Slavia Praha – Arsenal: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 13.
Slavia Praha
Teljesítmény:
N D D N N
  • Sinobo Stadium
  • április 15. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Arsenal
Teljesítmény:
N D V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egyértelműen a leggyengébb láncszem a Slavia Praha a mostani mezőnyben, és lám, mégis van esélyük bejutni a legjobb négy közé! Már jó pár meglepetést okoztak, kezdve a csoportkörrel, majd az egyenes kieséses szakaszban sem ők voltak soha a továbbjutás esélyesei, de egyszerűen, letisztult futballal, igazi csapatként léptek tovább olyan ellenfeleken, mint a Glasgow Rangers vagy a Leicester. Ez utóbbi nem kis szó, valljuk be.

Most egy újabb angol csapatot sodort feléjük a sors, és a londoni odavágón nem adták könnyen magukat. Olyannyira nem, hogy az utolsó pillanatban egyenlítettek, és így nem kell hátrányból várniuk a hazai visszavágót.

Az Arsenaltól valószínűleg mindenki többet várt a bajnokságban, de az Európa Ligás teljesítményükre nem igazán lehetett panasz. Ők voltak az egyetlen csapat, akik hat győzelemmel jutottak tovább a csoportjukból. Aztán az egyenes kiesés már kicsit neccesebb volt. Hátrányból kellett fordítaniuk a Benfica ellen, valamint az Olympiakos is megverte őket hazai pályán.

Érdekes visszavágóra van kilátás, ahol persze még mindig az ágyúsok számítanak favoritnak, de a meglepetés most is benne van a pakliban.

Kezdjük a Slavia Praha – Arsenal találkozót!

Mi történt az odavágón?

Ez már a második mérkőzés, érdemes feleleveníteni, hogy mi történt Angliában az előző héten!

Arsenal – Slavia Praha

Eléggé foghíjas csapattal volt kénytelen a vendégcsapat pályára lépni, a fogadóirodák oddsa az Arsenal győzelmére egyre lejjebb és lejjebb ment. Aki viszont könnyed hazai sikerre számított, az nagyon gyorsan csalódott. A csehek egyáltalán nem ijedt nyusziként léptek pályára, sőt, az első negyedórában csak ők lőttek kapura. Egészen pontosan Lukas Provod, aki egy kifejelt labdát tűzött kapura körülbelül 16 méterről. Bernd Leno repült, de arra nem volt szükség, hogy beleérjen a labdába, az egy fél méterrel elkerülte a kaput.

Komolyabb lehetőség ezután sem született, ami meglepő volt, hogy az Arsenal támadásai egyáltalán nem jelentettek veszélyt a kapuba visszatérő Ondrej Kolarnak. A kapus azután lépett újra pályára, hogy Kenan Roofe nagyon csúnyán elintézte őt. Kapott egy csinos fejvédőt, de a lényeg, hogy már jól van, és játszhatott.

Történt egy veszélyes szituáció a második félidő elején, ekkor Bukayo Saka és David Zima versenyfutásának végén utóbbi lökte fel az előbbit. Sokan akartak tizenegyest, de a szabálytalanság még kívül kezdődött. A szabadrúgást Willian csavarta kapura, és nem is sokat tévedett: A kapufáról vágódott ki a labda.

Mielőtt rátérnék a gólokra, még megemlíteném Jan Boril gólhelyzetét, a balbekk lövését Leno lábbal hárította.

Beléptünk az utolsó tíz percbe, és elkezdtek „potyogni” a gólok. A 86. percben a csereként beállt Nicolas Pépé egy szép labdát kapott, majd Kolar felett átlöbbölte a labdát, de a Slavia ezt követően képes volt egyenlíteni, Tomas Holes, a csapat belső védője húzódott fel egy szögletre a hosszabbításban, és a próbálkozása végén sikerrel járt.

Nem lehet azt mondani, hogy bármelyik csapat győzelmet érdemelt volna, ez így volt nagyjából igazságos… Persze, a visszavágón így vagy úgy, de el fog dőlni, hogy melyikük a jobb csapat, mindketten nem juthatnak tovább.

Előző meccs eredménye
2021.04.08.Európa Liga
arsenal
1:1
slavia praha
Európa Liga
2007.11.07.Bajnokok Ligája
slavia praha
0:0
arsenal
Bajnokok Ligája
2007.10.23.Bajnokok Ligája
arsenal
7:0
slavia praha
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Egészen elképesztő mutatókkal rendelkezik a Slavia a cseh bajnokságban. Eltelt most már 26 forduló, ez idő alatt pedig egyszer sem tudták legyőzni őket. Veretlenségi sorozatuk a kupával és az Európa Ligával együtt elég veretes. Elképzelhetetlennek tartom, hogy ezt a – jelenleg – tizenhét pontnyi előnyt kiengedjék a kezük közül, még akkor is, ha a második helyen álló Sparta Praha mindkét elmaradt meccsét megnyeri. Apropó, Sparta Praha! Épp velük játszottak Trpisovskyék a hétvégén, és 2-0-ra győzték le a városi riválist. Tomas Holes ismét kapuba talált, mellette a cserejátékos, Stanislav Tecl is elszomorította a Sparta Praha szurkolóit.

Az Arsenal is nyert, ők idegenben gyűjtötték be a három pontot a már nagy valószínűséggel a Premier League-től búcsúzó Sheffield Uniteddel szemben. Mióta Chris Wilder távozott még gyengébb a játék, szóval számítani lehetett egy könnyű győzelemre. Az is lett, sima 3-0-ra nyert Mikel Arteta együttese, a gólokat pedig Lacazette és Martinelli szerezték, a francia csatár duplázott. Ezzel az ágyúsok továbbra is a kilencedik helyen állnak, de még van esélyük egy jó hajrával feljebb lépni…

Összefoglalás

Martinelli szereplése kicsit talán furcsának számított, de tekintve, hogy a támadóharmad baloldalára nem volt megfelelő embere Artetának… Aubameyang, Smith-Rowe és Martin Ödegaard is sérültek voltak a hétvégén, és ez igazából nem fog változni csütörtökig, így hát a 19 éves brazil kezdetésére jó esély mutatkozik. Már, ha a kisebb sérüléséből felépül. Ugyanez a helyzet Bukayo Sakával is, kapott egy kisebb rúgást, de a hírek szerint ő is rendben lesz csütörtökig.

A Smith-Rowe & Martin Ödegaard kettős is túl van a nehezén, azonban egyikük sincs olyan edzettségi szinten, hogy kezdőként vállalni tudják a játékot. Pierre-Emerick Aubameyang betegség miatt hagyta ki a hétvégi mérkőzést, nem valószínű, hogy játszhat a csehek ellen.

A cseheknél jó hír, hogy Ondrej Kudela letöltötte eltiltását, így a visszavágón már pályára léphet, ahogy már ott lehet a kezdőben Ibrahim Traoré is.

Egyébként Hromuda, Masopust és DOrley is egy lapra vannak az eltiltástól, de Trpisovskynak muszáj lesz kockáztatnia, ha valóban tovább akarnak jutni. Márpedig miért ne akarnának? Az esetleges problémákkal meg majd akkor foglalkozik, ha már ott tartanak…

Az első meccsre Arsenal győzelmet vártunk, és kevés gólt. A csehek viszont feladták a leckét a visszavágóra. Remek formában vannak, a hiányzóik is visszatérhettek, és ne feledjük: Az ágyúsoknál lehet számítani pár hiányzóra. A döntetlen innentől kezdve nem is annyira elérhetetlen, valamint továbbra sem hisszük, hogy gólzáporos meccsen dől el a továbbjutás.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső