Spanyolország – Németország: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 16.
Spanyolország
Teljesítmény:
D D V N D
  • Estadio de la Cartuja
  • November 17. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Németország
Teljesítmény:
N N D N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tisztulni kezd a kép az A4-es csoportban, a tegnapi meccsek jól átalakították az erőviszonyokat. Az eldőlt, hogy Svájc kiszállt a versenyfutásból, Ukrajna is, maradt tehát egy döntőnek beillő mérkőzés: Spanyolország – Németország. Aki nyer, az visz mindent. Ennyire egyszerű a képlet.

A spanyolok magukat hozták nehéz helyzetbe, a Svájc elleni mérkőzésen nem egy, hanem két tizenegyest is hibáztak, és mivel Németország magabiztosan verte Ukrajnát, így helyet cseréltek a táblázaton. Ki fogunk térni mindkét meccsre. Egy biztos: Ez a nap legfontosabb rangadója, mi pedig jól kereshetünk ezzel a meccsel. Vágjunk is bele!

Mi történt korábban?

Vegyük sorra, milyen meccseket játszottak mostanság, milyen kerettel vágnak neki a meccsnek a csapatok és hogy szerepeltek a csoportjukban?

Svájc – Spanyolország

Kezdjük a La Roja szombat esti meccsével, melynek főszereplője a Real Madrid kiválósága, Sergio Ramos volt. Európa rekorder lett, nála többen a címeres mezt még nem húzhatták magukra. Gianluigi Buffon 176 mérkőzéses rekordját adta át a múltnak, ez volt a csapatkapitány 177. fellépése. És végül katasztrofálisra sikeredett. Hogy miért? Mindjárt meglátjátok!

Nem kényeztettek el bennünket a játékosok, az első félidő első 20 perce nem volt túlságosan eseménydús, inkább a mezőnyben való küzdelem dominált. A svájciak apró (és néha nem apró) faultokkal tördelték a spanyolok játékát, helyzetből pedig kevés volt.

Meglepetésre a hazaiak szereztek vezetést, a 26. percben Embolo középre passzolt labdáját Freuler gyönyörűen belsőzte a jobb felsőbe. David De Gea hiába repület, esélye sem volt a hárításra.

Az első komolyabb spanyol lövésre a 38. percig kellett várni, ekkor Fabian Ruiz, a Napoli középpályása csavart kapura, a labda meg is pattant, de ez sem zavarta meg Yann Sommert, szögletre ütötte a lövést. A lefújás előtt újra Sommernek volt dolga, Mikel Oyarzabal 16 méterről leadott lövését is hárította.

Nyomtak a spanyolok, de ez nem vezetett eredményre.

A fordulást követően folytatódott a spanyol nyomás és az 57. percben tizenegyeshez jutottak a vendégek. Sergio Ramos fejelt egy szöglet után, Rodriguez felkarjára pattant a labda, a játékvezető pedig a sípjába fújt. Ki más, mint Sergio Ramos lépett a labdához, de 23 sikeresen elvégzett büntető után a jobb alsóba tartó lövés nem kötött ki a hálóban, mert Yann Sommer remekül megérezte, hogy hová kell vetődni.

Tizenegyest aztán tizenegyes követett, a 80. percben újabb büntetőt kaptak a spanyolok. Nico Elvedi rúgta fel a csereként beálló Alvaro Moratat, ez is egyértelmű eset volt. Ráadásul a szabálytalankodó védőnek már volt egy sárga lapja, megkapta a másodikat, szűk negyedórára emberelőnybe kerültek a spanyolok. Ismét Sergio Ramos állt a labda mögé, újból a jobb alsót választotta, de ez még az előző tizenegyesnél is gyengébbre sikeredett, Yann Sommer nem is ütötte ki, megfogta a labdát.

De nem maradtak pont nélkül a vendégek, mert a 82. percben beálló Gerard Moreno a rendes játékidő vége előtt egy perccel gólra váltotta Sergio Reguilón beadását.

Saját magukat hozták helyzetbe a spanyolok…

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.03.Nemzetek Ligája
németország
1:1
spanyolország
Nemzetek Ligája
2018.03.23.Barátságos Mérkőzés
németország
1:1
spanyolország
Barátságos Mérkőzés
2014.11.18.Barátságos Mérkőzés
spanyolország
0:1
németország
Barátságos Mérkőzés
2010.07.07.Világbajnokság 2010
németország
0:1
spanyolország
Világbajnokság 2010
2008.06.29.Európa Bajnokság 2008
németország
0:1
spanyolország
Európa Bajnokság 2008
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Németország – Ukrajna

Várható volt, hogy a németek megnyerik ezt a találkozót, ez végül össze is jött, habár nem így indult a meccs. Hiszen Andrij Sevcsenko együttese szerezte meg a vezetést, ehhez 12 percre volt szükségük, a gólt Jaremcsuk szerezte, a gólpasszt pedig a Ferencvárosban futballozó Olekszandar Zubkov adta. A gólt megelőző percekben volt izgulnivalója a vendégeknek, Sobol majdnem öngólt vétett.

A németek lépéshátrányba kerültek, de nem sokáig: Tíz perccel Jaremcsuk gólját követően Leroy Sané egyenlített. Goretzka ugratta ki a szélsőt, aki előbb visszahúzta a labdát, majd Pjatov mellett a hosszúba lőtt. Igazi Bayernes gól volt.

Újabb tíz perc elteltével újabb gól született: Ez a gólpassz is Goretzka nevéhez fűződik, tökéletesen varázsolta Timo Werner fejére a labdát, a Chelsea támadójának pedig nem volt nehéz dolga.

A második félidőben egy megpattanó lövésből gólt szerezhettek volna a vendégek, de Manuel Neuernek szerencséje volt, a kapufáról kifelé pattant a labda.

A mérkőzés végérvényesen a 64. percben dőlt el, ezúttal Ginter szolgálta ki jó labdával Wernert, ő pedig megszerezte második gólját.

Rengeteg helyzetet elpuskáztak a németek, mégis sima győzelemmel hangoltak a mindent eldöntő keddi meccsre.

Összefoglalás

Ha megnézitek, nem szórják meg egymást a csapatok, utolsó öt meccsükből egyszer sem jutottak 2,5 gól fölé. Most pedig nagy lesz a tét, nagy lesz a taktikai csata, nagy lesz a koncentráció. Most sem gondolnám, hogy itt góleső lesz.

Luis Enrique helyzete nem irigylésre méltó, nincs nagyon igazi befejező csatár, ez sokszor volt probléma a csapatnál. Ansu Fati hosszú időre kidőlt, bár nem lehet egy 17 éves kölyköt a csapat meghatározó tagjává tenni.

Oyarzabal, Moreno és Morata nem annyira váltak be (egyelőre és mostanában), de persze jár nekik az esély, mert mindhárman remek futballisták.

Itt és most tényleg egyszerű a képlet, aki nyer az megy a döntőbe. Németországnak egy döntetlen is megfelelő eredmény, nem őket hajtja a tatár, hanem a spanyolokat, ők vannak győzelmi kényszerben.

Hogy mi várható? Szerintem kevés gól, őrületes küzdelem. Bár a fogadóirodák úgy gondolják, hogy a spanyolok esélyesebbek, én valamiért nem ezt érzem. Mindenesetre inkább maradok annál, amit biztosabbnak érzek: Under 2,5.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső