Southampton – West Ham: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 28.
Southampton
Teljesítmény:
D V D N N
  • St. Mary Stadium
  • December 29. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
West Ham
Teljesítmény:
D V D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Épp egy kis sörrel fojtottam le a karácsonyi vacsorát, amikor bevillant, hogy a Southampton meccsét adja a TV és én bizony megfogadtam a találkozót. Arra számítottam, hogy bár Ings, Romeu, Redford és Vestergaard sincs, azért sikerül legyőzni az újonc Fulhamet. És bár két gólt is szereztek a szentek, a végeredmény mégis 0-0 lett. Én meg a falat kapartam mérgemben.

Most lehet javítani, habár a West Ham idén nem könnyű ellenfél senkinek sem, de elég össze-vissza meccseket játszanak, elég kiszámíthatatlan, hogy mikor, milyen játékkal rukkolnak elő.

Bár a fent felsorolt játékosok közül csak Romeu lehet újra a pályán, én bízom Hasenhuttl csapatában. Vagy nem kellene?

Meglátjuk, a Southampton – West Ham meccset vesszük górcső alá.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Fulham – Southampton

Nem volt túlságosan eseménydús az első félidő, de az meglepett, hogy a játékot inkább a hazaiak irányították, a Southampton viszont veszélyesebb helyzetig jutott el.

Komoly lehetőség mindkét fél előtt adódott, de csak egy-egy. A Fulhamé nem volt kicsi, Lookman visszagurított labdájára tökéletesen érkezett Zambo Anguissa, de hatalmas helyzetben lyukat rúgott a középpályás, aztán meg fel tudtak szabadítani a kékmezesek.

A túloldalon pedig James Ward-Prowse ismét megmutatta, hogy mesterien lövi a szabadrúgásokat, ezúttal viszont a kapufa megakadályozta a gólban, talán még egy picit Alphonse Areola is rásegített a dologra.

A fordulás után sem történt a pályán nagy változás, a Fulham remekül tartotta magát, apróbb helyzetekig eljutott, és a szerencsével sem álltak hadilábon, mivel két gólt is kaptak, de a VAR mindkettőt elvette a Southamptontól.

Először a Danny Ings helyén játszó Shane Long lőtte ki a bal felsőt, de az átadás pillanatában lesen állt, a hajrában pedig Theo Walcott lőtt közelről a hálóba, a VAR itt is rászólt a játékvezetőre, nem Walcott állt lesen, hanem Che Adams, akitől a labdát kapta.

A legvégére egy hazai helyzet maradt, Alekszandr Mitrovics lőtt mellé nem sokkal. A végén mindkét gárdának egy pont jutott, ez pedig azt jelenti, hogy a Southampton harmadik meccsét nem tudta zsinórban megnyerni, a pontveszteségek miatt pedig oda az élboly, visszasüllyedtek a középmezőnybe.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.29.Premier League
west ham
3:1
southampton
Premier League
2019.12.14.Premier League
southampton
0:1
west ham
Premier League
2019.05.04.Premier League
west ham
3:0
southampton
Premier League
2018.12.27.Premier League
southampton
1:2
west ham
Premier League
2018.03.31.Premier League
west ham
3:0
southampton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

West Ham – Brighton

Ezen a találkozón összesen négy gól esett, igazságosan elosztva, de az biztos, hogy az év végi bombagólok közé egyik sem fog bekerülni, négy olyan találatról beszélünk, amiből egy is sok egy meccsen, nemhogy négy.

Szerencsés gólok voltak mind, vagy épp szerencsétlenek, sokszor a védők szerencsétlenkedése által jött össze, de az is igaz, hogy ezek a kis potyák ugyanannyit érnek, mint egy 30 méteres szabadrúgás a ficakba.

Az első félidő legvégén a Brighton szerzett vezetést Maupay révén, egy ide-oda pattogó labdát hat méerről rúgott Fabianski kapujába. A védők többször felszabadíthattak volna, de gyakorlatilag inkább ők adtak gólpasszt a támadónak.

Az egyenlítés sem volt kutya: A 60. percben Jarmolenko beadása flipperezett az emberek között, Lanzini becsúszva Johnson elé tálalt, ő meg szép mozdulattal belsőzött a kapuba.

Nem telt el 10 perc és ismét a Brighton szerzett vezetést, Dunk szerzett nagyon szerencsés gólt, aztán pedig Soucek egyenlített ismét, a cseh góljához is kellett egy nagy adag szerencse.

A végeredmény 2-2, amely mondhatjuk, hogy igazságos, de ezek a gólok…

Összefoglalás

Danny Ings, Jannik Vestergaard és Nathan Redmond továbbra sem áll az osztrák mester rendelkezésére, de Oriol Romeu eltiltása letelt, ő valószínű, újra a kezdőbe kerül, méghozzá Diallo kárára.

A másik oldalon Arthur Masuako nem fog szerepelni, viszont Michail Antonio visszatérése egyre közelebb van, az angol csatár hosszú kihagyás után a padra talán már leülhet.

Lanzini nagyon jó teljesítményt nyújtott a Brighton ellen, nem lennék meglepve, ha végül a kezdőben találná magát a Soton ellen, más nagyobb változásra nem kell számítani.

Amennyiben a WHU-nak sikerülne nyerni a St. Mary’s-ben, úgy pontszámban beérnék riválisukat, de erre azért nem sok esély mutatkozik, hiszen a Southampton hazai pályán a hasonló kaliberű csapatokat rendre megverte. Vereséget csak a két manchesteri csapattól és a Tottenhamtől szenvedett, maradék négy meccsét megnyerte.

Keserítette már meg az életét nagycsapatoknak idegenben David Moyes legénysége, gondoljunk csak a Spurs elleni 3-3-ra, de volt, hogy nagyon sima (simának tűnő) vereség lett a vége – itt a Chelsea elleni mérkőzésre gondolok.

Az örökmérleget nézve enyhe West Ham fölényt láthatunk (12-18 a győzelmek száma), a Premier League 2019/2020-as idényének mindkét meccsét ők nyerték. A London Stadionban 3-1-re nyertek, míg a Southampton pályáján 1-0-ra diadalmaskodtak.

Ez óvatosságra int engem is, nézzünk még alternatív fogadások után! A gólok száma lehet még érdekes számunkra, hazai pályán nyílt futballt játszanak a szentek, bár most Ings nélkül mintha Che Adams sem lenne az igazi. Long gólt rúgott a Fulham ellen, de ugyebár lesről, mindenesetre véleményem szerint lehet rá számítani majd.

Az év utolsó mérkőzésén visszafogott játékot várok, nem hinném, hogy nagyon nagy hajtás lenne a találkozón. Kinéz egy döntetlen a mostani forma alapján, mégis inkább a gólokra fogadok, amiből szintén nem sokra számítok. A tippem így az, hogy 2,5-nél kevesebb gólt fogunk látni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső