Soligorsk – Energetik-BGU: Fogadási Tippek és Vysshaya Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 június 05.
Soligorsk
Teljesítmény:
N N N D N
  • Sahcjor Stadion
  • Június 07. 19:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Energetik-BGU
Teljesítmény:
D N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A hét végére azért jusson egy kis belorusz futball is, nem tudom száz százalékosan elengedni őket, kicsit „guilty pleasure” számomra már ez a bajnokság. Bűnös élvezet, amit nehéz abbahagyni. Tudjátok, mint egy szörnyű sorozat, amit a barátaitoknak sem vallanátok be, hogy néztek, mert annyira ciki. Hát, én bevallom: Odáig vagyok a Vysshaya Liga történéseiért.

Még akkor is ha az Energetik-BGU egy szép összegtől fosztott meg a múlt héten, a 95. percben kapott góljuk kissé megrövidített. De hát ilyen ez a szakma…

Ezúttal a Soligorsk – Energetik-BGU meccset bontjuk ki részletesen.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Dinamo Minsk – Soligorsk

A tavalyi évben a harmadik helyen zárt a Soligorsk, idén viszont a Bresttel és a BATE-val karöltve gyengén indítottak. A Slutsk elleni vereség óta viszont hétmeccses veretlenségi sorozatban vannak (ha idevesszük a Brest elleni kupa visszavágóját is), hat meccset nyertek, egyszer végeztek ikszre. Ami velük kapcsolatosan mindenképp kiemelendő, az a védelem: 3, azaz három gólt kaptak 11 meccs alatt.

A Dinamo Minsknek sem sikerült feltörni ezt a zárat, a mérkőzés végeredménye ugyanis 1-0 lett a Soligorsk javára.

Az, hogy a Soligorsk jelenleg három kapott gólnál jár nagyban köszönhető a védelem mellett Gutor kapusnak is, aki egészen elképesztő teljesítményt tesz le az asztalra.

A Dinamo Minsk elleni első félidőben is volt dolga, de állta a sarat becsülettel és a félidőben maradt a gólnélküli döntetlen.

A fordulás után aztán megszületett a találkozó egyetlen gólja, szerzője az a Lisakovich, aki a legeredményesebb a Soligorskban (rögtön mögötte jön Podstrelov a maga 4 góljával). Egy szép kiugratást követően bevitte a labdát a tizenhatoson belülre és gyönyörű mozdulattal, külsővel – amolyan Modricosan – lőtt a rövid sarokba.

Ezzel a győzelmével a negyedik helyen állnak, de nagyon közel már a dobogó…

Egymás elleni meccseik:

Tavaly volt két meccsük egymás ellen, azokat megelőzően viszont 15 éve, 2005-ben így azokkal a meccsekkel már ne foglalkozzunk. A tavalyiak így is elég érdekesek, ugyanis mindkét alkalommal az idegenben játszó csapat nyert.

Előző meccs eredménye
2019.09.01.Vysshaya League
energetik bgu
1:2
soligorsk
Vysshaya League
2019.04.27.Vysshaya League
soligorsk
3:4
energetik bgu
Vysshaya League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Energetik-BGU – Vitebsk

Mint említettem, ez a meccs nekem különösen fontos volt a hétvégén, egy kombi-szelvényem múlt rajta. Szóval mérges voltam (élőben követtem a meccset a neten) a lefújást követően, mert a 95. percben bukni a szelvényt nagyon, de nagyon rossz érzés. És milyen rossz lehetett az Energetik játékosainak?!

Az Energetik hazai pályán amúgy is jól szerepel, biztos voltam a hazai sikerben. A kilencedik percben azért kissé elbizonytalanodtam, hiszen a Vitebsk szerzett vezetést, egy kiugratás után Carioca lőtte el a labdát Lesko lábai között.

Ment előre az Energetik és a csapatok igazi gólzáport rendeztek az első félidő végén. A 37. percben egyenlítettek a hazaiak Bakic fejesével, majd három perccel később egy kapáslövéssel már náluk volt az előny, Umarov szerzett szép gólt.

Két perccel később Nicolaescu egyenlített tizenegyesből, majd a félidő megkoronázásaként Tweh góljával ismét az Energetik vezetett. Négy gól nyolc perc alatt.

A második félidőben rúgott még egyet a narancsmezes hazai gárda, de azt érvénytelenítették.

És itt kezdődött a dráma… Yudchitset azonnali piros lappal állította ki a játékvezető, miután csúnyán rácsúszott a vendégek játékosára. Ahogy arra számítani lehetett, a Vitebsk támadni kezdett, míg az Energetik megpróbálta kibekkelni a maradék fél órát.

Hősiesen védekeztek, de a 95. percben (még leírni is fáj…) jött Cesar és fejjel kiegyenlített. Nem csak én, az Energetik is bukta a győzelmet…

Összefoglalás

Lehetséges, hogy mellé fogok ezzel lőni, de úgy gondolom, hogy a BATE idei kihívója a bajnoki címért folytatott küzdelemben nem az Energetik, nem a Zhodino, nem a Brest lesz, hanem a Soligorsk. Nagyon egyben van a csapat, a védekezésük fenomenális és a Lisakovich – Podstrelov duó is jól működik elől.

Formájuk lehengerlő, ahogy írtam, hét meccse nem találtak legyőzőre, a bajnokságban gólt sem kaptak ezeken a meccseken.

Hazai pályán két vereséget összeszedtek, de még a bajnokság korai szakaszában.

Az Energetik a tavalyi vesszőfutás után most jól szerepel, ha valahol a tabella első harmadában végeznek, az számukra már mindenképp óriási siker lesz. A Slutskhoz hasonlóan előbb-utóbb jönni fognak a vereségek.

Az ő legnagyobb fogásuk Jaksibajev, ez nem is lehet kérdéses. Látszott, hogy a Vitebsk ellen nincs a pályán, még úgy is, hogy hármat rúgtak nélküle is.

Idegenben két vereségük van, ezeken gólt sem szereztek (Neman ellen 3-0, Zhodino ellen 2-0).

A hazaiak győzelmére teszem a pénzem, ez biztos. Kérdés, hogy Jaksibajev visszatér-e a pályára vagy sem. Amennyiben igen, úgy biztosan nehezebb dolga lesz a Soligorsknak, de akkor is hiszem, hogy ők hagyják el győztesen a pályát vasárnap este.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső