Slovan Bratislava – Olympiakosz: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 09.
Slovan Bratislava
Teljesítmény:
N D N V N
  • Tehelné pole
  • Augusztus 11. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Olympiakosz
Teljesítmény:
D V D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hiába volt az Olympiakosz esélyesebb, idén az európai kupákban el vannak átkozva. A Bajnokok Ligájából úgy estek ki, hogy a korábban kevésbé esélyesnek gondolt Maccabi Haifa konkrétan felmosta velük a padlót, most meg otthon nem bírtak a Slovan Bratislavával. Carlos Corberan talán megejtett egy telefont Stanislav Cherchesovnak, a Fradi orosz edzője tudja, hogyan lehet mérkőzést nyerni Pozsonyban.

Vladimir Weissék kihúzták döntetlennel Pireuszban, így ők váltak a továbbjutás esélyeseivé. Bár már idegenben lőtt több gól-szabály nincs, attól még ez egy értékes eredmény, sajátjaik előtt kiharcolhatják a következő fordulót. De ehhez a görögöknek is lesz néhány szava.

Minket a szlovák bajnok eddig nem igazán győzött meg, a BL-ben négy meccsük volt, egyen játszottak jól… A Fradi elleni odavágó sikerült jól számukra, a visszavágó már jóval kevésbé, előtte meg a grúz Dinamo Batumi ejtette őket majdnem ki… Szóval nem egy jó csapatról beszélünk.

Előny lehet számukra, hogy meccsben vannak már, a BL-ben a kezdetektől fogva játszottak, míg a bajnokságból is lement – ha minden igaz – három forduló.

Közben az Olympiakosz csak és kizárólag a kupákban lépett eddig pályára, és nem is tudtak úgy felpörögni, ahogy az kellett volna.

Bár a közvélemény, a szakírók jó része lát esélyt a szlovák győzelemre, a bukmékerek nem így gondolják. Három és félszeres pénz a Slovan-siker, kétszeres az Olympiakosz. A döntetlen közben 3.30-3.50 között mozog.

Kezdjük a Slovan Bratislava – Olympiakosz mérkőzést!

Az előző mérkőzésen történt

Nagy esélyese volt a hazai csapat a múltheti meccsnek, de az Olympiakosz gyenge kezdése után nem tudott felpörögni, és csak döntetlent értek el. A lehetőségeik pedig megvoltak… Az első a hetedik percben, amikor Tiquinho Soares lekészítését Georgios Masouras kilőtt a lelátóra. Nagy helyzet volt, de rosszul találta el a válogatott játékos a labdát.

A másik oldalon is volt helyzet, Green gyenge lövését Vaclik hagyta volna, hogy kimenjen, de a túloldalon becsúszva még kapura továbbított Zmrhal. Nagyon kiszorított szögből lőtt, az alapvonalról, így nem tudott hálóba találni, csak a kapufát találta el.

A 22. percben a vendégek legjobbja, Tigran Barseghyan kapott remek labdát Juraj Kuckától, a védők mögé került, kapura is lőtt, de Vaclik lábbal védett.

A félidő utolsó lehetősége is a pozsonyiak előtt adódott, Kucka hat méterről lőtt fölé nagy helyzetben.

Összességében egyébként az Olympiakosz irányított, viszont veszélyesebb lehetőségei a vendégeknek voltak. A fordulást követően, az 53. percben megint Masouras próbálkozott, ez a bomba jobb volt, mint a meccs elején bemutatott, itt már Chovanra is szükség volt, ő tolta szögletre a lövést.

Tíz perccel később Mady Camara gyönyörű mozdulattal húzott kapura egy szögletet, Chovan pont ott állt, és így hárítani tudott.

És milyen a foci, a hazaiak ahelyett, hogy rúgtak volna egyet, kaptak egyet… Egy perccel Camara helyzete után egy hosszú indításra csapott le André Green, kihasználta, hogy Papastathopoulos nem tudta hazaadni a játékszert, és simán csavart el Tomas Vaclik mellett. A görög védő reklamált, miszerint a csatár lökte őt, de ha ez így lenne, akkor percenként kellene szabadrúgást fújni egy meccsen…

A folytatásban a Slovan Bratislava őrizte egygólos előnyét, az Olympiakosz ment előre. Két helyzetük is volt, az egyik nem talált kaput, a másiknál Chovan tisztázott. Már a 86. percben jártunk, amikor végre sikerült feltörni a szlovák védelmet, Youseff El Arabi váltotta gólra Mathieu Valbuena szögletét. Mindketten csereként léptek pályára…

Az Olympiakosz hiába játszott jobban, a Slovan remekül védekezett, és kevés elfutásuk egyikét gólra is váltották. Ez alapján a visszavágó kemény csatát ígér, jobb helyzetkihasználásra van szükség a görög bajnokcsapattól…

Slovan Bratislava

A szlovák együttes nagyon szeretett volna a Bajnokok Ligája csoportkörbe kerülni, de maga az edzőjük vallotta be, hogy erre nem állnak készen. A Ferencváros ellen ki is estek, ez duplán problémás volt a történelmi ellentétek miatt. Most, az Olympiakosz ellen, ha nem is remekeltek, de egyáltalán nem játszottak rosszul, és a döntetlennek köszönhetően meg lehet az esélyük a továbbjutásra.

Nyilván felsejlett sokak fejében, hogy a Fradi ellen még a győzelem sem volt elég idegenben, és igen, most is benne van a pakliban, hogy a görögök megrázzák magukat. Merthogy jobb csapat az övék, csak még nem igazán álltak össze, és mivel csak a nemzetközi ligákban szerepelnek, nem is igazán tudnak formába lendülni.

A Slovannak meg már tart a bajnokság, a hétvégén a Skalica együttesével játszottak, és nyertek 3-0-ra. A gólokat három különböző játékos szerezte, Zmrhal, Saponjic és Hrncar.

Michal Sulla, Ibrahim Rabiu, Eric Ramirez és Marian Chobot még mindig sérült, és most csatlakozott hozzájuk Holman Dávid. A magyar középpályás megint komoly sérülést szenvedett, most a másik lábában szakadt el a térdszalag, hosszú hónapokra kidőlt… Jobbulást kívánunk!

A várható kezdőcsapat:

Chovan – Pauschek, Kashia, Abena, De Marco – Kucka, Kankava – Barseghyan, Chakvetadze, Zmrhal – Green

Előző 5 meccs eredménye
2022.08.04.Európa-liga
olympiacos
1:1
slovan bratislava
Európa-liga
2021.08.26.Európa-liga
slovan bratislava
2:2
olympiacos
Európa-liga
2021.08.19.Európa-liga
olympiacos
3:0
slovan bratislava
Európa-liga
2009.08.05.Bajnokok Ligája
olympiacos
2:0
slovan bratislava
Bajnokok Ligája
2009.07.29.Bajnokok Ligája
slovan bratislava
0:2
olympiacos
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Olympiakosz

Még el sem kezdődött igazán a szezon, máris váltott az Olympiakosz. A Maccabi Haifa elleni komoly vereséget nem bírta el Pedro Martins, a mérkőzést követően menesztették, a helyére pedig a tavaly a Huddersfieldet playoffig vivő Carlos Corberan ült le. A spanyolnak minden bizonnyal jobban fekszik a görög flóra és fauna, mint az angol időjárás, talán egy kicsit jobban érzi magát. És nem mellesleg a másodosztály helyett az Európa-ligában szerepelhet.

Egy meccsig még biztosan, a többit meglátjuk. Az első meccsén elért döntetlen nem jó, de a körülmények ismeretében nem is olyan rossz.

Kevés változtatást csinált elődjéhez képest, a kezdő magja ugyanaz maradt. Ez amúgy a legizgalmasabb változás a Pireusz háza táján. Mivel még nem megy a bajnokság, sok új dolgot nem tudunk velük kapcsolatban elmondani.

A kezdőben ismét Pipa kap helyet majd a jobb-bekk poszton, mivel Sime Vrsaljko megsérült. Mellette Konstantinos Manolas sem egészséges, valamint Aboubakar Kamara, Athanasios Androutsos és Nikola Cumic sem elérhető.

Illetve ott vannak a nem nevezettek: In-beom Hwang, Ögmundur Kristinsson, Konstantinos Fortounis, Marios Vrousal, Kenny Lala, Maximiliano Lovera, Ahmed Hassan, Bandiougou Fadiga, Doron Leidner, Alexandros Nikolias, Diby Keita, Joao Carvalho, Pépé, Giannis Masouras és Leonardo Koutris.

Szép hosszú lista…

Youseff El Arabi gólja után a kezdőbe vágyik, ahogy Mathieu Valbuena is tudna segíteni, annak ellenére, hogy már elmúlt 37 éves.

A várható kezdőcsapat:

Vaclik – Pipa, Papastathopoulos, Cisse, Reabciuk – Valbuena, Kunde, M’Vila – Zinckernagel, El-Arabi, Masouras

Tippelde

A legutóbbi hazai kupameccsén a Pozsony négy gólt kapott. Most is elképzelhető, hogy komolyabb gólzáporos meccset láthatunk. A Slovan nyugodtan teheti a labdát, nincsenek előnyben ugyan, de az Olympiakosz a kezdetektől magához akarja majd venni a kezdeményezést. És ezt kontrák formájában használhatja ki a hazai csapat. Leginkább Tigran Bargeshyanban bízhatnak, az örmény messze kiemelkedik a csapatból. A másik oldalon sokan vannak, akik eldönthetik a mérkőzést.

Véleményünk szerint benne van a pakliban egy két és fél gól feletti eredmény, a fogadóirodák részint ezt tartják valószínűbbnek. Mi is, szóval erre fogadunk.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 2.13 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 2.10 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 2.10 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső