Southampton – Aston Villa: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 28.
Southampton
Teljesítmény:
V N N V N
  • St. Mary Stadium
  • Január 30. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Aston Villa
Teljesítmény:
V N V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hát, nem mondom, jól kiszúrt velem az Aston Villa… Ha van olyan, hogy mumus – számomra, akkor az egyértelműen a Burnley és a Brighton, akik mindig akkor tesznek le valami értékelhetőt az asztalra, amikor én ellenük fogadok. Most sem volt ez másképp, hiába vezetett kétszer is Dean Smith csapata a Burnley otthonában, három perc alatt fordítottak a hazaiak, és ezt az előnyt már nem engedték ki a kezük közül. Szomorú, de van ilyen…

A Southampton pedig nem tudta megismételni a hétközi bravúrt, akkor 1-0-ra megverték címvédőt az FA Kupában, a hétvégi bajnokin viszont nemes bosszút állt az Arteta legénység, három góllal szomorították el Ralph Hasenhüttl csapatát.

Ez a két gárda számomra nagyon szimpatikus. Nem gazdálkodnak sok pénzből, mégis sikerült egy-egy ütőképes(ebb) csapatot összehozni, tele olyan játékossal, akik meccseket döntenek el.

A hazaiak oldaláról élmény nézni az Ings – Adams – Ward-Prowse háromszöget, míg a másik oldalon Bertrand Traoré – Watkins – Grealish trió csinál néha olyan dolgokat, hogy egyszerűen jó nézni.

Na, hagyjuk az együttesek tömjénezését, kezdjünk neki a Southampton – Aston Villa meccsnek!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Southampton – Arsenal

A bajnokságban beindultak az ágyúsok, és lehetett arra számítani, hogy a kiesés után mindent meg fognak tenni azért, hogy bosszút álljanak. Ez össze is jött. Pedig nem úgy indult a meccs, mert a szentek az első lehetőségükből gólt szereztek. Ez a harmadik perc eseménye, Ward-Prowse szöglete után Stuart Armstrong lábbal volt eredményes. Előtte Lacazette kihagyott egy hatalmas ziccert, így mérgelődhetett a kispadon Mikel Arteta.

Sokáig nem kellett morcosnak lennie a spanyolnak, mert Nicolas Pépé kihúzta őt a csávából, a 8. perc az egyenlítést hozta el. Xhaka passzolt a franciának, aki okosan, higgadtan a bal alsóba lőtt.

Két nagy helyzete volt még a Sotonnak az első félidőben: Adams fejesét Lenonak kellett védenie, Armstrong pedig egy szóló után csavart nem sokkal mellé.

A félidőt mégis hátrányban fejezték be a hazaiak, Lacazette kiugratása után Bukayo Saka megtolta McCarthy mellett a labdát, és már csak annyi feladata volt, hogy az üres kapuba passzoljon. Megtette.

Fordulás után nem állt le az Arsenal, és Alexandre Lacazette révén megnyugtatóvá tette a vezetést, Saka passzát váltotta gólra a francia.

Ezúttal nem harapott annyira a Soton, mint szokott, Danny Ings majdhogynem észrevehetetlen volt, míg az ágyúsok támadói jó napot fogtak ki.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.01.Premier League
aston villa
3:4
southampton
Premier League
2020.02.22.Premier League
southampton
2:0
aston villa
Premier League
2019.12.21.Premier League
aston villa
1:3
southampton
Premier League
2016.04.23.Premier League
aston villa
2:4
southampton
Premier League
2015.12.05.Premier League
southampton
1:1
aston villa
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Burnley – Aston Villa

Én úgy megörültem, amikor először pittyent a telefonom, ránéztem, és láttam, hogy máris vezetést szerzett a Villa. Az elkövető ismét Ollie Watkins volt, aki kilenc meccsen át nem talált be az ellenfelek hálójába, de a Newcastle ellen megszakította ezt a rossz sorozatot.

A gól a 14. percben esett, és ahogy a múltkor, úgy most is Targett adta a gólpasszt.

Ha őszinte akarok lenni, akkor a Villának ezt a mérkőzést az első félidőben le kellett volna zárnia. Szinte veszélytelen volt a Burnley Emi Martinez kapujára, közben Traoré, Grealish, Barkley, Watkins, Mings hihetetlen helyzeteket hagytak ki. Barkley például kapufáig jutott, folyamatosan záporoztak a lövések Nick Pope kapujára.

A szünet után már kiegyenlítettebb lett a játék, ez pedig nem csak helyzeteket, de gólokat is hozott magával. Ben Mee fejjel volt eredményes egy szöglet után, szinte a semmiből egyenlítettek a hazaiak, de innen még visszajött a Villa, Jack Grealish negyedórával később a hálóba lőtt.

Hatalmas szerencsével újfent egyenlített a Burnley, McNeil a tizenhatos sarkáról laposan passzolt Chris Wood felé, de abba sem az ausztrál csatár, sem a védője nem ért bele, Emi Martinez későn kapcsolt, így a lőtt passzból végül is gól született.

Három perc múlva pedig a meccsen először szerzett vezetést a Burnley, Chris Wood fejese után 3-2-t mutatott az eredményjelző. És ez is maradt az eredmény.

Ha a Villa csak egyet belő a számtalan lehetőségük közül az első félidőben, övék lett volna a meccs. Így meg üres kézzel távoztak.

Összefoglalás

Bosszantó lehet így kikapni, amikor szinte végig jobban megy a játék, de az ellenfél bemákol két gólt. Az első és a második találat is elég valószínűtlen volt, ezért a kifejezés…

Grealish hatalmasat játszott, ezúttal inkább Traoré tűnt szürkének. Nem csak nekem egyébként.

Ez a két csapat, amikor egymás ellen játszik nem hagyja unatkozni a nézőket, a szurkolókat, rendre nagyszerű mérkőzések kerekednek. Legutóbb például 4-3-ra nyert a Soton a Villa Parkban, de a többi meccsen sem ritka a sok gól.

A 10. és 11. pozíciót foglalják el, de úgy, hogy a birminghamiek egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Otthon azért a Sotont nem kell félteni, a hasonló képességű csapatokat rendre felülmúlja, de például elkapták a Poolt is a St. Mary’s-ben.

Idegenben a Villa sem rossz, sőt… Ugyanolyan mérleggel állnak, mint a szentek hazai pályán, de van itt egy fontos tényező: Utolsó három meccsüket elbukták.

Egyik csapatnál sincs sérült, eltiltott, és valami hasonló kezdőre kell számítani most is, mint legutóbb az Arsenal és a Burnley ellen.

Nem titkolom, gólokra számítok ezen a meccsen. Rengeteg jó képességű játékos mindkét oldalon, viszonylag sebezhető védelemmel, de két nagyszerű kapussal karöltve. Kedvelik a támadó focit, így ez a meccs egyszerűen nem lehet 2,5 gól alatt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső