Southampton – Brighton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 13.
Southampton
Teljesítmény:
V N V V D
  • St. Mary Stadium
  • Március 14. 13:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Brighton
Teljesítmény:
V V V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hiába a hétvége, ismét készültem pár tippel a számotokra. Lesz ma egy angol meccsünk, egy spanyol, valamint két olasz. Ha minden jól megy… Kezdjük a Premier League találkozónkkal, holnap ebéd után Southampton – Brighton mérkőzést rendeznek a St. Mary’s stadionban. A szentek nem igazán tudnak kilábalni abból a gödörből, amibe belecsúsztak, most már jó ideje csak szenvednek, holott a szezon elején jól ment nekik a futball. Azóta történelmi vereségbe is beleszaladtak (9-1 a MU ellen), de legutóbb is egy ötöst kaptak az éllovas Manchester Citytől.

A Brighton esetében sem tudok sok jót elmondani, Graham Potter együttese továbbra is mindent megtesz azért, hogy a következő évet is a legfelsőbb osztályban töltsék, de ez azért nem annyira egyszerű feladat. Egyelőre még a vonal fölött vannak, de ez nem biztos, hogy így is marad, a Fulham ugyanis beérte őket. Az a szerencséje Maupayéknak, hogy a londoniak a Manchester Cityt fogadják, és elég kevés esély mutatkozik arra, hogy Sterlingéktől pontot tudnak szerezni, szóval itt az esély, hogy egy kicsit meglógjanak az üldözőik elől. De ahhoz győzni kell Che Adamsék ellen…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester City – Southampton

Hibás feltételezés volt részemről, hogy a Southampton képtelen lesz gólt szerezni a Manchester City ellen, de ki gondolta volna, hogy kétszer is kapuba tudnak találni?! Az szinte egyértelmű volt, hogy Gabriel Jesusék a kapuba találnak, de ez?! Danny Ings nélkül?

Hát, mindegy, van ilyen, nézzük, hogy alakult a találkozó.

Vicces, hogy a tippemben épp azt ecseteltem, hogy Kevin De Bruyne a sérülése óta még nem igazán kapta el a fonalat, emiatt az én elképzelt kezdőmben nem kapott helyet. Erre tessék, a belga irányító két gólt rúgott a Sotonnak, és nagyszerűen játszott.

Ő lőtte az elsőt, Zincsenko beadása után Phil Foden lőhetett kapura, és ezt még hatalmas bravúrral védte McCarthy, de a kipattanóra a belga érkezett, 1-0.

Tíz perccel később a vendégek egy tizenegyesből egyenlítettek, a gólt James Ward-Prowse szerezte, a tizit pedig Jannik Vestergaard harcolta ki, akit Aymeric Laporte rántott le, jogos volt a büntető.

Később a Soton megúszott egy tizenegyest, számomra hihetetlen, hogy ebből hogy nem született büntető?! Egy hazaadás csúszott el McCarthy talpa alatt, a labdára Foden csapott le, a vendégek kapusa meg próbálta menteni a menthetőt és rácsúszott a fiatal szélsőre. Labdát nem talált, lábat annál inkább. És igen, talán az ifjonti hév vitte tovább Fodent, de nem esett el, hanem megpróbált gólt szerezni. Nem sikerült. A tizenegyes pedig elmaradt.

Azért előnnyel mehettek az öltözőbe a hazaiak, erről pedig Rijad Mahrez és Ilkay Gündogan gondoskodtak. Előbbi a 40. percben talált be, utóbbi pedig már a hosszabbításban.

A második félidő első negyedórájában három gólt is láthattunk: Az 55. percben Rijad Mahrez rúgta meg a második gólját, egy perccel később Che Adams tudott szépíteni, de mielőtt elhihették volna a vendégek, hogy van még egy pici esélyük Kevin De Bruyne is duplázni tudott.

Sokszor „kritizálom” a Cityt a gyenge helyzetkihasználás miatt, ezzel most nem volt problémájuk…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.07.Premier League
brighton
1:2
southampton
Premier League
2020.07.16.Premier League
southampton
1:1
brighton
Premier League
2019.08.24.Premier League
brighton
0:2
southampton
Premier League
2019.03.30.Premier League
brighton
0:1
southampton
Premier League
2018.09.17.Premier League
southampton
2:2
brighton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Brighton – Leicester

A Liverpool elleni mérkőzésen ünnepelhettek utoljára győzelmet a Brighton játékosai, azóta jobbára csak vereségben volt részük. A Leicester elleni mérkőzésen is, de itt kemény feladat elé állították Brendan Rodgers tanítványait, a végeredmény 2-1 lett a rókák javára.

Az első félidőben bármilyen hihetetlen, de jobban játszottak a hazaiak, és ez gólban is megmutatkozott: Alig tíz perce ment a találkozó, amikor Neal Maupay passzát a Liverpooltól igazolt Adam Lallana lőtte be, majd ugyancsak ő fejelt egy kapufát is. Maupay is a hálóba talált, de – jogosan – az ő gólját nem találták érvényesnek, lesről indult a csatár.

A vendégek részéről csak egy Sidnei Tavares tudok megemlíteni, de az izmos löket volt, Sánchez azonban bal kézzel hárított.

A második félidőben aztán nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Leicester, és sikerült előbb egyenlíteni, majd a győztes gólt is megszerezték a rókák.

Kelechi Iheanacho rúgta az egyenlítő gólt, Daniel Amartey pedig a győzelmet jelentő találatot jegyezte.

Az első félidő alapján több volt a Brightonban, de kijött a tudáskülönbség.

Összefoglalás

Ralph Hasenhüttl nem akart kockáztatni, és a City ellen nem játszatta a nemrég felépült triót, azaz Takumi Minaminot, Kyle Walker-Peterst és Ibrahima Diallot. Ezen a meccsen viszont már 99 százalék, hogy kezdeni fog mindhárom. Danny Ings viszont nem, ő továbbra is sérült, Theo Walcottal egyetemben, így Che Adams párja minden bizonnyal Nathan Tella marad.

A Brighton esetében Tariq Lamptey az, aki fontos hiányzó, ha lehet hinni a híreknek, akkor a szezonban már nem is láthatjuk a pályán a szélső védőt. Pedig amikor játszott még a szezon elején, akkor igencsak jó benyomást tett mindenkire.

A St. Mary’s-ben a legutóbbi három mérkőzés döntetlennel ért véget.

Érdekes módon az Amexben nem nagyon megy a Brightonnak, hazai pályán csak egy győzelmük van, míg idegenben négy győzelemmel és négy döntetlennel állnak. Ez nem jó hír a szentek számára.

Vannak hiányzók bőséggel, a forma sem kielégítő egyik oldalon sem, és mondhatni, mindkettejüknek szüksége van a három pontra. Véleményem szerint nem lesz sok gól, valamint azt tartom ideális tippnek, ha a döntetlenre fogadunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső