes, Ryan Fraser, Kevin Nisbet

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.28.VB-selejtező 2022
izrael
1:1
skócia
VB-selejtező 2022
2020.11.18.Nemzetek Ligája
izrael
1:0
skócia
Nemzetek Ligája
2020.10.08.EB-selejtező 2020
skócia
5:3
izrael
EB-selejtező 2020
2020.09.04.Nemzetek Ligája
skócia
1:1
izrael
Nemzetek Ligája
2018.11.20.Nemzetek Ligája
skócia
3:2
izrael
Nemzetek Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Izrael

A válogatott számára a kvalifikáció az Európa-bajnokságra nem sikerült, de nem gondolnám, hogy ezen meg voltak lepődve a szurkolók. Ne értsetek félre, szerintem az izraeli válogatott egyre jobb és jobb, de nem az volt a realitás, hogy ők kijuthatnak.

Csoportjukban csak az utolsó előtti, azaz az ötödik helyen végeztek, csak és kizárólag Lettországot tudták megelőzni, akik legyünk őszinték: Nem egy futball nagyhatalom.

Most viszont kifejezetten tetszetős teljesítményt nyújtanak, és pont a keretüket vizsgálva jöttem rá, mennyi-mennyi jó játékos származik ebből az országból. De mielőtt rátérnénk a keretre, nézzük az eredményeiket, amit eddig a selejtezőkön értek el: Willi Ruttensteiner együttese vereséggel indított, ezt követte egy skótok elleni 1-1, később pedig Moldovát simán verték idegenben.

A szeptemberi találkozók kétharmada remekül sült el: 4-0 a Feröer-szigetek ellen, majd egy parádés meccsen, parádés teljesítménnyel 5-2-re múlták felül a sógorokat. Majd jött a feketeleves, ötöt kaptak idegenben Dániától. Emlékszem erre a mérkőzésre, azt gondoltam, hogy az osztrákok elleni teljesítmény farvizén evezve legalább egy gólra jók lesznek. Nem lettek.

Ami a keretet illeti: A támadó sor parádés, a középpályások között is találhatunk olyan játékosokat, akik európai topligákban játszanak, viszont a védelmen lenne mit csiszolni.

Nézzétek meg magatok:

Kapusok: Ariel Harush, Ofir Marciano, Itamar Nitzan

Védők: Eyad Abu Abaid, Joel Abu Hanna, Ofri Arad, Ori Dahan, Eli Dasa, Ofir Davidadze, Orel Dgani, Hatem Elhamed, Sun Menachem, Eitan Tibi

Középpályások: Mohammad Abu Fani, Omer Atzili, Nir Bitton, Dan Glazer, Dolev Hazizia, Gadi Kinda, Bibras Natcho, Don Peretz

Támadók: Eran Zahavi, Liel Abada, Munas Dabbur, Manor Solomon, Shon Weissman

Összefoglalás

A skót csapatból ezúttal egy játékos fog hiányozni, Grant Hanley eltiltás miatt nem szerepelhet, összejöttek a sárga lapok. Ez nagy érvágás Steve Clarke-nak, aki így gondban van, ki legyen a védőhármas harmadik tagja. Merthogy Kieran Tierney és Jack Hendry adottak. Minden valószínűség szerint Scott McTominay vonul hátrébb, középen úgyis ott van Billy Gilmour és John McGinn, akiknek szintén helye van a kezdőben.

Kérdés, hogy ki lesz majd elől, mi arra gondolnánk, hogy Lyndon Dykes mellett Ché Adams fog játszani, mögöttük pedig Ryan Christie.

A vendégeknél sok meglepetésre nem számítunk, egyedül Hatem Elhamed eltiltott, az ő helyére Nir Bitton kerülhet. Biztosak vagyunk benne, hogy a mester bizalmat szavaz majd Zahavinak, Dabburnak és Solomonnak is, csereként pedig Shon Weissman jöhet megmentőként.

Mert szerintünk szükség lesz rá. Ez a skót csapat a klasszikus brit futballt erőlteti, és ez jól is áll nekik. Sokat van a labda a szélen, a szélső védők rengetegszer csatlakoznak a támadásokhoz, egy ilyen védelmet nem lesz könnyű feltörni.

Azonban a skótok támadói sem viszik túlzásba, a gólarány alkalmával erről már beszéltünk. Az utóbbi öt meccsükből tehát három végződött döntetlennel, 2018-ban, hazai pályán a skótok bizonyultak jobbnak.

Érdekes még az, hogy ezen az öt meccsen szintén nem kényeztettek el bennünket gólokkal, véleményünk szerint most sem fognak.

Nekünk erre az összecsapásra két tippünk van: Az egyik az, hogy két és fél gólnál kevesebb születik, a másik pedig az, hogy Skócia nagy nehezen, de fel tudja majd őrölni a vendégek védelmét. 1-0-s eredményt várunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső