Spezia – Atalanta: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 19.
Spezia
Teljesítmény:
N V N D D
  • Stadio Dino Manuzzi
  • November 21. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Atalanta
Teljesítmény:
D V N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jöjjön egy újabb olyan meccs, ami első blikkre egyértelműnek látszik. De csak első blikkre, ugyanis az Atalanta úgy tűnik, gödörbe került. A Bajnokok Ligájában nagyon nem megy nekik – gondoljunk csak a Liverpool elleni 0-5-re -, a bajnokságban is becsúszik egy-egy rosszabb eredmény…

Rendben a Spezia sem világverő csapat, újoncként szerepelnek a Serie A-ban, pillanatnyilag a 13. helyen állnak. Nem rossz teljesítmény ez. Tele vannak viszont sérültekkel, ami nem jó hír, és csökkenti az esélyeiket.

Gian Piero Gasperini együttesének vissza kell találnia a helyes útra, mert most eléggé letértek róla.

Jöjjön a Spezia – Atalanta meccs beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Benevento – Spezia

A tavalyi bajnokságot tükörsimán nyerte a Benevento, 82 ponttal végeztek, a mögöttük levő Crotone csak 68 egységet gyűjtött. A Spezia pedig play off útján került fel, alapjáraton ők az ötödik helyen végeztek. Ennek megfelelően a hazaiakat tartották esélyesebbnek, lett is nagy pofára esés a végeredmény láttán, merthogy a Spezia 3-0-ra nyert a tavalyi Serie B bajnok ellen.

Sokkal veszélyesebben kezdtek a vendégek, az első fejesük még mellé ment, de a 29. percben a vezetést is megszerezték. Ferrer remekül ívelt középre, a hosszúra berobbanó Pobega pedig ellentmondást nem tűrően a kapu közepébe bombázta a labdát.

A gól után éledezett a Benevento, Lapadula kísérleténél a kapufa szólt közbe, majd Sau lövését védte nagy bravúrral Provedel.

Még egy Spezia lövés volt, amely elkerülte a kaput, és jött a félidő. Fordulást követően a vendégek is rúgtak egy kapufát, itt Agudelo Ardila volt az elkövető, szép lövés volt, nem volt szerencséje a kolumbiai támadónak.

Folytatódtak azonban a vendégek támadásai, a 60. percben pedig gól is született: Nzolával kezdődött és Nzolával végződött az akció. Ő szerzett labdát a középpályán, kitette balra, ahol Gyasi megverte a védőjét, középre ívelt és Nzola hálóba talált.

Negyedórával később újra a francia tündökölt, Estevez szögletét bólintotta a kapuba.

Ezzel kialakult a 3-0-s végeredmény, ami véleményem szerint még ilyen arányban is igazságos. A Benevento hátul most is katasztrofálisan teljesített, nem hiába ők kapták eddig a legtöbb gólt…

Előző meccs eredménye
2014.08.09.Barátságos Mérkőzés
spezia
2:0
atalanta
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Atalanta – Inter

Erre a meccsre mi is tippeltünk, méghozzá Inter győzelmet, már akkor is látszott az Atalanta csapatán, hogy valami nem stimmel. Gondolkoztam a mindkét csapat szerez gólt opción is… De hát ez már késő bánat, rossz lóra tettem ezúttal.

Az első félidőben csak gyűrték egymást a felek, gól, vagy akár igazi gólhelyzet nem is született. A hazaiaknál egy lecsúszott beadásról számolhatok be, ezt Handanovic tudta védeni, illetve Malinovszki előtt adódott lehetőség, de talán még a stadionból is kilőtte a labdát lányos zavarában.

A túloldalon egy Lautaro lövés és egy Arturo Vidal fejes említésre méltó, de azért annyira nem, mindkettő jócskán elkerülte a kaput.

A folytatásban szűk negyed órán át ismét semmi, majd a koronavírusból felépült Ashley Young beadását Lautaro Martinez tanári mozdulattal csúsztatta a kapuba. Szinte a semmiből szerezte meg a vezetést az Inter.

Egy perccel később Gasperini támadóbbá tette a csapatot, lejött Malinovszki és Pasalics, helyükre pedig Miranchuk és Pessina érkezett. A 73. percben még két támadót beküldött az ősz mester (Murielt és Lammerst), nagyon nem szerették volna elveszíteni a találkozót a bergamóiak. Mondjuk, ez érthető…

Közben egyre jobban ki is támadtak, ez pedig táptalaj volt az Internek a kontrákhoz. Vidalt ugratták ki két védő között, de Sportiello kivédte az erős lövést, aztán Barella ismételhetett, de Sportiello ezt is kifogta.

És milyen jól tette, mert a 79. percben jött az Inter büntetése, Mirancsuk 16 méterről leadott lövését nem érte el Handanovic, ezzel pedig egyenlített az Atalanta. Ez is lett a meccs végeredménye.

Összefoglalás

1.4 általában a határ, az alatt nem fogadok. Vannak néha kivételek, de általában itt húzom meg a határt. Ez pont ott van, amiben még van érték, és egészen simának tűnik. Ez most valamiért mégsem 100%-osan olyan. De miért? Miért vagyok bizonytalan? Á, igen, megvan. Mert az Atalanta borzalmasan játszik mostanában.

Láttátok őket a Pool ellen? Idén nem világverő a Pool, mégis egy ötöst tudtak hinteni a Gewissben! Az Atalanta mindig is a támadó futball híve volt és mostanság az nem megy… Sokszor kaptak gólt, gólokat, de a csatáraiknak köszönhetően mindig egyel többet rúgtak. Emlékezzünk, majdnem száz gólig jutottak a Serie A-ban tavaly. És most ehhez képest hol vannak? Sehol…

Az újonc ellen illene visszatérni, újra jó futballt produkálva elhozni a három pontot. Főleg, hogy a Speziánál egy csapatra való (nem viccelek, 12 játékos) sérült van. Az Atalantánál friss hír, hogy Rusan Malinovszki elkapta a koronavírust, ő karanténba vonult és a gyógyulására koncentrál.

Nem játszottak egymás ellen tétmeccset, egyetlen barátságos meccset találtam, még 2014-ből.

Talán kicsit túlzok, amikor azt mondom, hogy borzasztó a forma… Mert igazából annyira nem rossz a helyzet, de a mutatott játék most nem mindig olyan, mint tavaly, és ez bizonyos szempontból kétségbeejtő. Nem nekem, nincs semmi közöm az Atalantához, azon kívül, hogy néha fogadok rájuk, de biztos ti is láttátok, hogy nem megy annyira flottul a játék.

Ettől függetlenül hét forduló alatt csak összegyűjtöttek 13 pontot, 2 vereségük van csak, a széna, ami igazán rosszul áll a Bajnokok Ligájában van.

Itt szinte kötelező a győzelem. Ki kell használni a tudásbeli különbséget, újra azt a remek focit kell játszaniuk, amit megszoktunk és ami lassan a védjegyükké vált.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső