Spanyolország – Franciaország: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 08.
Spanyolország
Teljesítmény:
N N N V V
  • Giuseppe Meazza
  • Október 10. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Franciaország
Teljesítmény:
N N D D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Elérkezett a döntő ideje, most kiderül, hogy Portugália után melyik lesz a második válogatott, amely elmondhatja magáról, hogy Nemzetek Ligáját nyert. Erre Spanyolországnak és Franciaországnak van esélye. Mindkét együttes parázs mérkőzésen jutott túl elődöntős ellenfelén, a spanyolok több mint egy félidőt játszottak emberelőnyben, mégis csak 2-1-re sikerült nyerni, Didier Deschamps együttese pedig 2-0-s hátrányból állt fel és nyerte meg egy 90. perces góllal a maga összecsapását.

Előzetesen nem tudnám megmondani, hogy melyik csapatnak van esélye, de azt látom, hogy lélektanilag a franciák valamennyivel előrébb járnak. Mélyről jönnek és egy ilyen győzelem sokat dobhat az önbizalmukon. Ez nem azt jelenti, hogy le is írtam a spanyolokat, csak azt, hogy valamennyivel esélyesebbnek látom Benzemáékat.

Ahogy a fogadóirodák is, egyértelműen látszik az oddsokból, hogy ők mire számítanak. Persze, az óvatosság náluk is elsők között szerepel.

Talán nem a Nemzetek Ligája a legfontosabb trófea, amit egy csapat begyűjthet, bőven többet érne a játékosoknak, ha egy EB-, vagy VB döntőn szerepelnének, de egy biztos: Ha már idáig eljutottak, akkor bizony meg akarják nyerni.

Jó kis meccs lesz ezért a Spanyolország – Franciaország találkozó…

Mi történt az elődöntőben?

Röviden felidézzük az elődöntőben történt legfontosabb pillanatokat, helyzeteket, gólokat, mindent, ami releváns.

Olaszország – Spanyolország: 1-2

G.: Pellegrini ill. Ferrán Torres (2)

Az előző tippünkben az összefoglalót már olvashattátok, de unalomig ismert mondásom következik: Ismétlés a tudás anyja. Az olasz válogatott 37 mérkőzés után szenvedett vereséget, de ehhez is volt szükség egy piros lapra, és még így is majdnem döntetlenre mentették a találkozót. A tizenegyespárbajról pedig rossz emlékeik vannak a spanyoloknak…

A kezdők:

Olaszország:

Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Bastoni, Emerson – Barella, Jorginho, Verratti – Chiesa, Bernardeschi, Insigne

Spanyolország:

Unai Simon – Azpilicueta, Laporte, Pau Torres, M. Alonso – Koke, Busquets, Gavi – Sarabia, Ferrán Torres, Oyarzabal

Nem lehetett panaszunk a két csapat akarására, hiszen a kezdet kezdetén gyakorlatilag egymásnak estek. A negyedik percben Federico Chiesa egy spanyol labdavesztésnek köszönhetően került lövőhelyzetbe, ki is nézte magának a jobb alsót, de Unai Simon elfeküdt és két kézzel kipaskolta a lasztit.

A spanyolok sem akartak lemaradni, szép akciókat vezettek, különösen a bal szárny volt aktív, ahol Marcos Alonso és Mikel Oyarzabal/Pablo Sarabia (folyton változtattták a helyüket) próbálta megbontani az olaszok védelmét. Ez a 13. percben sikerült is, előbbi passzolt Pablo Sarabiához, ő a második hullámban érkező Oyarzabal elé tálalt, akinek lövésébe Alessandro Bastoni dobta bele magát. Létfontosságú blokk volt, Donnarumma nem sokat tehetett volna az ügy érdekében.

Öt perccel később azonban megtört az olasz védelem. Megint Marcos Alonso indította útjára a labdát, Mikel Oyarzabal tökéletes beadására Ferrán Torres érkezett, aki kissé kacskán ugyan, de a hálóba talált.

A gól megzavarta az olaszokat, azonnal a középkezdés után labdát veszítettek, és a vörösmezesek első két próbálkozását még sikerült blokkolni, a harmadikat már nem, Marcos Alonso bombáját ráadásul kiejtette Gigio Donnarumma, a labda a kapufáról kipattant, ott meg érkezett Leonardo Bonucci és szinte a gólvonalról sikerült szögletre menteni.

A taljánok kapuvédője egyébként is kapta az ívet, ami láthatóan tényleg rosszul esett neki, nem tudott százszázalékosan a pályára koncentrálni.

A félidő vége (egy ideig) az olaszoké volt, Federico Bernardeschi és Lorenzo Insigne került helyzetbe, egyikük lövését védte Simon, a másik mellé ment.

Az utolsó percekre is maradt izgalom: Leonardo Bonuccit egy teljesen felesleges könyöklés miatt leküldte az orosz játékvezető, majd Mikel Oyarzabal ismét perfekt labdával szolgálta ki Ferrán Torrest, így már 2-0-ra mentek az ibériaiak.

A második félidőben az emberhátrány ellenére aktívabb volt az olasz csapat, Chiesa zúgó kapufát rúgott a 62. percben. Megrúghatta volna a maga gólját Marcos Alonso is (megérdemelte volna), de Donnarumma védeni tudott.

A 83. percben szépítettek az olaszok, Lorenzo Pellegrini lőhetett a hálóba Federico Chiesa önzetlensége után.

Kicsit a végére megzavarodtak a spanyolok, ám újabb gól nem született, egy 37 mérkőzéses sorozatnak szakadt vége szerda este…

Előző 5 meccs eredménye
2017.03.28.Barátságos Mérkőzés
franciaország
0:2
spanyolország
Barátságos Mérkőzés
2014.09.04.Barátságos Mérkőzés
franciaország
1:0
spanyolország
Barátságos Mérkőzés
2013.03.26.VB-selejtező 2014
franciaország
0:1
spanyolország
VB-selejtező 2014
2012.10.16.VB-selejtező 2014
spanyolország
1:1
franciaország
VB-selejtező 2014
2012.06.23.Európa-bajnokság 2012
spanyolország
2:0
franciaország
Európa-bajnokság 2012
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Belgium – Franciaország: 2-3

G.: Carrasco, Lukaku ill. Benzema, Mbappé, T. Hernández

Belga győzelmet vártunk, mégis csalódnunk kellett, kiénekelték a sajtot Roberto Martinezék szájából. Az első félidő után nem az látszott, hogy gondban lennének a vörös ördögök, azonban a franciák vért ittak a szünetben, és egy meccs végi góllal legyőzték ellenfelüket, ezzel pedig a vasárnapi fináléban részt vehetnek.

A kezdők:

Belgium:

Courtois – Alderweireld, Denayer, Verthonghen – Castagne, Witsel, Tielemans, Carrasco – De Bruyne, Lukaku, Hazard

Franciaország:

Lloris – Kounde, Varane, L. Hernández – Pavard, Pogba, Rabiot, T. Hernández – Griezmann – Benzema, Mbappé

Ahogy az olasz – spanyol, úgy ez a meccs is remekül indult, a negyedik percben kellett először védenie Hugo Llorisnak. Kevin De Bruyne közeli próbálkozását tudta hárítani a Tottenham portása, majd a másik oldalon Kylian Mbappé használta ki sebességét, ki tudta cselezni még Courtois-t is, azonban túlságosan kisodródott a lövéshez, visszasarkalt labdája egy belgát talált meg.

Az eredmény a 37. percig volt 0-0, ekkor Yannick Carrasco villant. A szélső a tizenhatos bal sarkán kapott egy labdát, befelé cselezett, majd két francia védővel szemben lövésre szánta el magát. A játékszer kikerült minden létező blokkolni vágyó lábat, és a tétlen ácsorgó Lloris mellett utat talált a kapuba.

Még az első félidőben sikerült növelni az előnyüket: Kevin De Bruyne második asszisztját osztotta ki, ezúttal Romelu Lukaku kapott tőle labdát, a belga monstrum átlépte azt – ezzel meg is verte Lucas Hernándezt – és bár nagyon ki volt szorítva, mégis lőtt. Jól tette, a labda Lloris fölött ért hálót.

Didier Deschamps a szünetben alaposan leteremthette a fiait, mert egy jobb, hatékonyabb francia válogatott tért vissza a pályára. Amelyik a 61. percben szépíteni tudott. Karim Benzema a tizenhatos vonalától fél méterre térült-fordult, a belga túlerő sem akadályozhatta meg céljaiban, és Realos csapattársa, Thibaut Courtois sem tudott védeni.

Percekkel később Youri Tielemans rúgta fel Antoine Griezmannt, ami miatt a német játékvezető büntetőt ítélt meg a franciák javára. A labda mögé Kylian Mbappé állt, és bár Courtois eltalálta a sarkot, Mbappé remekül helyezett és nagy erő is volt a lövésében.

A franciáknak volt egy nagy ziccerük, volt egy kapufájuk, míg Belgiumnak egy Lukaku gólja a 87. percben, amit végül les miatt nem adtak meg.

A franciák még egy utolsó rohamot vezettek a 90. percben, ez pedig aranyat ért. Az AC Milan játékosa, aki a Real Madrid számára szörnyű igazolás volt, azóta pedig rengeteget fejlődött, szóval Theo Hernández vállalkozott lövésre 16 méterre a kaputól, és bombagólt szerzett.

Emlékeztek még Mbappé interjúra? Akkor azt mondta, az NL győzelem erős üzenet lenne mindenki számára… Az első lépést megtették…

Összefoglalás

Bajban van Luis Enrique, Ferrán Torres ugyanis kapott egyet a lábára az olaszok ellen, így egyáltalán nem biztos, hogy játszhat majd a döntőben. Oyarzabal és Sarabia helye biztosnak tűnik, de sem Gerard Moreno, sem Alvaro Morata nem áll rendelkezésre. Lehetséges, hogy Yeremy Pino kezdő lesz?

Az tuti, hogy a szerdai után Gavi most is helyet kap, bár lehetséges, hogy egy ilyen támadó hármas ellen, mint Mbappé – Benzema – Griezmann inkább egy védekezőbb felfogású középpályást rak a kezdőbe a szövetségi kapitány… Ebben az esetben Rodri kerülhet pályára.

A franciáknál hiányoltam Tchouamenit, Rabiot pedig nem volt olyan kiemelkedő, így a Monaco középpályása megkaphatja az esélyt. Én más változtatásra nem számítok francia részről.

Lassan öt éve, hogy egymás ellen játszottak utoljára, akkor egy barátságos meccsen David Silva és Gerard Deulofeu góljával a La Roja nyert.

A tét nagy, mindenki nyerni akar, így nem számíthatunk nagy adok-kapokra, legalábbis az első gólig biztosan nem. Hogy aztán az mikor esik? Remek kérdés. Mi egy taktikusabb spanyol csapatot képzelünk el, szokásosan sok passzal és labdabiztos játékkal. Valahogy meg kell fogni a franciák gyors embereit (Mbappé, Theo) és valahogy Karim Benzemát is meg kell tartani…

Ezúttal 2,5 gól alatti eredményre számítunk, és azon sem lennénk meglepődve, ha a találkozó hosszabbításra fordulna, így egy kis apró megy a döntetlenre is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső