Spezia – Genoa: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 25.
Spezia
Teljesítmény:
V N V V V
  • Stadio Dino Manuzzi
  • Október 26. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Genoa
Teljesítmény:
V D V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szerencsére hétközi fordulót rendeznek az olaszoknál, spanyoloknál, franciáknál, mi pedig természetesen most is figyelemmel követünk jó pár találkozót. A mai napon korlátozott számban lesznek tippek, de ígérem, holnap igyekszem kárpótolni majd benneteket. A Spezia – Genoa mérkőzéssel kezdünk, ahol két gyenge formában levő együttes próbál meg kikászálódni egy olyan gödörből, ahová a szezon elején kerültek. A Genoa hat mérkőzés óta nyeretlen, de azért a Spezia teljesítménye sem érdemel tapsot, ők legutóbbi öt meccsükből négyen kikaptak.

Hétvégén szűk vereséget szenvedtek, ahol voltak ugyan biztató jelek, de a vége mégis szomorúság lett. Ebből kellene kikászálódni valahogy, és a tavalyi szezonból kiindulva erre a Genoának van nagyobb esélye, hiszen a 2020/2021-es idényben mindkét találkozót sikerült megnyerni a Spezia ellen.

Bárcsak ilyen egyszerű lenne a sportfogadás, hogy ennyi információból kinyerjük a számunkra fontos dolgokat. De sajnos nem az. Ezért ismét belevetjük magunkat a dolgok közepébe, ezt pedig reményeim szerint még ma két tipp követi. Aztán holnap egy kicsit belehúzunk, ígérem!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Sampdoria – Spezia: 2-1

G.: Gyasi (ög), Candreca ill. Verde

Roberto D’Aversa ismét nehéz fába vágta a fejszéjét, a Parma után a Sampdoria kispadját foglalta el, az eredményekből pedig az látszik, hogy a csapat nehéz szezon előtt áll. A Spezia elleni mérkőzésen aratták második győzelmüket az idényben, pedig ez már a kilencedik forduló volt…

A kezdők:

Sampdoria:

Audero – Bereszynski, Yoshida, Colley, Augello – Candreva, Askildsen, Silva, Verre – Caputo, Gabbiadini

Spezia:

Provedel – Ferre, Hristov, Nikolaou, Bastoni – Maggiore, Kovalenko – Gyasi, Salcedo Mora, Antiste, Strelec

A hazai csapat ezúttal sem játszott jól, igazából a Spezia egy döntetlent legalább megérdemelt volna, de akár a győzelmet is megszerezhették volna Thiago Motta fiai. De ilyen a foci, van, hogy a jobban játszó csapat végül veszít.

Negyedórája tartott a találkozó, amikor a Sampdoria szabadrúgáshoz jutott távol a kaputól. Antonio Candreva volt az, aki középre ívelte a labdát, sikerült is kapura fejelni, és Provedel kapus csak nézte, ahogy a játékszer a bal sarokban köt ki. A gólt egy vendégjátékos csúsztatta saját kapujába, név szerint Emmanuel Gyasi, aki inkább az ellenfelek kapuját szokta bevenni, lévén, hogy csatárként bevethető a ghánai játékos.

Másodpercekkel később már a másik kapu előtt volt esemény, David Strelec lapos lövését tornázta ki a jobb alsóból Audero. Nem sokkal ezt követően Gyasi javíthatta volna korai hibáját, egy erőből középre adott labdába tette bele a lábát, pont Audero kezébe lőtt a támadó.

A Samp sem adta fel teljesen a támadásokat, bár sokszor valóban nem jutottak el Provedel kapujáig. Amikor igen, abból meg gól született. Formás akciót vezettek a hazaiak, Gabbiadini tálalt Antonio Candreva elé, az egykori Inter-játékos kapura lőtt – kicsit eltörte a lasztit – Provedel pedig bár vetődött, védeni nem tudott.

A térfélcserét követően továbbra is a vendégek voltak aktívabbak, a Sampdoria átadta a területet, a kínálkozó lehetőségeit azonban nem tudta kihasználni a Spezia. Motta egy óra játék után pályára küldött két támadót, Daniele Verdét és M’Bala Nzolát, de segíteni ők sem tudtak.

Sőt igazából a Samp járt közel a harmadik gólhoz, Bartosz Bereszynski lőtt felsőkapufát.

A szépítés a 95. percben jött össze a vendégek számára, Daniele Verde lőtt hatalmas gólt Audero kapujába. Gyönyörű gólról van szó, de ez igazából csak szépségtapasznak volt jó.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.24.Serie A
genoa
2:0
spezia
Serie A
2020.12.23.Serie A
spezia
1:2
genoa
Serie A
2013.08.17.Olasz Kupa
spezia
3:2
genoa
Olasz Kupa
2007.04.06.Serie B
spezia
1:2
genoa
Serie B
2006.11.18.Serie B
genoa
1:2
spezia
Serie B
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Torino – Genoa: 3-2

G.: Sanabria, Pobega, Brekalo ill. Destro, Caicedo

A Torino tavaly alig tudott bent maradni a Serie A-ban, most viszont egy középcsapat képét mutatják felénk. Igaz, még mindig vannak gyengélkedések, de ha így tudnak teljesíteni, akkor – látva a többi csapatot is – idén nem lesznek kiesési problémáik. A Genoának viszont lehetnek, ők hozzák azt, amit az elmúlt években láthattunk tőlük.

A kezdők:

Torino:

Milinkovic-Savic – Djidji, Bremer, Buongiorno – Singo, Lukic, Pobega, Ansaldi – Linetty, Brekalo – Sanabria

Genoa:

Sirigu – Ghiglione, Vasquez, Criscito – Cambiaso, Touré, Sturaro, Rovella, Fares – Destro, Ekuban

Bár az előző mondatokban méltattam a Torinot, de azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy négy mérkőzés óta ők sem tudtak nyerni, így rendkívül fontos volt, hogy be tudják gyűjteni a három pontot egy kiesőjelölt ellen. Így is tettek, de simának semmiképp nem volt nevezhető a találkozó, ez a végeredményből azért látszik.

Ez azonban az első félidőben még nem látszott. Ebben a negyvenöt percben a bikák sokkal jobban játszottak, és amikor Giacomelli játékvezető hármat fújt a sípjába, akkor 2-0-t mutatott az eredményjelző.

Először a paraguayi Antonio Sanabria csapott le, a 14. percben Cristian Ansaldi beadására robbant rá a támadó, megelőzve védőjét szép gólt fejelt Salvatore Sirigu kapujába, akivel tavaly még csapattársak voltak, a veterán kapus négy szezon után hagyta el Torinót.

Jól folytatták a hazaiak, negyedórával később a kezdőkör közelében veszített labdát a Genoa, Brekalo Sanabriához passzolt, aki észrevette, hogy Tommaso Pobega üresen fut mellette, oda is tette elé a labdát, a középpályás meg laposan a hálóba gurított.

A Genoának egy komolyabb helyzete volt, Mohamed Fares ívelését Mattia Destro akrobatikus mozdulattal lőtte kapura, Milinkovic-Savic azonban résen volt.

A második félidőben Karol Linetty meglőtte a harmadik torinói gólt, de azt szabálytalanság miatt nem adták meg, épp ezért ismét nyílttá vált a meccs a 70. percben, amikor Caicedo passzát Destro váltotta gólra. Az egykori Lazio-támadó nagyszerű labdát adott a társának.

A Torino drukkerei hét perc múlva megnyugodhattak, Josip Brekalo is betalált, és ezt a gólt már nem vette el tőlük senki. A horvát támadó középpályás Dennis Praet szólója után talált a hálóba.

De még mindig volt egy fordulat a meccsben, mert ismét zárkózni tudtak a vendégek, Felipe Caicedo a gólpassza után a hálóba talált maga is, 3-2.

Volt izgalom a végére, Nicoló Rovella szabadrúgása centikkel kerülte el a jobb felsőt, a többit meg kivédekezte Ivan Juric csapata, nehezen ugyan, de otthon tartották a három pontot.

Összefoglalás

Ahogy szoktam, most is a sérültekkel kezdenék. A Speziánál igencsak hosszú a maródiak névsora, majdnem egy teljes kezdőre való játékost találni. Összesen tíz emberre nem számíthat Motta: Arkadiusz Reca, Kelvin Amian, Aurélien Nguiamba, Jakub Kiwior, Aimar Sher, Ebrima Colley, Martin Erlic, Mehdi Bourabia, Kevin Agudelo és Léo Sena.

A Genoánál az Intertől érkező Zinho Vanheusden a legnagyobb név, de a Torino elleni csatában megsérült Mohamed Fares, illetve már egy ideje nem bevethető Francesco Cassata, Nikola Maksimovic, Hernani és Mattia Bani.

Nincs egyik csapat sem jó formában, ez kétségtelen. A Speziának kettő, a Genoának egy győzelme van az idényben, utóbbi kiesőhelyen áll, de a Spezia csak egy ponttal van előttük immár bennmaradást érő pozícióban.

Sok gólt kapnak, de keveset lőnek, ez sok mindent el is árul arról, mi vár rájuk a folytatásban.

Egyszer sem fordult elő idén, hogy valamelyik gárda megússza kapott gól nélkül, mind a kilenc Serie A találkozójukon legalább egyszer kapituláltak. Volt, hogy többször, a Genoát az Inter verte meg nagyon (4-0), míg a Speziát a Lazio (6-1).

A gyenge védelmekből fakadóan találtuk ki tippünket, ami egy gólzáporos meccset eredményezhet. Szerintünk mindkét csapat betalál, szerintünk nem is egyszer, akár az over 2,5 is jó lehet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső