Slavia Praha – Legia Varsó: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 17.
Slavia Praha
Teljesítmény:
N N V N N
  • Sinobo Stadium
  • Augusztus 19. 19:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Legia Varsó
Teljesítmény:
N V D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Harmadik Európa-liga meccsünk következik, amely a Slavia Praha – Legia Varsó párharc első felvonása lesz. Örömmel üdvözöljük itt a cseheket, bár nincs velük semmi problémánk az égadta világon, de ha nem itt lennének, az azt jelentette volna, hogy a Ferencvárost elbúcsúztatták. Nem így lett, a zöld-fehérek bravúros védekezéssel és olykor-olykor szerencsével, de végül túljutottak a Slavia Prahán, amely zsinórban háromszor nyerte meg a cseh bajnokságot.

Az a Legia Varsó az ellenfél, amelynek sorsa egy kicsit hasonlít a Slaviáéra. Hogy miért? Mert a visszavágón ők is támadtak, mint az őrültek, egy gól a hosszabbítást jelentette volna, akárcsak a cseheknél, és az ellenfél megúszta… Akárcsak a cseheknél.

Két csalódott gárda, két csalódott szurkolótábor, két csalódott vezetőedző. És csak egyiküknek fog összejönni az Európa-liga főtábla, szóval egyikük még csalódottabb lesz. De vajon melyikük? Keressük meg rá a választ, kezdünk azonnal!

A csapatokról

Megvizsgáljuk, hogyan jutottak el idáig, milyen akadályokat kellett leküzdeniük, illetve kitérünk a csapataink formájára is és aktuális híreire is.

Slavia Praha

Jindrich Trpisovsky remekül összefoglalta a Ferencváros elleni párharcot. Az a csapat jutott tovább, amelyik kevesebbet hibázott. Tökéletesen egyetértünk vele. Csak mert, ha teljesen reálisak vagyunk, ha tényleg a szívünkre tesszük a kezünk, akkor a prágaiak jobban játszottak. Viszont a kapu előtt egyáltalán nem volt szerencséjük, a focihoz pedig – általában – szükség van gólokra. Ez volt egyébként a Slavia első és egyetlen BL párharca idén, a harmadik körben indultak neki a csatának, és rögtön búcsúztak is.

Az első meccs volt egyébként a döntő, a Groupamában egy kétgólos vereségbe szaladtak bele, két teljes mértékben elkerülhető góllal nyert Peter Stöger csapata. A visszavágón pedig hiába szerzett gólt már az első félidőben Lukas Masopust, a másodikat nem sikerült begyötörni. Pedig még emberelőnybe is kerültek a hazaiak…

A cseh elsőosztályú bajnokságnak, mint címvédő vágtak neki, és – ki gondolta volna – eddig még nem hibáztak. Stabil védekezéssel, jó támadójátékkal húzták be mindhárom meccsüket, hat gólt szereztek és csak egyszer vették be a hálójukat. Ennek ellenére csak a negyedik helyen állnak a tabellán, ami annak köszönhető, hogy a Sigma Olomouc elleni találkozójukat elhalasztották a Fradi elleni rendkívül fontos visszavágó miatt.

Ivan Schranzot a nyáron ingyen szerezték meg, a válogatott támadó pedig hamar beilleszkedett új csapatába, három bajnokin négy gólt szerzett, a legutóbbi, Mlada Boleslav elleni találkozót 2-0-ra nyerte a csapat, a második gólt szerezte az EB-ről sérülés miatt lemaradó csatár.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Legia Varsó

Bevallom, sajnáltam a Legiát, véleményem, sőt véleményünk szerint megérdemelték volna legalább az egyenlítést a Dinamo Zagreb ellen. De most inkább haladjunk időrendben, lássuk a lengyelek menetelését, akik szintén a BL-ből estek át az EL-be.

Már a kezdet kezdetén pályán voltak, elsőre a norvég címvédő Bodo/Glimt csapatával kellett megküzdeniük. A csapat erejét mutatja, hogy a bajnokságot egészen nagy fölénnyel nyerték, átjutottak a százgólos álomhatáron, illetve csak egyetlen vereséget szenvedtek az egész idény alatt.

A norvég bajnokság erejét pedig az mutatja, hogy a Legia kettős győzelemmel jutott tovább a második körbe. Norvégiában 3-2-re nyertek, hazai pályán pedig 2-0-ra.

A meccset követően a Legia számára a Lengyel Szuperkupa következett, amit viszont meglepetésre elveszítettek a Rakow csapata ellen, tizenegyesekkel múlták őket felül 1-1-es rendes játékidőt követően.

A BL-ben is látszott, hogy talán megfogta őket a trófea elvesztése, az észt Flora kegyetlen csatára késztette őket. Az első – hazai – mérkőzést egy utolsó perces Guimares Lopes fejessel nyerték meg, a visszavágón pedig igazán peches volt a Flora. Ők rúgtak gólt, amit a játékvezető – nem biztos, hogy helyesen – annulált, az ellentámadásból pedig ismét Rafael Guimares Lopes talált be.

És akkor jött a Dinamo Zagreb elleni találkozó, ahol mi azt mondtuk, hogy van esélyük Luquinhaséknak, mert a horvát együttes eddigi mutatványával senkit nem nyűgözött le. Volt is esély, az első – Zágrábban rendezett – meccs 1-1-es döntetlennel fejeződött be, a Legia saját pályáján üthette ki a horvát bajnokot.

A meccs elején kaptak egy gólt, ám ezt követően teljesen beszorították ellenfelüket. Rengetegszer jutottak el Livakovic kapujáig, ám igazán nagy védenivalója nem akadt a hálóőrnek. Amit mi hiányoltunk, az egy elmaradt tizenegyes, amikor Theophile-Catherine aláfeküdt Tomas Pekhartnak. Nálunk az tizi volt, a bírónál nem.

Mindenesetre… A Legia Varsó kiesett, de vigasztalhatják magukat azzal, hogy az Európa-liga csoportkör meglehet, az Ekl pedig már megvan.

Összefoglalás

Mondjuk nem biztos, hogy azzal annyira elégedettek lennének, eléggé kis reputációval rendelkezik az újszülött nemzetközi kupa – egyelőre.

A cél az EL, ám a Slavia nagyon nehéz ellenfél. A Fradi ellen a játék majd’ összes elemében a zöld-fehérek fölé nőttek, egyben nem: A gólokban. Az meg eléggé fontos tényezője a focinak…

A fogadóirodák ezúttal szerintünk túloznak, a Slavia győzelmére mindössze 1.50 körüli szorzóval számolnak, ami véleményünk szerint nem fedi a valóságot. Hogy őket tartjuk-e esélyesnek? Egyébként igen, de nem lesz ez egy könnyű meccs. A Dinamo egy sokkal erősebb támadókkal rendelkező klub, mégsem szenvedtek az egész meccs alatt, sőt az egész párharc alatt.

Többször fogalmaztam úgy, hogy a horvátok elszórakozták a helyzeteiket, de az is kellett ahhoz az első meccses döntetlenhez, hogy a Jedrzejczyk által fémjelzett védelem keményen állta a sarat. Holott olyan támadók törtek a kapujukra, mint Bruno Petkovic, Mislav Orsic, Luka Ivanusec vagy Lovro Majer.

A Slavia legerősebb játékosai közé Ivan Schranz mellett Nicolae Stanciu, Lukas Masopust és Abdallah Sima tartozik, aki színt vitt a Fradi elleni meccsbe, szélvészgyors elfutása után történt a találkozó egyetlen gólja.

A hétvégén a Slavia tehát nyert a Mlada Boleslav ellen, ugyanilyen mértékű győzelmet arattak a lengyelek is, a Warta elleni gólokat Guimares Lopes és Tomas Pekhart szerezték.

Sérültek:

David Hovorka, Jan Boril, Lukas Provod, Mick van Buren, Srdjan Plavsic, Peter Olayinka, Alexander Bah, Michael Krmencik a hazaiaknál nem szerepelhet – és vannak azért fájó hiányzók -, a vendégeknél csak és kizárólag Bartosz Kapustka nem vehet részt a meccsen, aki akkor sérült meg, amikor a tömegbe vetette magát gólöröme közben… Pech…

Nem hinnénk, hogy sokgólos találkozó lesz, bár azt gondoljuk, hogy a Slavia végül győzelemmel hagyja el a Sinobot. Amelynek oldalában egyébként egy négycsillagos hotel működik, és a szobák egy részéből rá lehet látni a pályára (Tudom, mert tegnap foglaltam ott szállást). Ennek nem volt köze a meccshez, de ha lemegy ez az egész balhé, és korlátozások nélkül utazhatunk, nézzétek meg, Prága gyönyörű, a Sinobo mellett megszállni meg… Hát, biztos nagy élmény lesz.

De kanyarodjunk vissza a meccsre és összegezzük az eddigieket: Mi bizony a hazaiak szűk győzelmét várjuk a fontosabb hiányzók ellenére is, a gólszám pedig nem éri el a 2,5-et.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső