Spanyolország – Svájc: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 07.
Spanyolország
Teljesítmény:
N D N N D
  • Alfredo Di Stefano
  • Október 10. 20:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Svájc
Teljesítmény:
D V N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy hónap után újra Nemzetek Ligája mérkőzéseket rendeznek szerte egész Európában. Ezek közül fogunk ma szemezgetni. Három ilyen meccset hoztam, ezek közül elsőként a Spanyolország – Svájc találkozót az A divízió 4. csoportjából.

A spanyolok a két évvel ezelőtt sikertelenül megvívott Nemzetek Ligája sorozatot követően most már szeretnének továbbjutni, Svájc pedig talán egy kicsit kilóg ebből a divízióból, de meglepetést okozva eddig tartják a lépést a legjobbakkal.

Ez a meccs viszont nem lesz egyszerű Seferovicék számára, a csoport talán legnehezebb meccse vár rájuk.

Mi történt az előző körben?

Nem volt olyan rég szeptember, de frissítsük fel az emlékezetünket azzal kapcsolatban, hogy mit is játszott a két csapat az előző fordulóban!

Spanyolország – Ukrajna

Reménykedhetett Ukrajna egy jó eredményben, az első fordulóban jobban játszottak Svájc ellen, sikerült is hazai pályán megverni őket 2-1-re, míg a spanyolok az utolsó pillanatban mentettek pontot José Gaya révén a németek ellen.

A lelkesedés azonban hamar elmúlt, Ansu Fati már a második percben összehozott egy büntetőt Spanyolországnak. Sergio Ramos pedig szokásához híven belőtte a tizenegyest. Nagyon hamar előnyhöz jutott Luis Enrique csapata.

Támadásban is maradtak, Ansu Fati egyszerűen tarthatatlan volt, több gólt is szerezhetett volna, amit később aztán meg is tett, de ne siessünk. A 29. percben ismét a csapatkapitány, Sergio Ramos talált be, de ezúttal fejjel, nem pedig tizenegyesből, Dani Olmo beadását bólintotta a hálóba.

Három perccel később pedig véglegesen eldőlt a mérkőzés, az első félidőben megállíthatatlan Fatinak harmadjára már összejött a gól, 16 méterről csavart Pyatov kapujába.

A második félidőben már egy kevésbé agilis spanyol válogatottat láthattunk, Luis Enrique is kihasználta cseréit, hogy a legjobbak pihenhessenek. Ettől függetlenül növelhették volna góljaik számát, miközben az ukránok nagyon nem játszottak jól.

A negyedik, utolsó gól a csereként beszálló Ferrán Torres részéről érkezett, 10 méterről, kapásból lőtt a kapuba.

Nagyon magabiztosan nyertek a spanyolok, Andrij Shevchenko együttesének esélye sem volt.

Előző meccs eredménye
2018.06.03.Barátságos Mérkőzés
spanyolország
1:1
svájc
Barátságos Mérkőzés
2010.06.16.Világbajnokság 2010
spanyolország
0:1
svájc
Világbajnokság 2010
1994.07.02.Világbajnokság 1994
spanyolország
3:0
svájc
Világbajnokság 1994
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Svájc – Németország

Svájc az első fordulóban gyenge játékot produkálva 2-1-es vereséget szenvedett Ukrajnától, míg Németország egy kiélezett meccset játszott Luis Enrique legjobbjaival. Timo Werner ugyan megszerezte a vezetést, de nem tartottak ki a meccs végéig, José Gaya a hosszabbítás ötödik percében közelről egyenlített.

Mindenképp kellett a javítás, hogy tartani tudják a lépést a spanyolokkal. Úgy is kezdték a meccset, mint akik meg akarják nyerni, az első helyzet Leroy Sané előtt adódott, akit egy svájci védő sem tudott szerelni, addig forgolódott, amíg lövőhelyzetet alakított ki, de a befejezés gyengére sikeredett. Nem úgy Ilkay Gündogané, aki a 13. percben Ginter visszagurított labdáját nagyon okosan gurította 16 méterről a rövid sarokba.

A félidő közepén éledeztek a svájciak és két perc alatt két hatalmas lehetőséget is sikerült elpuskázniuk. Előbb Embolo kiugratását Steffen rúgta Lenoba, majd a 28. percben Seferovic kapott parádés labdát, de nem találta el azt rendesen, így oda lett a helyzet.

Az első játékrészben mégy egy-egy komolyabb helyzetet jegyezhettünk fel: Werner lövése fölé ment, míg Seferovic a túloldalon a kapufát találta el.

A fordulást követően egy támadóbb svájci csapat lépett pályára és ennek az 57. percben lett meg az eredménye: Embolo középre adott labdáját Widmer, a jobbhátvéd vágta Leno kapujába.

A 85. percben Xhaka szabadrúgása után a vezetést is megszerezhették volna a hazaiak, de Leno ujjheggyel kiütötte a veszélyesen érkező lövést, így a végeredmény maradt 1-1, amely kisebb meglepetést jelentett, a németektől valószínűleg mindenki többet várt.

Összefoglalás

Hazai pályán félelmetesen játszottak a spanyolok, különösen Ansu Fatit nem tudták megállítani, könnyedén szerezhetett volna gólokat a még mindig csak 17 esztendős játékos, de végül meg kellett elégednie egyetlen találattal. A csapat viszont nem állt meg négy gól alatt és ez intő jel lehet Xhakáék számára.

Hazai pályán a spanyol csapat egyébként is imponálóan játszik, az utolsó három hazai meccsük eredménye: 4-0 az ukránok ellen, 5-0 a románok ellen és 7-0 Málta ellen. Ez azért nem rossz…

Svájc idegenbeli találkozóin mostanság csak Gibraltárt tudta legyőzni, de ez valljuk be, nem nagy eredmény.

Spanyolország régóta kereste azt a csatárt, aki Raúl, Morientes, David Villa vagy Fernando Torres helyére léphet, de sokáig nem találtak megfelelő helyettest. Fati viszont az lehet, 15 évig meglehet a kezdő csatáruk. Gerard Morenora is számíthat Luis Enrique, a szélsőkkel, középpályával pedig sosem volt gond.

Gólzáporra nem, de kényelmes spanyol győzelemre számítok. Szívem szerint egy 2,5 Over + spanyol győzelemre tennék legszívesebben, de inkább szétválasztom a dolgokat: Nem tudom, mennyivel, de szerintem könnyedén nyernek Ramosék.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső