Southampton – Aston Villa: Fogadási Tippek és Premier League Előzete

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 04.
Southampton
Teljesítmény:
N V D N V
  • St. Mary Stadium
  • November 05. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Aston Villa
Teljesítmény:
V V V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A nemzetközi kupákon ismét túl, jöjjenek a hétvégi meccsek. Ne feledjétek, ezután jön az év utolsó válogatott szünete, ami egy kicsit mindig rizikósabb, mint a klubmeccsek. Persze azon leszünk, hogy a jövő héten is megfelelő mennyiségű és minőségű tippel lássunk el benneteket.

No, essünk is neki a csütörtöknek. Holnap, azaz péntek este két olyan csapat feszül egymásnak, akik a tabella hátsó részében helyezkednek el, holott a keret erőssége alapján talán feljebb kéne lenniük. A Southampton – Aston Villa mérkőzés főszereplői azonban gyengén játszanak, ez köszön vissza a tabellán. Vegyük például a birminghamieket, akik komoly szakadékba kerültek, sorozatban negyedik bajnoki mérkőzésüket veszítették el a West Ham United ellen.

Nem sokkal jobb a szitu Ralph Hasenhüttl gárdájánál, akik tavaly tavasszal szenvedtek, és a 2021/22-es idényt is ugyanúgy kezdték. Legutóbbi három meccsükön viszont hét pontot szereztek, mintha valami elindult volna a szentek háza táján. Méghozzá pozitív irányba.

A kettejük összecsapása a péntek fénypontja, noha mindegyik bajnokságban lesz egy-egy meccs, ez emelkedik ki mind közül a leginkább. Pedig két alsóházas angol csapat játszik egymással.

Természetesen vannak elképzeléseink, amelyeket meg is osztunk veletek, tartsatok velünk!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Watford – Southampton: 0-1

G.: Adams

Egészen szélsőséges mérkőzéseket játszik a Watford, hol remek játékkal ötöt rúgnak, hol ugyanennyit kapnak, aztán hazai pályán kapnak ki a Sotontól, akikről aztán tényleg nem lehet azt elmondani, hogy életük szezonját vívnák. Ezúttal Ché Adams volt a nyerőember, a Southampton úgy tudta megnyerni ezt a mérkőzést, hogy a 90 perc alatt egyszer találták el a kaput…

A kezdők:

Watford:

Foster – Ngakia, Troost-Ekong, Cathcart, Masina – Sarr, Sissoko, Kucka, Cucho – Pedro – King

Southampton:

McCarthy – Livramento, Bednarek, Salisu, Walker-Peters – Elyounoussi, Ward-Prowse, Romeu, Redmond – Armstrong, Adams

Nathan Redmond egy sorral hátrébb húzódott, ahogy látjátok a két csatár ezúttal Adam Armstrong és Ché Adams voltak, Armando Broja sérülés miatt nem lehetett ott a csapattal.

Rögtön a kezdés után felhördült a közönség, Craig Cathcart egy baloldali beadást akart lefülelni közvetlenül a kezdő sípszót követően, erre majdnem öngólt rúgott. Foster azért fogta a labdát, majd széles mosollyal nyugtázta, hogy nem történt baj. Kíváncsiak lennénk, Claudio Ranieri is ugyanúgy mosolygott-e. Ha tippelnünk kéne, akkor szerintünk nem…

Maradtak támadásban a vendégek, a Blackburntől igazolt Adam Armstrong előbb lábbal, majd fejjel próbálkozott, egyik alkalommal sem sikerült kaput találni. Ché Adams viszont sikerrel járt a 20. percben. Armstrong passzolt Adamsnek, aki kapura fordult, és tizenhat méterről, nekifutás nélkül csavart a bal felsőbe. Mágikus gól volt, a forduló egyik legszebbje. A helyzetfelismerésről és a kivitelezésről is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.

A gól után mindkét oldalon kimaradt egy hatalmas lehetőség. A Watford oldaláról Ismaila Sarr találhatott volna be. Foster egy hosszú kirúgással Cucho Hernándezt indította, aki egy keresztlabdával lepte meg Sarrt. A szélső ugyan kisodródott, de még így is el tudta lőni a labdát McCarthy mellett. A gólvonalon álló Kyle Walker-Peters azonban combbal/fenékkel védett, maradt a 0-1.

A másik oldalon újra egy Adam Armstrong – Ché Adams összjátéknak lehettünk szemtanúi, előbbi beadását utóbbi négy méterről a földre fejelte, onnan pattant a kapu fölé a játékszer.

Armstrongnak volt még két lövése, de a támadó nem itta meg a meccs előtt a célzóvizet, mindkettő mellé ment.

A második félidőben a Southampton és a Watford is rúghatott volna gólt, Adam Armstrong nagyon meg akarta mutatni, hogy mit tud, közelről és távolról egyaránt bombázott, de ez nem az ő napja volt. Ralph Hasenhüttl végig a pályán hagyta a csatárt, hátha… De nem.

A komolyabb helyzeteket a hazaiak hagyták ki, Juraj Kucka kétszer is lőtt, az egyik fölé ment, a másikat McCarthy védte, de nem ez volt a kapus legnagyobb bravúrja. A 88. percben Ashley Fletcher a tizenegyespontról tüzelt fordulásból, a veterán kapus érezte, hogy a jobb alsó felé kell vetődni, és védeni is tudta az ifjú csatár lövését.

Így a Southampton megnyerte a találkozót, amire nagy szükségük volt… Jöhet a folytatás a Villa ellen?

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.30.Premier League
southampton
0:1
aston villa
Premier League
2020.11.01.Premier League
aston villa
3:4
southampton
Premier League
2020.02.22.Premier League
southampton
2:0
aston villa
Premier League
2019.12.21.Premier League
aston villa
1:3
southampton
Premier League
2016.04.23.Premier League
aston villa
2:4
southampton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Aston Villa – West Ham: 1-4

G.: Watkins ill. Johnson, Rice, Fornals, Bowen

A mérkőzés előzetesen a mi tetszésünket is elnyerte, ezért készült is egy tipp. Ebben végül arra a döntésre jutottunk, hogy a legjobb döntés az, ha arra fogadunk, hogy mindkét csapat szerez egy gólt. 34 percig volt izgulnivalónk, ekkor alakult 1-1-re az állás, a hátralévő időben pedig nem volt más dolgunk, mint élvezni a mérkőzést.

A kezdők:

Aston Villa:

Martinez – Cash, Konsa, Hause, Targett – McGinn, Nakamba, Ramsey – Buendia, Watkins, Bailey

West Ham:

Fabianski – Johnson, Zouma, Ogbonna, Cresswell – Soucek, Rice – Bowen, Fornals, Benrahma – Antonio

Reménykedtünk a támadó futballban, és összességében nem is kellett csalódnunk, hiszen hét perccel a kezdés után már láthattunk egy gólt. Ben Johnson, a vendégek gólszerzője akkor játszotta be magát a kezdőbe, amikor Vladimir Coufal megsérült. A cseh jobboldali mindenes azóta már felépült, Johnson azonban megtartotta helyét a kezdőben, és most góllal hálálta meg ezt David Moyesnak. A védő a tizenhatos sarkánál mutatott be egy lövőcselt, áttette a labdát a bal lábára, majd a lábak erdeje között laposan talált be Emi Martinez kapujába.

A 34. percben jött a hazaiak egyenlítése, Emiliano Buendia lapos beadását Ollie Watkins belsőzte a kapuba. Fabianski majdnem tudott védeni, bele is ért a labdába, végül az igyekezet kevésnek bizonyult.

Négy percig volt döntetlen az állás, mivel Declan Rice révén a WHU ismét vezetést szerzett. A válogatott középpályás távolról, laposan, de nagy erővel lőtt a jobb alsóba.

Rosszul indult a második félidő a Villa számára, Ezri Konsa ugyanis a kiállítás sorsára jutott. A védőt azért szórták ki, mert utolsó emberként lerántotta Jarrod Bowent. Videózás után a játékvezető visszavonta a sárga lapot, melyet rögtön a szabálytalanság után adott, és piros lapra változtatta saját döntését.

Pokoli nehéz helyzetbe kerültek a birminghamiek, és nem is tudtak mit kezdeni a West Hammel. Egy ideig tartották magukat, de a hajrában, mikor már fáradtak a londoniak még kétszer beköszöntek. Előbb Pablo Fornals, majd Jarrod Bowen volt eredményes, a vége így lényegében kiütés lett.

Összefoglalás

Armando Broja gyógyulgat, ám az albán szereplésére kevés esély mutatkozik. De nem kell aggódni, Ché Adams és Adam Armstrong jól játszottak a Watford ellen. A szentek másik sérültje Jack Stephens, mindenki másra számíthat az osztrák mester. Nem is hinnénk, hogy lesz változás a kezdőben…

A túloldalon van nagyobb gond sérültek terén. No meg ne felejtsük el, hogy Ezri Konsa eltiltott, így a védelemben Kortney Hause mellett újra Tyrone Mings szerepelhet. Vissza a sérültekre. Dean Smith csapatából leginkább a támadók hiányoznak, Bertrand Traoré, Morgan Sanson és Trézéguet kiesett, de nem lehet majd ott Douglas Luiz, Jacob Ramsey és Jaden Philogene-Bidance sem.

Danny Ings szintén nem bevethető, így a kétcsatáros játékot ezzel el is lehet majd felejteni. Ashley Young – Jacob Ramsey sérülése után – középső középpályást játszott, ami nagyon távol van eredeti posztjától. Most a bal szárnyon kaphat helyet, a jobb oldalon pedig Leon Bailey támadhat.

Ennyit a várható kezdőkről, nézzük, mi várható a meccsen.

Nem kétséges, hogy a Villában sokkal több van, de a rengeteg sérült rányomja a teljesítményre a bélyegét. Ezt most kihasználhatják a hazaiak. Tavaly a Villa el tudta vinni a három pontot a St. Mary’s-ből, idén erre kevés esélyt látunk.

Régóta nem volt döntetlen a két együttes összecsapásán, mi most mégis erre fogadunk. Alapjáraton jobb csapatnak gondoljuk a vendégeket, de a hiányzók miatt a győzelemre nem nagyon látunk esélyt. Az iksz viszont reális lehet, főleg, hogy a Soton utolsó öt meccséből három végződött pontosztozkodással.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső