Spanyolország – Ukrajna: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 04.
Spanyolország
Teljesítmény:
D N N D D
  • Alfredo Di Stefano
  • Szeptember 06. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Ukrajna
Teljesítmény:
N D N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tegnap este lejátszották a Nemzetek Ligája első fordulójának egyik leginkább várt mérkőzését, ami bizony nem okozott csalódást. A spanyolok egy kissé megújult kerettel, régi-új vezetőedzőjükkel a fedélzeten a Bayern München és a Lipcse játékosait nélkülöző németekkel néztek farkasszemet és egy meglehetősen izgalmas, jó iramú és helyzetekkel teli meccset játszottak.

Luis Enrique feladata az lesz, hogy a nyári kontinensviadalra ütőképes gárdát hozzon össze, akik feledtetni tudják a 2018-as VB-fiaskót. Andrij Sevcsenkoék viszont látszólag kész vannak. Az egykori kiváló csatár szövetségi kapitányként is megállja eddig a helyét, a játékosok felnéznek rá, az eredmények pedig jönnek.

Vasárnap este Spanyolország – Ukrajna mérkőzést rendeznek, a spanyolok számára pedig nincs mellébeszélés, győzni kell!

Mi történt az előző körben?

Foglaljuk össze a Nemzetek Ligája első körének ide vonatkozó mérkőzéseit, csak hogy jobban képben legyünk.

Németország – Spanyolország

Egy ilyen volumenű meccs minden bizonnyal telt házat eredményezett volna Stuttgartban, az ismert szigorítások miatt viszont üres nézőtér várta a két csapatot.

Az első félidő ugyan 0-0-s eredménnyel zárult, de azt aztán nem lehetett mondani, hogy unalmas volt. Pörögtek az események, helyzetek mindkét oldalon, pörgős játék, szép cselek. Pont olyan volt, mint amilyennek egy ilyen meccset elképzelni lehet.

A németeknél Jogi Löw együtt küldte pályára Draxlert, Sanét és Wernert, ez pedig jó döntésnek bizonyult. Remekül megértették egymást, szinte mindegyik támadásban ők voltak a főszereplők.

A túloldalon furcsán hatott Jesús Navas jobbszélsőként való játszatása, még akkor is, ha ez az eredeti posztja. Julen Lopetegui viszont rendre jobbhátvédként számított a csupaszív játékosra. Mellette Rodrigo és Ferrán Torres kezdett. Ők pedig jól ismerik egymást, mindketten a Valencia kötelékeibe tartoztak eddig. Már egyikük sem, mindketten Anglia felé vették az irányt: Rodrigo a frissen feljutott Leeds-hez igazolt, míg Ferrán Torresre a Manchester City csapott le.

Az első nagyobb lehetőség kissé váratlan helyről, Thilo Kehrertől érkezett. Kroos vette észre, hogy a PSG játékosa teljesen egyedül álldogál a tizenhatos előterében, keresztlabdáját kapura fejelte a jobb bekk, De Geának kellett védenie.

A 14. percben majdnem a spanyolok kerültek előnybe: Kevin Trapp és Rodrigo indult el egy labdáért, a versenyfutást a spanyol csatár nyerte meg és elpöckölte a kapus mellett a labdát, azonban nem lőtt, hanem elkezdte tologatni a labdát, Trapp pedig utolérte és becsúszva tisztázott. Pedig ott tátongott az üres kapu…

Fél perccel később ismét De Geának akadt dolga, Draxler közeli lövését védte lábbal. Ide-oda forogtak veszélyben a kapuk, mindkét csapatban benne volt a gól.

A 18. percben újfent tesztelték David De Geát, hogy milyen formában van. Jelentem, jó formában, Sané erőteljes lövését ütötte szögletre.

Kevin Trapp sem akart lemaradni kollégájától, így ő is bravúrral védte Sergio Busquets lövését. Még mindig csak a 23. percben jártunk, és máris mennyi helyzet volt.

A félidő végén még egy Rodrigo lehetőséget jegyezhettünk fel, majd szünetre vonultak a csapatok.

A második félidő helyzetek terén ugyanazt a színvonalat hozta, de itt már gólok is születtek: A vezetést a németek szerezték meg, Timo Werner kapott Gosenstől labdát, kicsit forgolódott a tizenhatoson belül, majd a kővé dermedt De Gea mellett a jobb alsóba lőtt.

Ezután aktivizálták újra magukat a spanyolok, de bizony egy kis frissesség nem ártott volna. Mondjuk Marco Asensio személyében, de a fiatal mallorcai térde a meccs előtt bedagadt, így visszautazott Madridba.

Jöttek a spanyol rohamok, de a gól nem, így lassan már mindenki letett arról, hogy sikerül az egyenlítés. Még én is, aki azt tippeltem, hogy mindkét csapat szerez gólt. Aztán jött José Gaya és megmentette csapatát. Meg a tippemet is.

A 95. percben Ferrán Torres jobboldali beadását Rodrigo fejelte a balbekk elé, aki az üres kapuba passzolt, így Spanyolország megmentett egy pontot.

Előző 5 meccs eredménye
2015.10.12.EB-selejtező 2016
ukrajna
0:1
spanyolország
EB-selejtező 2016
2015.03.27.EB-selejtező 2016
spanyolország
1:0
ukrajna
EB-selejtező 2016
2006.06.14.Világbajnokság 2006
spanyolország
4:0
ukrajna
Világbajnokság 2006
2003.09.10.EB-selejtező 2004
spanyolország
2:1
ukrajna
EB-selejtező 2004
2003.03.29.EB-selejtező 2004
ukrajna
2:2
spanyolország
EB-selejtező 2004
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ukrajna – Svájc

Én ukrán győzelmet vártam ettől a találkozótól, nagyon tetszik, ahogy Seva gatyába rázta a fiait és a közel azonos játékerő, valamint a hazai pálya miatt is őket favorizáltam. Szerencsére ez a tipp is jött, aminek nagyon örültem.

Egy zúgó kapufa, ez az első kiemelendő momentum. Az Atalanta középpályása, Ruslan Malinovsky vállalkozott lövésre, a labda a baloldali kapufáról Yarmolenko elé pattant, ő viszont az oldalhálót találta el.

Nem sokáig kellett a kihagyott helyzet miatt Yarmolenkonak szomorkodnia, a 14. percben ugyanis szép és okos gólt szerzett, ráadásul sarokkal. Tymchyk passzolt középre, ahol Yarmolenkot két védő fogta közre az ötösön. Ő a másodperc tört része alatt döntött és mindenféle csel vagy forgolódás helyett sarokkal a két svájci között megszerezte a vezetést.

Éledeztek a svájciak és a 41. percben jött az egyenlítés: Seferovic távoli lövése akadt a kapuba.

A második félidő kiegyenlített játékot hozott, itt is és ott is voltak lehetőségek, a döntő gól pedig az ukránoké volt. Zynchenko nyomott egy „Kiss Tamást”, vagyis a tizenhatos sarkáról kapásból a hosszúba ívelte a labdát. Nem hisztek nekem? Hasonlítsátok össze a két gólt! Kiss Tamás még a Haladás színeiben a Fradinak rúgta ezt a gólt.

Összefoglalás

Nem akarom ezt túlgondolni. Hat meccsből áll ez a sorozat, aki nyer, az megy a play offba. A spanyolok nagyot fognak csatázni a németekkel, de ha az ukránok meglepik őket, akkor gyakorlatilag ki is szálltak a sorozatból.

Rodrigo meglepően jól működött elől, míg Ferrán Torres sem volt megilletődve. Kicsit Jesús Navas sántított nálam, én megnézném Gerard Morenot vagy Dani Olmot a következő meccsen.

Az ukránoknak stabil a védelme, de azért a svájciak is megkeserítették Pyatov életét, ők pedig azért nem olyan erősek, mint a spanyolok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső