Southampton – Liverpool: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 03.
Southampton
Teljesítmény:
D D V D N
  • St. Mary Stadium
  • Január 04. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Liverpool
Teljesítmény:
D D N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Folytassuk a 2021-es esztendőt, remélhetőleg sikerekkel. Igaz, az újév első napján már két tippet közzétettem, de mégis úgy gondolom, hogy ezzel a mai nappal indítjuk útjára az esztendőt. Méghozzá gőzerővel. Mivel hétközi fordulókat rendeznek, igyekszem felvenni a tempót én is. Ma öt tipp várható, ami ugyan nem megszokott hétvégente, de új év, új szokások. Vagy valami ilyesmi…

Első meccsünk a holnap este rendezendő Southampton – Liverpool találkozó. Egyre erősebbek azok a hangok, akik szeretnék leállítani az angol bajnokságot, és ez nagyon nem tetszik nekem, habár az indokokat természetesen megértem, és továbbra is tartom, hogy az egészség mindenek felett, de a leállás helyett elég lenne a szabályokat betartani tisztességesen, akkor talán nem lenne ennyi új megbetegedés. Csak egy apró kitérő: Három Tottenham és egy West Ham játékos együtt töltötte a karácsonyt, valamint ott voltak a családtagok is. Simán megúszták volna, de még egy fotót is feltettek erről a netre. Pedig tudták jól, hogy ez tilos… Nem is értem az ilyen viselkedést, tényleg.

Na, tényleg csak azért említettem ezt meg, mert a játékosok nemtörődömsége nagy problémákat jelenthet, pedig maga a vírus is elég nagy gondot okoz a szigetországban.

De most inkább foglalkozzunk a tippünkkel, és bízzunk abban, hogy hamarosan visszaállhat minden a normál kerékvágásba!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Southampton – West Ham

A Fulham elleni mérkőzést kénytelen volt kihagyni Danny Ings, a Southampton egyik legjobbja, most viszont már a kezdőben kapott helyet, így Shane Long újra a kispadra került. Épp Ings az első két történés főszereplője. Az első esetén ő juttatta hálóba a labdát egy nagyszerű cselsorozat végén, de a partjelző végül felemelte a zászlaját, az akció indulásakor Che Adams lesről indult, így persze Ings találatát sem adhatták meg.

A második lehetőségnél is varázsolt a válogatott támadó, egy jobboldali lapos beadást sarokkal húzott rá a kapura, és bár nem lett gól – sőt, még lesen is volt – megérdemli a kiemelést, nagyon szép akció volt, szép befejezéssel.

A vendégek két lehetőségig jutottak, de Ryan Fredericks öt méterről a kapusba fejelt, Lanzini meg a lefújás előtti pillanatokban fordulásból lőtt fölé.

A második félidőben sem láthattunk sajnos gólt, pedig az esély megvolt rá mindkét oldalon, de ha őszinte akarok lenni, akkor a West Ham közelebb állt hozzá. Romeu 16 méteres lövése nem talált kaput, Walcott bombáját védte Fabianski, a vendégeknél meg Benrahma közeli lövését hatalmas bravúrral védte McCarthy. A végén maradt a 0-0, egyik csapat sem tudta megszerezni a győzelmet.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.01.Premier League
liverpool
4:0
southampton
Premier League
2019.08.17.Premier League
southampton
1:2
liverpool
Premier League
2019.04.05.Premier League
southampton
1:3
liverpool
Premier League
2018.09.22.Premier League
liverpool
3:0
southampton
Premier League
2018.02.11.Premier League
southampton
0:2
liverpool
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Newcastle – Liverpool

Előre elmondom, ezen a meccsen sem láthattunk gólokat, ahhoz képest, hogy 2,5 gól fölé vártam a találkozót, ez igazán elszomorító végeredmény volt nekem. A helyzetek minőségét tekintve óriási csoda, hogy gólnélküli döntetlennel zárult a találkozó.

Az első negyedóra meglepetésre a hazaiaké volt, különösen Callum Wilson volt aktív, aki mindhárom előtte adódó lehetőséget elpuskázta. A harmadik különösen kecsegtető helyzet volt, itt talán a csatár passzolhatott is volna, de inkább Alissonba rúgta a labdát.

A Pool jó 25 perc után tért magához, onnantól viszont szinte az egész meccset uralta. Karl Darlow pedig újfent bebizonyította, hogy sokra hivatott kapus, ismét ő volt a Newcastle legjobbja. Előbb Mohamed Szalah ziccerét védte, majd Roberto Firmino fejesét is hárítani tudta.

A második félidőben Sadio Mané és Mohamed Szalah újabb próbálkozására már nem biztos, hogy odaért volna, de nem is volt rá szükség, se a szenegáli, se az egyiptomi nem találta el a kaput. Nem járt szerencsével Firmino sem, közben pedig Alissont is próbára tette a felhúzódó Clark, de a brazil állta a sarat.

A legnagyobb gólhelyzet Mané nevéhez fűződik, akinek lövésébe bele tudott érni Darlow a meccs végén, és a labda be is csorgott volna a kapuba, de a visszafutó Schar becsúszva kivágta a gólvonal előtt a játékszert. Hatalmas mentés volt.

Senkinek nem jött össze semmi, a Liverpool viszont a botlás ellenére továbbra is az élen áll.

Összefoglalás

Különleges meccs lehet ez Danny Ings számára, aki volt klubja ellen léphet pályára. Bár az egyik hírportál váltig állítja, hogy Ings nem kezdőként kap szerepet, nem magyarázták meg, hogy miből gondolják ezt. Hiszen a sérülése már a múlté, és vitathatatlan, hogy ő a csapat egyik legjobbja.

Ralph Hasenhuttl Che Adams formahanyatlásával kell, hogy leginkább foglalkozzon, a támadó remekül kezdett, azóta viszont folyamatosan esik a teljesítménye. Talán inkább őt kellene egy kicsit pihentetni.

Érdekesség, hogy a védőkből hiányt szenvedő Liverpool a téli átigazolási szezonban a hírek szerint ajánlatot tesz majd a most sérült Jannik Vestergaardért. Tény, nagyon jó szezont fut a védő, magabiztos, igazi vezér hátul, mellette gólerős (már három gólt szerzett a bajnokságban), és valószínűleg viszonylag olcsón meg lehetne szerezni. Kérdés, hogy a Southampton mennyire lesz partner ebben…

Vestergaard mellett továbbra is sérült Nathan Redmond, mindenki más a fedélzeten van.

A Pool ezt nem mondhatja el, Jürgen Klopp összetenné a kezeit, ha csak két sérültje lenne, de ez nem így van: van Dijk, Cimikasz, Jota, Joel Matip, Naby Keita, és Joe Gomez sem bevethető.

Thiago Alcantara viszont bevethető, a Newcastle ellen már csereként pályára lépett. Szükség is lesz rá… Ahogy Gini Wijnaldumra is, ő is felépült és számíthatunk a játékára.

Remélem, nem tréfál meg újból a Pool. Ha a szarkák elleni meccset veszem alapul, még egyszer nem történhet meg, hogy ennyi helyzetük kimaradjon. De a szentek védekezése sokkal erősebb, mint a Newcastle-é, így annyi helyzetig talán el sem fognak jutni Firminoék. A nagy rangadókon nem tud úgy teljesíteni a Soton, a forma sem jó, így esélyes a vendégek győzelme.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső