Spezia – Benevento: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 03.
Spezia
Teljesítmény:
V D V N N
  • Stadio Dino Manuzzi
  • Március 06. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Benevento
Teljesítmény:
V D D D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Íme, a mai kakukktojás, az egyetlen tipp, ami nem a Bundesligából, hanem a Serie A-ból érkezik. Két újonc csatáját vesszük górcső alá, a Spezia – Benevento találkozóval zárjuk a napot. A három Serie B-ből felkerülő csapat közül ők ketten azok, akik nagyjából állják a sarat, mindketten a középmezőnyben helyezkednek el, míg harmadik társuk, a Crotone a szezon eleje óta a sereghajtó, és szinte esélytelen, hogy elkerüljön onnan, mi több, maga lenne a csoda, ha innen még sikerülne visszakapaszkodni. Arra viszont jó esély van, hogy a Spezia és a Benevento bent maradjanak, az pedig már sikernek lenne nevezhető.

Ősszel a Spezia nagyon simán verte idegenben Filippo Inzaghi együttesét, szóval itt az ideje a revansnak. Csakhogy nem lesz az azért annyira könnyű…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Juventus – Spezia

Nem voltam túlságosan boldog a tegnap esti találkozó 89. percében. Egészen addig tökéletesen jött a tippünk, miszerint nem lesz 2,5-nél több gól, de Cristiano Ronaldo szokásához híven még a meccs legvégén is igyekezett… Kezdjünk mindent az elejéről!

Andrea Pirlo visszaállt a négyvédős rendszerre (a Verona ellen nem igazán vált be a három középső védős játék), de meglepő módon Frabotta lett a balbekk, Alex Sandro pedig középen játszott Demiral párjaként. Matthijs de Ligt csak a kispadon foglalt helyet, ahogy Alvaro Morata és Aaron Ramsey is.

Óvatosan indult a párharc, a Spezia előtt egy elég komoly lehetőség adódott (Marchizza lőtt az oldalhálóba), aztán a Juve átvette az irányítást, és jöttek a helyzetek. Federico Chiesa bombája még méterekkel mellé szállt, Kulusevski hiába került ziccerbe, addig totojázott, amíg védője utol nem érte, Cristiano Ronaldo meg a baloldali kapufát találta el.

A második félidő első negyedórája sem hozott gólt, így Andrea Pirlo kettős cserét hajtott végre: Beküldte Bernardeschit és Moratát. Fantasztikus döntésnek bizonyult ez, mert egy perccel később Bernardeschit ugratták ki a balszélen, középre adott labdáját pedig Alvaro Morata pofozta be. Egy ideig bizonytalan volt, hogy szabályos-e a találat, a partjelző lest látott, szóval jöhetett a VAR, ők osztottak, szoroztak, centiméterről centiméterre vizsgálták a szitut, majd megállapították, hogy Federico Bernardeschi nem volt lesen, 0-1.

Innentől felszabadultabban és jobban játszott a Juve, Federico Chiesa pedig 10 perccel később meglőtte a második hazai gólt.

Még mindig jók voltunk, de aztán a 89. percben egy labdavesztés okozta a harmadik találatot, ezt Cristiano Ronaldo szerezte. És lehetett volna egy negyedik gól is a meccsen, tizenegyest kapott ugyanis a Spezia. Andrej Galabinov viszont borzasztóan rúgta, Szczesny szinte nevetve védte ki a bolgár válogatott támadó lövését…

A Juve tovább tapad az éllovasokra, a Spezia pedig harmadik meccsét sem tudta megnyerni.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.07.Serie A
benevento
0:3
spezia
Serie A
2020.02.29.Serie B
benevento
3:1
spezia
Serie B
2019.10.05.Serie B
spezia
0:1
benevento
Serie B
2019.03.16.Serie B
benevento
2:3
spezia
Serie B
2018.11.18.Serie B
spezia
3:1
benevento
Serie B
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Napoli – Benevento

Néha nagyon nehéz megítélni, megtippelni, hogy a Napoli éppen melyik arcát mutatja, ezen az estén a jobbik lábukkal keltek ki, és végül 2-0-ra múlták felül Filippo Inzaghi csapatát. Érdekesség egyébként, hogy a kispadokon két AC Milan legenda ült…

A legnagyobb hír a Napoli háza táján, hogy újra a kezdőbe nevezték Dries Mertenst, aki elég sokat volt sérült az utóbbi időben. És ez micsoda visszatérés volt…

Fabian Ruiz lövése az első, ami kiemelendő a találkozón, a spanyol középpályás egy méterrel durrantott mellé.

Mertensnek volt egy gyönyörű próbálkozása, a jobboldalon viharzott el, észrevette, hogy a kapus beadásra készülve kilépett a kapujából, így hát megpróbálta kapura tűzni a labdát… Nem sokon múlt, hogy nem ment be, az pedig az egyik legszebb gólja lett volna a fordulónak.

Ezután jött a belga gólja, ami nagyrészt amiatt születhetett meg, mert a Benevento egyik játékosa kegyetlenül beragadt, így a Mertens elé kerülő – eltört – labdát könnyedén, finoman, elegánsan külsővel pöccintette be.

A második félidőben is jobban játszottak a hazaiak, több lehetőségük is lett volna, hogy még nagyobb előnyre tegyenek szert, ez végül Matteo Politano révén jött össze, igazán szerencsés gólt szerzett az olasz szélső.

A legvégén még Koulibaly elkövetett egy hatalmas – nem tudok jobb szót – ostobaságot, a Benevento térfelén csúszott rá hátulról Letiziát, villant is a piros.

Más esemény viszont már nem történt, simán nyertek a hazaiak.

Összefoglalás

Igaz, hogy ma este még a Benevento pályára lép (hazai pályán fogadja a Veronát), mégis úgy éreztem, már írhatunk erről a meccsről. Ha esetleg valami különleges dolog történik (sérülés, kiállítás, bármi), akkor azt természetesen itt jelezni fogom.

Nem meglepő módon a legtöbbször a Serie B-ben találkozott a két gárda, a mérlegük kiegyenlített. Háromszor-háromszor nyert az egyik, illetve a másik fél, és egy döntetlenjük van emellett.

Ősszel ugyebár a Spezia nagyon simán verte Inzaghiékat 3-0-ra (Pobega szerezte az első gólt, majd Nzola duplázott)

Azt mondtam, megragadhatnak a Serie A-ban, de azért nincs ám olyan messze a kiesőzóna, a Torino úgy van öt pontra, hogy immáron egy, illetve két mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint ők.

Szóval egy feltámadás ott a hátsó régióban komoly zavart okozhat…

Hazai pályán a Spezia nem olyan erős, mint idegenben, és a Benevento is inkább távol a saját pályától ügyeskedik és gyűjtögeti a pontokat.

Én azt mondom, így zárásként, hogy ez egy olyan meccs lesz, ahol a gólok fognak dominálni. Legalábbis nagyon remélem, simán kinézem a csapatokból, hogy legalább 2,5 gólt tudnak szerezni. Ami pedig a meccs kimenetelét illeti… Hát, az totális lutri…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső