Slutsk – Energetik-BGU: Fogadási Tippek és Vysshaya Liga Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 04.
Slutsk
Teljesítmény:
N N N D N
  • Gorodskoi Stadion
  • Május 08. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Energetik-BGU
Teljesítmény:
N V V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Vysshaya múlt héten rendezett fordulójában ismét voltak olyan mérkőzések, amikre az egyszeri szurkoló felhúzza a szemöldökét. Ilyen meccs volt a Slutsk meccse, akik bár listavezetőként utaztak a Dinamo Minsk otthonába, de gyakorlatilag mindenki hazai győzelmet várt. A Slutskot azonban nem érdeklik holmi oddsok meg várakozások, behúzta a találkozót. Lassan el lehet hagyni a „meglepetés” jelzőt, amikor róluk beszélünk, kétségtelenül megérdemelten állnak az élen hét fordulót követően.

Az Energetik hozta a kötelezőt, a győzelem nélkül álló Smolevichivel játszott, itt viszont jött a papírforma.

A nyolcadik forduló nyitómeccsén Slutsk – Energetik-BGU meccset rendeznek.

Mi történt az előző fordulóban?

Bíztató játékot mutatott a Dinamo Minsk az elmúlt hetekben, míg a Slutsk megszenvedett az utolsó Belshynával, így a belorusz lapok és mi is hazai győzelmet vártunk, de a kiscsapat, amelynek egyre több rajongója van világszerte alaposan ránk cáfolt.

Olyan gólok születtek ezen a találkozón, amely bármely erős, nyugati bajnokság csapatának becsületére válna.

A gólok sorát Dramane Salou nyitotta, egy kipattanó labdát jó 25 méterről bombázott a Dinamo kapujának bal alsó sarkába. Jól eltalálta és a lövés is bombaerős volt, így nem védhetett Plotnikov. Érdekesség, hogy Salou ezt megelőzően mindössze 20 percet játszott a Slutskban.

Támadgatott a hazai csapat, aminek egy tizenegyes lett az eredménye. A bíró sípja azt követően harsant fel, hogy Bakhart fellökte a kapujából kilépő Pankratov, aki egy sárga lappal is gazdagodott.

A sértett állt a labda mögé, Pankratov balra mozdult, Bakhar jobbra lőtt, de szerencsétlenségére a felső kapufát találta el, így nem sikerült egyenlíteni.

A második félidőben újabb szemet kápráztató gólt szereztek a vendégek. Umar két védővel a nyakán is sikeresen középre tudta passzolni a labdát, amire érkezett Abdul Gafar és sarokkal pofozta a kapuba a játékszert.

Érett a meglepetés (attól függetlenül írom ezt, hogy a Slutsk vezeti a tabellát), és a hazaiak nem tudtak felpörögni. A meccs legvégén sikerült szépíteni, Brucic gólja viszont nem ért pontot, győzött és megerősítette első helyét a Slutsk.

Előző meccs eredménye
2019.07.19.Vysshaya League
energetik bgu
0:1
slutsk
Vysshaya League
2019.03.31.Vysshaya League
slutsk
0:0
energetik bgu
Vysshaya League
2008.07.30.Belarus Cup
energetik bgu
1:0
slutsk
Belarus Cup
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Az Energetik-BGU bár nincs jó formában, mégis kötelező győzelem előtt állt, hiszen a Smolevichi volt az aktuális ellenfél, akik kiesőhelyen, 0 győzelemmel álltak a fordulót megelőzően. Úgy tűnik, ez a forduló a szép gólokról szólt, ugyanis a 17. percben Tweh egy védő kicselezése után éles szögben tökéletesen találta el a labdát, ami így a felső sarokban kötött ki, ezzel szerzett vezetést az Energetik.

A fordulást követően többször is növelhette volna előnyét a narancsmezes Energetik, Jaksibajev például kétszer is túljutott a kapuson, majd mindkétszer mellé lőtt. Ezenkívül volt még egy kapufa, Tweh jóvoltából egy életerős lövés, ami fölé szállt, míg a túloldalon a kapuig is alig jutott el a Smolevichi.

A hosszabbításban következett a Jaksibajev – Filtsov meccs harmadik felvonása, ezúttal is cselezni próbált az üzbég támadó, de a bíró szerint Filtsov szabálytalan eszközökkel állította meg, így következett egy büntető – a hosszabbítás hosszabbításában.

A negyedik párharcot a két fél között a támadó nyerte, a tizenegyest higgadtan lőtte a jobb sarokba, ezzel pedig kialakult a 2-0-s végeredmény.

A csapatok

Ahogy a felvezetőben írtam, már nem szabad meglepetés-csapatként hivatkozni a Slutskra. Tavalyi helyezésük után igazi diadalmenet az övék, a jó ég tudja, meddig tart ki ez a forma, de egyelőre kitart és Slutskban csak ez számít.

Az eddigi közös meccseik igazságos mérleget hoztak: 3 meccs, 1 Slutsk győzelem, 1 döntetlen, 1 Energetik győzelem.

A Slutsk szerezte a legtöbb gólt a bajnokságban, szám szerint 14-et, bár azt is meg kell említenünk, hogy a kapott gólok tabelláján is elől állnak, ezen a listán viszont nem dicsőség elől állni. 9 gól, ennyit kaptak, ennyiszer zörgették meg a Smolevichi hálóját is például.

Az Energetik három vereséget követően tudott ismét győzni, de a meccs képét látva nem igazán forgott ez a győzelem komoly veszélyben, hiszen a Smolevichi egyszer sem hagyta el győztesen a pályát. Jaksibajev személyében ismét gólkirály-aspiráns csatár játszik az Energetiknél, jelenleg is ő vezeti a góllövőlistát, tavaly pedig Ilija Skurin nyert 19 góllal.

Ez most nem tűnik háromesélyes találkozónak, mint a Vysshaya meccsek jó része. Egyértelműen Slutsk győzelmet várok, akár hendikeppel is rakható az éllovas csapat. Tippem: 2-0.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső