Southampton – Leeds United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 13.
Southampton
Teljesítmény:
V V N D D
  • St. Mary Stadium
  • Október 16. 16:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Leeds United
Teljesítmény:
N V N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ennyit számítana Danny Ings hiánya? A Southampton úgy nyitotta az idei évet, ahogy nagyrészt tavaly játszott, vagyis borzalmasan. A szentek a legrosszabb bent maradó pozíciót, vagyis a 17.-et foglalják el, Ralph Hasenhüttl pedig pengeélen táncol, és ebben aztán most már tényleg semmiféle túlzás nincs. Az osztrák mestert már számtalanszor elküldték az újságírók, szakértők és néha a szurkolók is a csapat éléről, a Southampton vezetősége azonban mindeddig bízott benne. Most viszont – ha helyesek az információk – elfogyott a türelem.

Egy Leeds United elleni vereség a buli végét hozhatja el, de legyünk teljesen őszinték magunkhoz: Ilyen eredmények mellett csoda, hogy eddig nem léptek a szenteknél.

Nem akarom falra festeni az ördögöt, főleg, mert a Leeds is gyengén szerepel, épp a Soton előtt állnak, első győzelmüket most, a Watford ellen aratták.

Ez is egy érdekes szituáció, a Leeds United ugyanis tavaly abszolút pozitív meglepetés volt, nem is nagyon értjük, hogy mi történt velük. A tavalyi évben Marcelo Bielsáék két tükörsima győzelmet arattak Ché Adamsék ellen. Idén is ilyen sima lesz a Southampton – Leeds United?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Chelsea – Southampton: 3-1

G.: Chalobah, Werner, Chilwell ill. Ward-Prowse

Viszonylag magas oddsot adtak a bukik a Chelsea győzelmére, ebben benne lehetett az is, hogy a kékek vereséget szenvedtek a Manchester Citytől, majd pedig a Juventustól. Mindenesetre a favoritok még így is ők voltak, és Ralph Hasenhüttl együttesének volt esélye elérni legalább egy pontot, de egyik legfontosabb játékosuk kiesett, így a hajrában felőrülték a szentek csapatát.

A kezdők:

Chelsea:

Mendy – Chalobah, Silva, Rüdiger – Azpilicueta, Loftus-Cheek, Kovacic, Chilwell – Werner, Hudson-Odoi – Lukaku

Southampton:

McCarthy – Livramento, Bednarek, Salisu, Walker-Peters – Walcott, Ward-Prowse, Romeu, Tella – Armstrong, Redmond

Thomas Tuchel eléggé felforgatott csapatot küldött pályára, ahol a védelemben, a középpályán és a csatársorban is találhattunk meglepetéseket. Jorginho, Kai Havertz, Marcos Alonso, Andreas Christensen csak a kispadon ült, de így is sikerült végül nyerni.

Nagyon korán, a 9. percben hálóba talált már a Chelsea, a gólszerző pedig az a Trevoh Chalobah volt, aki idén robbant be a köztudatba, megbízható kis védő, aki már második gólját szerezte a Premier League-ben. Első gólja egy távoli bomba volt, másodszor egy Loftus-Cheek által megcsúsztatott szögletet csukafejessel továbbított a kapuba, körülbelül három méterről.

Rögtön egyenlíthetett volna James Ward-Prowse, a pontrúgás-specialista egy lekészített labdát szúrt rá, azonban egy kevéssel tévedett, a lövés mellé szállt.

Az első félidőben rúgott még két szabálytalan gólt is Thomas Tuchel együttese, az egyiknél Romelu Lukaku futott lesre, a másiknál Timo Werner talát a hálóba, de előtte César Azpilicueta faultolt Kyle Walker-Petersszel szemben, így félidőben maradt az 1-0. Látszott, hogy a kékek védekezése nem az igazi, ahogy a Southamptoné sem, a csatárok villoghattak mindkét oldalon.

Negyedóra telt el a második félidőből, amikor egyenlített a Southampton, méghozzá büntetőből. Ben Chilwell szabálytalankodott, James Ward-Prowse pedig bevágta a tizit.

Viszont a Soton gólszerzője a hajrában óriási butaságot csinált, elkésett egy belépővel és Jorginho bánta ezt. A játékvezető először csak a sárga kártyáért nyúlt, de mivel a szabálytalanságot nyújtott lábbal követte el az angol válogatott, nem sokkal később villant a piros lap.

És ezt az emberhátrányt nem bírta el a Southampton, a 84. percben a nagyon bizonyítani akaró, sokat hibázó és sokat kritizált Timo Werner passzolt a hálóba, majd a legvégén egy szürreális szituáció végén Ben Chilwell döntötte el a három pont sorsát.

A vártnál nehezebb meccs volt ez, talán, ha nincs Ward-Prowse kiállítása minden máshogy alakul.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.18.Premier League
southampton
0:2
leeds
Premier League
2021.02.23.Premier League
leeds
3:0
southampton
Premier League
2012.10.30.Angol Ligakupa
leeds
3:0
southampton
Angol Ligakupa
2012.03.03.Championship
leeds
0:1
southampton
Championship
2011.08.06.Championship
southampton
3:1
leeds
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leeds United – Watford: 1-0

G.: Diego Llorrente

Ez a mérkőzés jelentette a végállomást Xisconak, a Watford vezetőedzőjének, egy nappal a vereséget követően menesztették, a Watford pedig kinevezte azt a Claudio Ranierit, akinek nem lesz ismeretlen közeg a Premier League 2016-ban a Leicesterrel teljesen valószerűtlen bajnoki címet nyert a Sampdoriától távozó talján. A Leeds United pedig megszerezte első győzelmét az idei szezonban.

A kezdők:

Leeds United:

Meslier – Shackleton, Llorrente, Cooper, Firpo – Phillips – Raphinha, Dallas, Klich, James – Rodrigo

Watford:

Foster – Kiko, Troost-Ekong, Sierralta, Rose – Kucka, Sissoko – Sarr, Tufan, Dennis – King

A Watford jó játékkal hívta fel magára a figyelmet a szezon kezdetén, aztán gyorsan begyűjtöttek három vereséget, és bár a Norwich Cityt még verték, nem lehetett azt mondani, hogy jó formában lennének.

A Leeds ellen is gyengén kezdtek, Stuart Dallas már a meccs elején vezetést szerezhetett volna, de Foster akkor még hárítani tudott. Nem úgy Diego Llorrente eseténél, a védő egy szöglet után lábbal volt eredményes.

Elképesztő fölényben játszottak a hazaiak, négyszer annyi kapura lövési kísérletük volt, mint a darazsaknak, akik egyszerűen nem találták a saját játékukat.

A második félidőben ugyan Illan Meslier összehozott egy gólt nekik, de azt szabálytalanság miatt végül nem adták meg, a kapus egy szögletet ejtett ki a kezéből, és úgy csorgott gólvonal mögé a labda.

Hasonló történt a másik oldalon, ott nem fújt sípjába a játékvezető, mikor Foster kiejtette a labdát, Tyler Roberts pedig akrobatikus mozdulattal lőtt a felsőlécre.

Összességében teljesen megérdemelt sikert aratott a Leeds United, és ahogy említettem, a Watfordnál elfogyott a türelem…

Összefoglalás

A válogatott keret összehívása után Kalvin Phillips kikerült Gareth Southgate csapatából sérülés miatt, a hírek szerint azonban már egészséges. Figyelni kell majd, hogy a válogatottakból ki érkezik vissza sérülten, jelen állás szerint a kulcsfontosságú középpályás játszhat majd a szentek ellen.

Nem játszhat viszont a helyére behívott James Ward-Prowse, hiszen kiállították a Chelsea ellen. Mellette Will Smallbone és Sam McQueen sem léphet pályára sérülés miatt, Jack Stephens viszont felépült.

Az utóbbi időben jelentős a Leeds fölénye, zsinórban három mérkőzést nyertek meg úgy, hogy a Southampton még csak gólt sem tudott lőni. A St. Mary’s-ben nem megy a csapatnak – mármint a hazaiaknak -, három mérkőzés óta nyeretlenek, azaz még nem sikerült győzni hazai környezetben, két döntetlenjük és egy vereségük van.

A Soton képes a jó teljesítményre, gondoljunk csak a Manchester City elleni 0-0-ra az Etihadban, viszont olykor-olykor szörnyű napot fognak ki.

Látszik, hogy bár Adam Armstrong tehetséges és gólerős csatár, de Danny Ings egyelőre nem pótolható vele. A hangsúly azon van, hogy egyelőre. Ward-Prowse nélkül vezérét veszítette el az együttes, a Leeds United esélyei így az én szememben megnőttek. Bár ők sincsenek jó formában, de a Watford ellen biztatóan mozogtak, így akár a St. Mary’s-ből is elhozhatják a három pontot.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső