Southampton – Tottenham: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 27.
Southampton
Teljesítmény:
N D V D D
  • St. Mary Stadium
  • December 28. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Tottenham
Teljesítmény:
N N D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ahogy ígértem, a két ünnep közötti Boxing Day mérkőzésekre még benézünk a nagy karácsonyi evés-ivás mellett, és itt is vagyunk, két meccset hoztunk el nektek mára. Nincs könnyű dolgunk, hiszen az Angliában tapasztalhatót járványhelyzet miatt folyamatosan el-elmaradnak a meccsek, és nehéz megmondani, hogy mi lesz a jövőben. A Liverpool – Leeds, valamint a Wolves – Watford mérkőzésekről szóló tippünk mehetett a kukába, és nincs semmi garancia, hogy a ma közzétett Southampton – Tottenham, illetve Leicester – Liverpool mérkőzések megrendezésre kerülnek.

Mivel eléggé feszült ilyen téren a helyzet (amúgy is nagyon sűrű a menetrend), ezért ez most nem egy felszabadult Boxing Day… De próbáljuk kihozni belőle a maximumot, és bízunk benne, hogy hamarosan már teljes körök, fordulók lejátszásra kerülnek, és magunk mögött hagyhatjuk ezt az időszakot.

Rákanyarodva a meccsünkre: Mind a Southampton, mind a Tottenham győztes karácsonyi meccsen van túl, előbbi hatalmas csatában (és hatalmas meglepetésre) a West Ham United együttesét verte meg, míg a Tottenham könnyedén győzött a Crystal Palace ellen. Később részletesen kifejtjük, hogy mi történt ezeken a meccseken, majd adunk egy tippet, szerintünk hogyan alakul majd a találkozó.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

West Ham United – Southampton: 2-3

G.: Antonio, Benrahma ill. Elyounoussi, Ward-Prowse, Bednarek

Kétszer akkora volt a szentek győzelmére adott odds, mint a WHU-ra, Ralph Hasenhüttl együttese mégis meg tudta lepni a világot. No meg a londoniakat, akik ugyan kétszer is felálltak a K.O. után, harmadszor azonban már a földön maradtak. Úgy kellett ez a győzelem a Sotonnak, mint egy falat kenyér, Ward-Prowse-ék egy hatmeccses nyeretlenségi sorozatot tudtak megszakítani. A West Ham pedig most csúszott bele egy elég mély gödörbe, utolsó öt meccsükből négyet veszítettek el.

A kezdők:

West Ham United:

Fabianski – Coufal, Dawson, Diop, Masuaku – Soucek, Rice – Vlasic, Fornals, Benrahma – Bowen

Southampton:

Forster – Livramento, Bednarek, Salisu, Walker-Peters – Romeu – Redmond, Ward-Prowse, Elyounoussi, Walcott – Broja

Nincs tehát jó formában David Moyes együttese, és tettek érte a Boxing Day első napján a kalapácsosok, hogy szurkolóik karácsonya egy picit szomorúbb legyen. Már hét perc elteltével hátrányba kerültek, ez volt az első félidő első gólja, szerzője pedig Mohamed Elyounoussi volt. Kyle Walker-Peters vitte fel a labdát a WHU tizenhatosáig, majd a jobbján álló középpályáshoz passzolt, aki egy átvétel után lőtte ki a bal alsót. Fabianski a gólról nem tehetett, a mezőnyben álldogáló társai viszont igen, késve léptek ki a gólszerzőre.

Mint említettem, több gól nem született a játékrészben, bár a hazaiak erőteljesen próbálkoztak. Egyszer – a 39. percben – egy szép szólót követően Nikola Vlasic lövését kellett lábbal hárítania a McCarthyt helyettesítő Forsternek. Ezen kívül viszont nagy helyzetig nem jutott egyik fél sem. A félidei statisztika alapján a vendégek vezetése megérdemelt volt.

Nem is tetszett mindez Moyes mesternek, aki a félidőben lekapta a pályáról Vlasicot és Fornalst, a helyükre pedig beküldte Manuel Lanzinit és Michail Antoniot. A támadó pedig rögtön a kezdés után meg is hálálta a bizalmat, egy középre lőtt szögletbe Craig Dawson fejelt bele, ezt követően pedig Antonio közelről stukkolt a kapuba, 1-1.

Tíz perccel később jött egy fordulat: Tizenegyest kapott a Soton. Armando Broja indult meg az ellenfél térfelének közepén, egy védőt lerázott, majd nagy csatába kezdett Craig Dawsonnal. Miután beértek a tizenhatoson belülre a kalapácsosok játékosa elesett, és sodorta magával az albánt is. Hosszas videózás után döntött úgy Kevin Friend, hogy büntetőt ítél. A hazai szurkolók nyilván nem repestek a boldogságtól, azután meg pláne nem, hogy James Ward-Prowse értékesítette a lehetőséget, 1-2.

De a WHU innen is fel tudott állni! Három perccel a büntető után Said Benrahma bombázta közelről a kapuba Jarrod Bowen passzát, kezdődhetett minden elölről.

Az adok-kapokból végül a vendégek jöttek ki jobban, a 70. percben esett a mérkőzés utolsó gólja. Ezt Jan Bednarek szerezte, a védő James Ward-Prowse szabadrúgását csúsztatta meg fejjel, a labda a hosszú sarokban kötött ki.

Sokkal veszélyesebben futballozott a West Ham a második félidőben, gólokat is rúgott, mégsem tudtak pontot szerezni…

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.21.Premier League
tottenham
2:1
southampton
Premier League
2020.09.20.Premier League
southampton
2:5
tottenham
Premier League
2020.02.05.FA Kupa
tottenham
3:2
southampton
FA Kupa
2020.01.25.FA Kupa
southampton
1:1
tottenham
FA Kupa
2020.01.01.Premier League
southampton
1:0
tottenham
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Tottenham – Crystal Palace: 3-0

G.: Kane, L. Moura, Szon

A mérkőzés eredményét mi is megtippeltük, hazai sikert vártunk ezen a londoni rangadón. Kezd látszani Antonio Conte keze munkája, egyre jobb és jobb formába került a Spurs. A Crystal Palace elleni mérkőzést nagyban befolyásolta, hogy a vendégeknek több mint egy félidőt emberhátrányban kellett lejátszaniuk. Nem is akárkit veszítettek el, talán a csapat legjobbját, Wilfried Zahát. Igaz, akkor már kétgólos hátrányban volt Patrick Vieira csapata, szóval a vereséget erre fogni butaság lenne…

A kezdők:

Tottenham:

Lloris – Sánchez, Dier, Tanganga – Emerson Royal, Skipp, Höjbjerg, Reguilón – Lucas Moura, Szon – Kane

Crystal Palace:

Butland – Ward, Andersen, Tomkins, Mitchell – Gallagher, Hughes, Kouyaté – Ayew, Edouard, Zaha

Az sem segítette a vendégeket, hogy a mérkőzés előtt három játékosuk (Christian Benteke, Luka Milivojevic, Eberechi Eze) esett ki a covid miatt, Michael Olise szintén betegeskedik, Nathaniel Clyne és a kezdő kapus, Vicente Guaita szintén nem lehetett pályán.

Ismét nagy kedvvel játszott a hazai csapat, amely már a harmadik percben majdnem betalált, Szon Hung-min lövését tolta szögletre Butland, akinek ez volt az első bajnoki meccse idén. A 11. percben újfent a fehérmezesek veszélyeztettek, Oliver Skipp 16 méteres lövése azonban mellé szállt.

A 26. percben még volt egy Lucas Moura fejes, ami mellé szállt, majd jött egy tízperces őrület, ami két gólt, meg egy piros lapot hozott.

A 31. percben egy szép kontratámadás végén Lucas Moura beadását Harry Kane pofozta a kapuba, majd a gólpasszt adó brazil maga is betalált három perccel később, Emerson Royal jobboldali beadását bólintotta a kapu közepébe.

A 37. percben Wilfried Zaha agya durrant el, egy ártalmatlan szituációban két kézzel lökte el magától Davinson Sánchezt, majd még a védelmére kelő Spurs-játékosokkal is pörölt egyet. Már volt egy sárgája, így ez elég nagy butaság volt a támadó részéről, mehetett zuhanyozni, csapatának pedig minden esélye elszállt arra, hogy felálljanak… Mert az egyértelmű volt mindenki számára, hogy ezt a Tottenhamet tíz emberrel nem lehet legyőzni.

És nem is sikerült ez a vendégeknek…

A második félidőben természetesen a Spurs dominált, egy-két helyzetük volt is, mielőtt Szon Hung-min kialakította a végeredményt, a dél-koreai hanyag mozdulattal tessékelte be Lucas Moura beadását a 72. percben. A meccs hőse tehát a brazil irányító volt, aki két gólpassz mellett maga is a hálóba talált.

Kezd egyre jobbá válni ez a Spurs, tavasszal nem árt majd figyelni rájuk…

Összefoglalás

Nagyon nehéz ebben a mostani helyzetben korrekt, pontos információkkal szolgálni sérültek, betegek, hiányzók terén, de azért megtesszük, ami tőlünk telik. Bár több oldal is betegként jegyzi Bryan Gilt, a spanyol támadó a Crystal Palace ellen már ott ült a kispadon, sőt pályára is lépett. Viszont biztosan nem lehet majd ott a Soton ellen Cristian Romero, akinek visszatérését január közepére számolják. Ryan Sessegnon a múltkori, Pool elleni mérkőzésen sérült meg, hamarosan ő már újra pályára léphet, de holnap még nem. Illetve Dane Scarlettről tudjuk biztosan, hogy elkapta a koronavírust.

A másik oldalon Alex McCarthy esett ki sérülés miatt, míg Jack Stephens, Nathan Tella és Lyanco elkapták a covidot.

A kezdőcsapatokat tekintve nem várunk nagy változtatást egyik részről sem, állhat az a mondás, miszerint győztes csapaton ne változtass.

A szenteknek vannak néha ilyen fellángolásaik, amikor egy nagycsapatnak elkapják a grabancát, akkor mindig azt gondoljuk, hogy visszatértek a helyes útra. Aztán ilyenkor szokott jönni a pofon…

Szóval most nem bízunk bele Ward-Prowse-ékba, főleg, hogy a Tottenham most elkapta a fonalat. Élvezik a játékot, ez egyértelműen látszik, a kapu előtt pedig rendkívül veszélyesek.

A Kane – Szon páros remekel, ahogy Lucas Moura is nagyot játszott a Palace ellen, és biztosra vesszük, hogy megkapja majd az esélyt holnap is.

Zsinórban három mérkőzést a londoniak nyertek meg, bárhol is játszottak, a Spurs jött ki győztesen a csatákból. Idegenben nem remekelnek, de tegyük hozzá, hogy csak hat meccset játszottak le vendégségben, a többi meccsüket halasztani kellett a koronavírus miatt.

Tippeljünk! Véleményünk szerint a Spurs nagy formába lendült, és ez kitarthat a Southampton ellen is. Otthon nem rossz a Soton, minden meccsükön képesek voltak gólt szerezni, így a mi tippünk a vendégek győzelme mellett az, hogy nem csak Kane-ék, de Brojáék is kapuba találnak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső