Slovan Bratislava – Olympiakosz: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 25.
Slovan Bratislava
Teljesítmény:
N V N D N
  • Tehelné pole
  • Augusztus 26. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Olympiakosz
Teljesítmény:
N V D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy újabb találkozó, ahol csak formaság a visszavágó? Minden bizonnyal igen. Holman Dávid együttese – Holman Dávid nélkül – 3-0-s vereséget szenvedett a pireuszi odavágón, továbbjutási esélyeik ezzel szinte nullára csökkentek.

A Slovan Bratislava anno még a Bajnokok Ligájából indult, ahol végül a Young Boys ütötte el őket a sorozattól. Egy 0-0-s hazai meccset követően 3-2-re kaptak ki a svájciaktól. I know that feel, bro… – gondolhatják most a Ferencváros játékosai…

Az Olympiakosz szintén a legrangosabb kupában kezdte meg a szereplést, őket pedig a Ludogorets Razgrad búcsúztatta, miután 1-1-es hazai meccsüket egy idegenbeli 2-2 követte. Tavaly ez még olyan eredmény volt, ami továbbjutást ért volna, most viszont tizenegyespárbajig fajult a meccs, mivel nincs már idegenben lőtt gól szabály. A szétlövésben pedig a bolgárok voltak jobbak.

Azt tudjuk mondani, mint az előző tippünknél: A fő kérdésre már megkaptuk a választ, azonban a labda gömbölyű, van még 90 perc, ennyi idő alatt pedig számtalan dolog történhet, ami a továbbjutásra nem lesz befolyással, ám a pénztárcánkra igen.

A Slovan Bratislava – Olympiakosz mérkőzéssel folytatjuk.

Mi történt az odavágón?

Röviden felelevenítjük az első mérkőzést. Összefoglaljuk a találkozó legfontosabb történéseit, valamint a gólokat.

Olympiakosz – Slovan Bratislava

Tippünkben azt mérlegeltük, hogy a Slovan Bratislava képes lehet-e Görögországban gólt szerezni. Végül arra jutottunk, hogy igen, így meg is fogadtuk, hogy mindkét fél gólt szerez. Tévedtünk.

Abban viszont nem, hogy a görög csapat a jobb csapat, és behúzzák a találkozót. A vártnál simábban jött össze ez számukra.

A kezdők:

Olympiakosz:

Vaclik – Lala, Papastathopoulos, Cisse, Reabciuk – M’Vila, Mady Camara – Valbuena, Aguibou Camara, Masouras – El Arabi

Slovan Bratislava:

Chovan – Pauschek, Abena, Kashia, Bozhikov – Kankava, de Kamps – Weiss, Rabiu, Zmrhal – Cavric

Hát, volt pár sima meccs az Európa-liga legutóbbi fordulójában, mind közül ez volt az egyik legsimább. Top 3-ban biztosan bent van, hiszen a Slovan rendkívül gyengén futballozott, a görögök még ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyerték meg a találkozót, és jutottak fél lábbal már a főtáblára.

Rögtön az elejétől kezdve magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat, és lényegében végig támadták az első játékrészt. Van is miről beszámolni, például Yann M’Vila negyedik perces lövéséről, ami ugyan még elkerülte a kaput, de a görög szurkolók legnagyobb örömére a támadások nem álltak le, végig sakkban tartották a szlovákokat.

A szekér igazán a 20. perc után indult be, ekkor tömegesen jöttek a hazai helyzetek. Aguibou Camara csak egy centivel maradt le egy középre ívelt labdáról, majd Yussuf El Arabi egy gyönyörűen végigvitt akció végén hagyott ki ordító ziccert. Pontosabban Chovan védett. Nem utoljára a félidőben, egy perccel El Arabi helyzete után Aguibou Camara lehetőségét is kiütötte a 25 éves portás.

A pozsonyiak a 37. percben törtek meg, miután egy szöglet után ide-oda pattogó labdát Mady Camara vett kezelésbe. Az túlzás, hiszen kapásból becsavarta a lasztit a jobb sarokba.

Legutóbb, mikor a középpályás gólt rúgott – az sem volt csúnya – utána egyből lerúgta ellenfele fejét a helyéről, ez a mozdulat most elmaradt…

Maradtak lendületben a hazaiak, a szünet előtt még El Arabi lőtt mellé, majd az igencsak aktív M’Vila távolija nyitotta a második félidőt is. Ez a bomba is mellé szállt, mint eddig az összes.

Az 52. percben jött az újabb hazai gól: Mathieu Valbuena beadása a másik csapatkapitány, Vasil Bozhikov testéről pattant Abou Pape Cissé lába elé, aki még azelőtt kotorta a kapuba, hogy Chovan eszmélni tudott volna. Kaotikus gól volt, de ugyanannyit ért, mint Mady Camara gyönyörű tekerése.

Csak idő kérdése volt a harmadik Olympiakosz gól, a második találatot követően is úgy mentek előre a hazaiak, mintha az életük múlna egy újabb gólon. Chovan kétszer is fel tudta tartóztatni a piros-fehér mezeseket, de saját játékosával nem számolt. Megint a csapatkapitánynak volt egy szerencsétlen mozdulata, a 68. percben Vasil Bozhikov egy szöglet után fejjel vette be saját kapuját.

A meccsről mindent elárul, hogy a Slovan Bratislava a 85. percben lőtt először és utoljára kapura. Ekkor ifj. Vladimir Weiss gondolt egyet, és lőtt távolról. A kísérletet rossznak nem lehetett nevezni, ám Tomas Vaclik nyugodtan szemlélhette a labdát, ami elhúz a kapu mellett.

Sokkal nagyobb ellenállásra számítottunk, és egy veszélyesebb Slovanra. Ez így nagyon vérszegény volt, rendkívül gyenge és kiábrándító. Nincs sok bizodalmunk a visszavágót illető feltámadásban.

Előző meccs eredménye
2021.08.19.Európa-liga
olympiacos
3:0
slovan bratislava
Európa-liga
2009.08.05.Bajnokok Ligája
olympiacos
2:0
slovan bratislava
Bajnokok Ligája
2009.07.29.Bajnokok Ligája
slovan bratislava
0:2
olympiacos
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mi várható a visszavágón?

A görög bajnokság még mindig nem kezdődött el, így az Olympiakosz játékosainak ismét volt ideje regenerálódni a visszavágó előtt. Amire nem tudom, mennyire van szükségük, hiszen az első meccsen a fontosabb kérdéseket gyakorlatilag lezárták. Ha innen a Slovan Bratislava fel tud állni… Hát, akkor le a kalappal előttük.

A szlovák bajnokság viszont elrajtolt már, a Slovan Bratislava pedig győzni tudott a legutóbbi fordulóban. Ellenfelük a Sered együttese volt, és egy első percben szerzett Dejan Drazic gólnak köszönhetően lett övék a három pont. Ezzel Hentyék hibátlanok, négyből négyet nyertek meg.

A pozsonyiaktól továbbra is két játékos hiányzik, új sérültekkel nem kell szembenéznie id. Vladimir Weiss vezetőedzőnek. Fájó – nem csak nekünk, hanem nekik is -, hogy Holman Dávid az egyik sérült, aki még mindig épülget fel súlyos sérüléséből, amit azonnali műtét követett. A másik hiányzó pedig a balbekk, Lucas Lovat.

És ha már az imént szóba került Ezekiel Henty: Mi hiányoltuk őt a kezdőcsapatból, a visszavágón talán már ő és Rafael Ratao is pályára léphet.

Az Olympiakosznál továbbra is a már megszokott duó, Tiquinho Soares és Kostas Fourtounis nem bevethető.

A kezdőbe minden bizonnyal vissza fog térni Ruben Semedo, arra is van esély, hogy Konstantinos Tzolakis védjen Tomas Vaclik helyett.

Hitünk szerint az Olympiakosz itt már nem fogja túlzásba vinni a támadásokat, bár egyetlen találat letörheti a Slovan szarvát. Jobb játékra számítunk a hazaiaktól, mint legutóbb – mondjuk annál csak jobb lehet –, és ha nem is találnak be, de vezetnek majd pár veszélyes támadást.

Szerintünk a meccset szűken, de ismét a görögök nyerik, 2,5 gól alatti eredményre számítunk, egy maximum kétgólos Olympiakosz sikerre.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső