Southampton – Leicester: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 27.
Southampton
Teljesítmény:
V V V N N
  • St. Mary Stadium
  • április 30. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Leicester
Teljesítmény:
N N N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Van még a tarsolyban egy angol és egy francia meccs, előbbivel kezdjük. Péntek este 9-től kezdődik a Southampton – Leicester bajnoki, ami a rókák szempontjából nagy téttel bír. Az utóbbi időben igencsak megszorongatták őket, egy ideig a West Ham át is vehette volna a harmadik helyet, de két gyors bukás azt eredményezte, hogy már csak az ötödik pozícióban lehetnek.

Nézzünk előre is: A Manchester United 67 ponttal második, a Leicesternek 62 pontja van. Öt pont alatt öt forduló? Nem lehetetlen küldetés… De azért sanszosabb, hogy a vörös ördögök innen már lejjebb nem fognak csúszni.

A Southampton szezonja viszont totális csőd. Főleg a kezdés után lehet fájó ez a meredek visszaesés. Ralph Hasenhüttl számára sem lehetett egyszerű ez az idény… A Manchester United elleni 9 kapott gól például különösen fájhatott.

Ó, jut eszembe: Nem csak a MU szórta meg kilenc góllal mostanság a Sotont, hanem az aktuális ellenfél is.

Na, kezdjünk neki!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Tottenham – Southampton

A Spursnél ezen a meccsen debütált a 29 éves Ryan Mason a kispadon, és tekintve a két csapatnál levő problémákat, nem vártunk sem jó meccset, sem sok gólt. A végeredmény 2-1 lett a Tottenham javára, így az under 2,5 ment a levesbe sajnos.

A meccs harmadik perce egy Hugo Lloris duplahárítást hozott számunkra. Tella beadását Salisou fejelte kapura, amit a francia portás kiütött, Che Adams pedig a kipattanót tűzte kapura, de Lloris ezt is védeni tudta. Che Adams arcára minden rá volt írva a védést követően.

Fél órával később James Ward-Prowse végzett el szögletet a baloldalról, a legmagasabbra Danny Ings emelkedett, és gyönyörűen csúsztatott a kapuba. Ezt még Lloris sem tudta fogni…

Mindeközben a Spursnek kaput eltaláló lövése sem volt, de hát Harry Kane nélkül kellett felállniuk a londoniaknak.

A hazaiak játéka a második félidőben feljavult, a szentek pedig visszaestek. Egy óra telt el a meccsből, amikor egy szép akció végén Lucas Moura lövése lepattant a blokkról, de Gareth Bale még elérte, majd kissé kisodródva, nekifutás nélkül felcsavarta a labdát a jobb felsőbe.

Negyedórával később Sergio Reguilón passzát Szon Hung Min értékesítette közelről, de mivel Lucas lesen volt – és zavarta a kilátásban McCarthyt, így a gólt nem adták meg.

A dráma a 88. percben jött: Támadtak a hazaiak, majd kezezés miatt tizenegyest reklamáltak. A bíró nem fújt a sípjába, így a játék folytatódott, Djenepo pedig nagyon csúnyán letalpalta Reguilónt a tizenhatos vonalán. A játékosok már felálltak a szabadrúgáshoz, amikor a VAR-szobából jeleztek: Ez bizony tizenegyes, a vonal a 16-os része, a szabálytalanságot pedig ott követték el.

Kane hiányában Szon végezte el a büntetőt, és magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába.

Ezzel a tizenegyessel nyertek a hazaiak, a Southampton pedig elszenvedte 16. vereségét…

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.18.FA Kupa
leicester
1:0
southampton
FA Kupa
2021.01.16.Premier League
leicester
2:0
southampton
Premier League
2020.01.11.Premier League
leicester
1:2
southampton
Premier League
2019.10.25.Premier League
southampton
0:9
leicester
Premier League
2019.01.12.Premier League
leicester
1:2
southampton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leicester – Crystal Palace

Hétfőn este játszották ezt a találkozót, ahol a Leicester nagy nehézségek árán, hátrányból fordítva tartotta otthon a három pontot. A meccs hőse Kelechi Iheanacho volt, aki a szezon első felében – vagy inkább kétharmadában – csak elvétve kapott szerepet, de Harvey Barnes kidőlését követően Rodgersnek formációt kellett váltania. Így lett két csatár egyszerre a pályán, így jött el Iheanacho ideje.

A vezetést a Crystal Palace Wilfried Zaha révén szerezte meg, Eberechi Eze pazar labdával kínálta meg a támadót, aki Kasper Schmeichel mellett tekert a kapuba. Nem sokon múlt a bravúr, a dán bal kezével bele tudott még ütni a labdába, de ez nem volt elég…

A Leicester erőteljesen irányította a meccset, de az első félidőben komolyabb lehetőségük nem akadt a gólszerzésre.

A fordulás után az Atalantától szerződtetett Timothy Castegne révén egyenlítettek a hazaiak: Iheanacho harcolt meg egy labdáért az ötös környékén, lekészítette azt a belga szélsőnek, ő meg felvarrta a pipába a lasztit.

Ezután Riedewald és Benteke szórakoztak el egy lehetőséget, előbbi mehetett egyedül kapura, önzetlenül utóbbi elé tálalt, de túlságosan röviden, így az akciót követő Jonny Evans szögletre mentett. Elképesztően fontos szerelés volt…

A meccs gólját a 80. percben lőtték a rókák: Hosszú, ívelt indításra startolt rá Kelechi Iheanacho, aki miután megszelidítette a labdát, egy csellel megverte a védőjét, és elemi erővel lőtte ki a bal felsőt. Zseniális, álomba illő gólt szerzett a nigériai.

Ezzel a győzelemmel egy kicsit fellélegezhet a Leicester, de a Chelsea és a West Ham az utolsó leheletükig küzdeni fognak, szóval hátradőlni nem szabad…

Összefoglalás

Az első feladat: Megverni a St. Mary’s-ben a Southamptont. Ez az utóbbi három idényben sikerült, és ezeken a meccseken a rókák összesen 15 gólt rúgtak!

A 2019/2020-as szezonban kapták azt a bizonyos kilencest, amit Ralph Hasenhüttl túlélt, pedig sok edző ezután azonnal lemondott vagy kirúgásra került volna. Akkor Ayozé Perez és Jamie Vardy is hármat-hármat vágtak, de betalált még Youri Tielemans, James Maddison és az azóta már a Chelsea-be igazoló Ben Chilwell is.

Legutóbbi hazai meccsüket nagy nehezen nyerték meg a Burnley ellen a szentek, előtte viszont jöttek a rosszabbnál rosszabb eredmények. A Chelsea elleni iksz még oké, de kikaptak az Arsenaltól, az Aston Villától, a Wolvestól és a Brightontól is.

Valami nem kerek a csapatnál, és nem hinném, hogy pont a Leicester ellen támadnának fel.

Akik amúgy is rendkívül erősek idegenben, bár utoljára a West Ham elkalapálta őket…

Én viszont kitartok a vendégek győzelme mellett, számukra valóban létkérdés a három pont begyűjtése.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső