Southampton – Sheffield United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 11.
Southampton
Teljesítmény:
N V D N N
  • St. Mary Stadium
  • December 13. 13:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Sheffield Utd.
Teljesítmény:
V V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kezdjünk meg a pénteket! Kezdjük meg egy angol bajnoki mérkőzéssel. Ezúttal a vasárnap ebéd után rendezendő Southampton – Sheffield United meccsről fogok írni, ami ránézésre hazai sikerrel kecsegtet, főleg, ha ránézünk a tabellára, azon belül pedig a Sheffield mérlegére. Hát, egy szóval: Pocsék. Bővebben: Nagyon, de nagyon pocsék. Eltelt már a Premier League idei kiírásából 11 forduló, tizenegy mérkőzés, és egyetlenegy szerzett pont, 10 vereség. Öt rúgott gól, tizennyolc kapott. Nagyon sok helyen ez már a menedzser bukását okozta volna, de úgy tűnik, Chris Wilderben még mindig bízik a vezetőség. Épp a minap tweetelt erről Musaad Bin Khalid Al Saud. A szurkolók egy része azonban úgy gondolja, hogy itt az idő a váltásra, Wilder már nem tudja sikerre vezetni az együttest. És itt siker alatt most azt értem, hogy bent tartani a Premier League-ben. A Sheffieldnek idén más célja nem lehet.

Előfordulhat, hogy pont a Southampton ellen ébrednek fel a játékosok? Idegenben? Én elsőre nem gondolnám ezt…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Brighton – Southampton

A Liverpool elleni őrületet követően a Brighton magabiztosan lépett pályára a Szentek ellen, mert, ha Jürgen Klopp együttese ellen sikerült pontot szerezni az Anfielden, akkor szinte bármi lehetséges. És jól is kezdtek, köszönhetően Grossnak, no meg James Ward-Prowse-nak, aki úgy pörgette meg a kezén a labdát (mindezt a tizenhatoson belül), mintha a Harlem Globetrotters kosarasa volna. Jött is a tizi, amit az előbb említett Pascal Gross végzett el – Maupay hiányában. Ahogy a Pool ellen, most sem rontott, erővel rúgta szét a kapu bal oldalát.

Viszont még az első félidőben sikerült egyenlíteni, megint egy pontrúgást követően, amiben nagyon erős idén a Southampton. Kell ehhez két jól fejelő belső védő, Bednarek és Vestergaard, ezúttal az utóbbi fejelt gyönyörűen a hálóba. Kettejüknek már négy gólja van amúgy, Vestergaard ebből hármat vállalt magára.

A második játékrész sokáig nem hozott gólt, bár helyzetek azért akadtak. Theo Walcott csavarása kevéssel kerülte el a kaput, míg Gross ígéretes helyzetben lőtte ki a stadionból a labdát. Ekkor már pályán volt egyébként Danny Ings is, aki sérülése után csak csereként kezdett, Djenepot váltotta a félidőben.

És a 81. perc meghozta a vendégek vezetését egy felettébb érdekes tizenegyessel. Még maga a kommentátor is meg volt lepődve, hogy ezért büntető jár.

Nem, nem a szabálytalanság ténye kérdéses, hanem az, hogy hol történt… Kyle Walker-Peters szaladt el a jobboldalon, March meg fellökte őt. Egyértelmű fault, de már első ránézésre is úgy tűnt, hogy a lökés maga a tizenhatoson kívül történt, aztán mindketten beestek a büntető területre. Csak akkor az a nagy kérdés, mi a francért van VAR?

Na, mindegy, Danny Ings ugyanúgy bevarrta a büntetőt, mint Gross tette a másik oldalon, ezzel pedig övék lett a győzelem. A fogadóirodák meglepő módon a Brightont tartották esélyesebbnek, én viszont úgy gondoltam, hogy az oddsok ellenére a vendégek fognak nyerni…

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.26.Premier League
southampton
3:1
sheffield united
Premier League
2019.09.14.Premier League
sheffield united
0:1
southampton
Premier League
2014.12.16.Angol Ligakupa
sheffield united
1:0
southampton
Angol Ligakupa
2009.02.03.Championship
southampton
1:2
sheffield united
Championship
2008.10.21.Championship
sheffield united
0:0
southampton
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sheffield United – Leicester

Meglepően magas oddsot kapott a Leicester is, tény és való, hogy nincsenek jó formában, de akkor mit mondjon szegény Sheffield? Kellett izgulni a lefújásig, de végül itt is örülhettetek, ha velem tartottatok, mert a Rókák győzelmét tippeltem meg korábban.

Nem számítottam könnyű meccsre, pont az előbb említett formahanyatlás miatt, és végül is, ez is bejött.

A sheffieldi kapufa biztosan nem lesz a Leicester játékosok jó barátja, mert kétszer is eltalálták a mérkőzésen, és mindkétszer kifelé pattant a labda. Először Jamie Vardy rogyasztotta meg, elemi erejű lövésénél Ramsdale már verve volt, majd a meccs későbbi szakaszában James Maddison járt ugyanígy.

A két kapufa között meg láthattak a nézők két gólt is. Az elsőnek nem örültek, hiszen a vendégek, név szerint Ayozé Perez szerezte a 24. percben: Maddison blokkolt lövése került elé, ő meg az ötösről bombázott a léc alá.

Az egyenlítés két perccel később jött, McBurnie fejelt a kapu jobb sarkába.

A második félidő eleje inkább a hazaiaké, a vége a vendégeké volt. Gól egészen a hosszabbításig nem esett, ekkor Vardy lépett el védőjétől, majd Ramsdale mellett a hálóba lőtt. Gólját leginkább a szögletzászló bánta, amit az angol csatár egész egyszerűen kirúgott a helyéről. Kapott is érte egy sárgát. De kit érdekel, amikor végre újra nyert a csapata?!

Összefoglalás

Bíznak tehát Wilderben, de meddig? Ha egy kicsit az itthoni dolgokból indulunk ki, akkor Bódogban is bíztak az MTK meccs előtt, állították, hogy nincs edzőkérdés, aztán a mérkőzés után gyorsan el is küldték… Szóval ezek a hangzatos nyilatkozatok néha csak hangzatos nyilatkozatok maradnak. Amennyiben most is vereséget szenvednek, én biztos vagyok abban, hogy elküldik az egykori jobbhátvédet.

Mert a lemaradás akkor már tetemes lehet, és hiába járunk a bajnokság egyharmadánál, akkor már tényleg csak a túlélés lehet a fő cél.

És hazai pályán Hasenhuttl együttese bomba jó, két élcsapattól szenvedtek vereséget (MU, Tottenham), és olyan együttesek távoztak üres kézzel, mint például az Everton.

Továbbra is a James Ward-Prowse – Danny Ings – Che Adams hármast említem, akik cipelik a csapatot, mindhárman bevethetők. A túloldalon viszont a walesi válogatott Ampadu és Enda Stevens is sérült, pedig ők azért helyet kaptak általában a kezdőben.

El tudom-e képzelni, hogy megindul a Sheffield? Egyre kevésbé. El tudom-e képzelni, hogy a Sheffield a Southampton ellen indul meg? Egyáltalán nem. Hazai győzelmet várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső