Spanyolország – Görögország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 24.
Spanyolország
Teljesítmény:
N D D V N
  • Estadio de la Cartuja
  • Március 25. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Görögország
Teljesítmény:
D N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Izgalmas meccs után ismét egy könnyedebb? Lehetséges. Spanyolország – Görögország meccset is rendeznek csütörtökön este, mi pedig erről is írunk egy tippet számotokra. A 2004-es EB győztese a 2008-as EB győztesével szemben. Azóta rengeteg minden változott, a görög futball – már akkor is csoda volt a győzelmük – azóta leépülni látszik, ezt egyértelműen mutatja, hogy reális esélyük nincs valami jó eredményt hozni. Nézzük csak meg a Nemzetek Ligájában nyújtott teljesítményüket. A C Ligában, ami azért nem a veretes csapatokról híres, de innen sem sikerült feljutni, Szlovénia megelőzte őket. Igaz, lehet mondani, hogy veretlenül hozták le a hat meccset, de említsük meg, hogy Koszovó és Moldova volt a két másik ellenfél…

Az EB selejtezőn nagy hajrát mutattak, de az sem volt elég, a csoportjuk harmadik helyén végeztek Olaszország és Finnország mögött. Ha valaki ki akar jutni az Európa Bajnokságra, akkor nem férnek bele döntetlenek mondjuk Lichtenstein ellen…

Az ellenfelet pedig jól ismerhetjük. Luis Enrique visszavette a gárdát, és a csapata ott folytatta, ahol vele abbahagyta. Nekik nem sikerült a hibátlan mérleg, két döntetlen is becsúszott, ettől függetlenül ritka magabiztos győzelmet arattak a selejtezőben. Vereséget egyszer sem szenvedtek, ellenben jó párszor megszórták ellenfeleiket. Romániának ötöt lőttek például, Máltának hetet, a Feröer-szigetek néggyel megúszta, a svédek meg hárommal.

A Nemzetek Ligájában mindenki arra számított, hogy majd a német válogatott jut az elődöntőbe, de Ferrán Torresék két megingást leszámítva (kikaptak az ukránoktól és ikszeltek Svájccal) nagyon jó futballt hoztak. A mindent eldöntő Spanyolország – Németország meccsen pedig olyan pofont adtak a Nationalelfnek, amelyet nagyon régóta nem kapott.

A csapat egyre inkább együtt van, mindenki azt várja spanyolhonban, hogy ez a jó sorozat tovább folytatódjon. Az új utazás Görögország ellen indulhat…

A két válogatott

Megnézzük a kereteket, az elmúlt időszakban elért eredményeket, ez alapján pedig igyekszünk kitalálni a lehető legjobb választást a mérkőzésre.

Spanyolország

Ismét egy olyan mester, aki a bőség zavarával küzd. Maradtak ki a La Roja keretéből olyan kiváló képességű labdarúgók, akiknek egyszerűen nem volt hely, pedig a legtöbb ország válogatottjában bérelt helyük volna. Nem hozok példákat, mert ez természetesen szubjektív. Meg hát tök fölösleges arról beszélni, ami nincs. Foglalkozzunk azzal, ami van!

Kapusposzton akkora meglepetés nincs, David de Gea és Unai Simon meghívója borítékolható volt, azonban a harmadik helyre ezúttal nem Pau Lopezt, az AS Roma kapusát hívta be a mester, hanem Robert Sánchezt, aki főszereplője lehet a Brighton bennmaradásának.

Nem Sánchez az egyetlen újonc a keretben, először kapott meghívót Pedri, a Barcelona elképesztően tehetséges középpályása, aki mindössze 18 esztendős, és egy év alatt piaci értéke megtízszereződött. Nem hiába! Koeman bátran nyúl a sráchoz, akit sokan Andrés Iniesta utódjának tartanak. Kevés ilyen jó bizniszt csinált mostanában a gránátvörös-kék alakulat (Dembele, Coutinho, Griezmann).

Itt még nem ért véget az újoncok sora: Bryan Gil az Eibarban szerepel kölcsönben, de amúgy a Sevilla alkalmazásában áll, Pedro Porro pedig a Sporting jobbhátvédje.

További érdekes – de a játékos tudását tekintve egyáltalán nem váratlan – döntés, hogy újra bekerült Jordi Alba. A mesternek és tanítványának volt egy összezördülése még 2019-ben, azóta egyszer sem húzhatta magára a vörös mezt a Barca védője.

Nagyjából mindenki más meghívójára azt mondhatjuk: Papírforma. Mondom, én hiányolok néhány játékost, de ez csak a tudásuknak szól. Okkal maradtak ki, mert vagy nem nyújtanak idén megfelelőt, vagy nem is nagyon játszanak klubcsapatukban.

Akit nagyon sajnálok – és csak őt emelem most ki – az Isco. A spanyol karmester húzóembere volt a válogatottnak, amikor még Zidane is számított rá. Aztán valami történt, és a görbelábú irányító most már szóba sem kerül a kerethirdetéskor. Pedig az egyik legtehetségesebb irányító, és a spanyol válogatottban jelenleg ilyen típusú játékos nincs. De sajnos – általában véve – a klasszikus karmesterek kezdenek kikopni a modern futballból…

Előző 5 meccs eredménye
2008.06.18.Európa Bajnokság 2008
görögország
1:2
spanyolország
Európa Bajnokság 2008
2007.08.22.Barátságos Mérkőzés
görögország
2:3
spanyolország
Barátságos Mérkőzés
2004.06.16.Európa Bajnokság 2004
görögország
1:1
spanyolország
Európa Bajnokság 2004
2003.06.07.EB Selejtező 2004
spanyolország
0:1
görögország
EB Selejtező 2004
2002.09.07.EB Selejtező 2004
görögország
0:2
spanyolország
EB Selejtező 2004
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Görögország

Újoncok vannak a görög csapatban is, méghozzá ketten: A Stuttgart belső védője, Konstantinos Mavropanos, illetve a görög bajnokságban szereplő Anastasios Douvikas most először léphet pályára a címeres mezben.

Itt is van olyan játékos, akit felettébb sajnálok, ő pedig nem más, mint Kostas Tsimikas. A görög balbekk a nyáron csatlakozott az Olympiakosz együttesétől a Liverpoolhoz, Jürgen Klopp azonban Andy Robertsont favorizálja, így a hátvéd összesen egyetlen egy bajnokin kapott szerepet. A kupában sem volt agyonhasználva, egy ligakupa mérkőzés jutott neki, a Bajnokok Ligájában viszont négyszer is játszott.

Még egy embert említenék meg ebből a mostani görög csapatból, mégpedig azért, mert úgy tűnik, hogy új gólvágó van születőben. A holland élvonalban szereplő Venlo jó érzékkel igazolta le Giorgios Giakoumakist, aki az Eredivisie legjobb góllövői között szerepel. 25 bajnokin 24-szer talált a kapuba, ez óriási szó, tekintve, hogy nem egy Ajax vagy egy PSV Eindhoven szintű csapatban ontja a gólokat, hanem egy kiesés elől menekülőben…

Összefoglalás

Ez megint egy rövid összefoglalás lesz. A spanyoloknál a kapitány, Sergio Ramos sérülés miatt tuti nem lép pályára, azonban nem kell félteni ezt a keretet. Sem a védelmet, sem a középpályát. A spanyoloknál már nagyon régóta várnak egy olyan támadóra, mint mondjuk Raúl González, Fernando Morientes vagy David Villa. Most ehhez legközelebb Gerard Moreno áll, legalábbis forma alapján.

Mivel a spanyolok kerete alig változott, jogos elképzelés a fejemben, hogy ismét kitömik ellenfelüket. Márpedig, ha a németeknek sikerült hatot lőni, akkor Görögországot miért ne szórhatnák meg?

A meccs kimenetelére amúgy is felesleges fogadni az alacsony odds miatt, de egy over 2,5 már nagyobb nyereménnyel kecsegtet…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső